figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. április 29., péntek

Pár szóban (9) - C.L.Stone: The Healing Power of Sugar (Ghost Bird #9)

Egy hete, hogy Sang utoljára volt iskolában és azóta minden megváltozott. Az órarendjét teljesen átrendezték, és hiányzásainak köszönhetően Ms. Wright, a tanácsadó felfüggesztette őt. Attól félve, hogy az iskolavezetőség felfigyel az ügyre és felveszik a kapcsolatot Sang szüleivel, Sang és a fiúk rákényszerülnek, hogy a lehető legjobban viselkedjenek. Úgy tűnik, hogy Sang Sorenson az egykoron tökéletes tanuló mára az iskola egyik leghosszabbja, természetesen minden magyarázat nélkül, hiszen tartania kell a száját.  Az akadémiás titkok megtartása nagyon veszélyes feladat. 

A fiúk minél inkább igyekeznek megvédeni a lányt, annál mélyebbre süllyednek. Minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy biztosítsák, Sang az iskolában maradjon és mikor újra órára jár, ismét megfelelőn teljesítsen - nem engedhet meg magának még egy megcsúszást.

De a végzet közbeszól, ami megrázza az egész csapatot és muszáj meglépniük egy nagyon kockázatos következő lépést, aminek nem lehet tudni a végkimenetelét. Ha elbuknak, elveszíthetik a munkát, amire szerződtették őket, és ami még rosszabb,  örökre elveszíthetik Sanget.
Minden egyre bonyolultabbá válik, amikor kiderül, hogy talán áruló van közöttük. Kétségbeesetten keresve a megoldást, Sangnek meg kell állítani a csapatot, hogy felfedjék a titkokat és ki kell derítenie az igazságot. 
Eközben az összes jel Luke-hoz vezet.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Eljött a Ghost Bird sorozat újabb, egészen pontosan kilencedik részének megjelenése. Most (ősszel) már nem vártam annyira remegve, mint az eddigi részeket, de emiatt azt a baromi jó fanficet okolom, amit a könyvek között pótlásként olvastam.


Luke nagyon furán kezd viselkedni, de pont a legrosszabbkor, mert Sang ismét célkeresztbe került az iskolában. Ez a fura viselkedés vajon összefügg Volto újbóli felbukkanásával?

Nem csak a lelkesedésem visszafogottságát kenem erőteljesen a fentebb említett fanficre, hanem azt is, hogy nagyon haloványnak találtam Luke sztoriját. A fanfic továbbvitte (jóval) és egy kicsit begyorsította azt, amit a könyv csak nagyon lassan bontogat. Párhuzamosan olvasva az eredeti könyveket és a ficet, néha igencsak összekeveredtek a dolgok, hogy melyiket hol olvastam, és ezért igencsak nehezemre esett az elején belemélyedni a sztoriba.
Azonban nem csak ez volt a gond, hiszen amit eddig felsoroltam, az nem a regény hibája, hanem a saját magam hülyesége.
A legnagyobb gondom az volt, hogy körülbelül semmi nem történt. Az előző előtti kötet nagyon akció dús volt, az előző érzelmes,  ez meg olyan semmilyen. Azért eddig legalább a kötetek végére belecsempészett Stone valami kis izgalmat, de itt ez sem nagyon jött össze.

Nem mondom, hogy nem voltak benne nagyon cuki, vicces és megmosolyogtató jelenetek, hogyne lettek volna, hiszen Luke volt a középpontban, de itt ki is merült. A sulis ügy sem igazán haladt, a fiatalok "párkapcsolati" helyzete is stagnál, és Volto sem adott hozzá túlságosan sokat a sztorihoz, sőt Sang bemutatásával kapcsolatos helyzet sem változott szemernyit sem.

Ezt azonban ellensúlyozták az aranyos, és felettébb hétköznapi események, mint például a rögtön az elején az egymás arcára rajzolgatás North és Luke részvételével vagy éppen az iszonyat hangulatos hálaadás napi evészettel egybekötött nagyon speciális focimeccs.
Sang, ha nehezen is, de kezdi egyre kevésbé rosszul viselni az idegenek társaságát és ez kiemelten fontos a jövője szempontjából.
A betegséges kínlódásuk is vicces volt. Na, nem kell olyan nagyon komoly betegségre gondolni, csak egy szimpla torokgyulladásra. A fiúk jóval nehezebben viselték a helyzetet, mint Sang.

A következő kötet a héten jelent meg, eddig sikerült jegelnem a kontaktot a sztorival (könyvekkel és fanficcel egyaránt), remélem ez jó hatással lesz az élményre. A 10. rész egyébként a First Kiss címet viseli és a találgatások alapján vagy Kota vagy Mr.B. könyve lesz (személy szerint utóbbinak sokkal jobban örülnék!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)