figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. április 24., vasárnap

Élménybeszámoló avagy könyvfesztiválon jártam

Tegnap ismét eljött a nap, amikor nyakamba szedtem a várost és elindultam bevenni a Millenárist, de természetesen nem egyedül, és jó néhány szépséggel tértem haza.

Szinte már menetrendszerűen, hagyományokhoz híven érkeztem meg Kelenföldre (akárcsak a vonatok), és találtam rá Abstractelfre és a Szembetűnő blog bloggerinájára, Patríciára. A Millenárisra vezető utunk mondhatni teljesen zökkenőmentesen zajlott. 

Ezek után, szintén hagyományhoz híven összekeveredtek az események. Tény az, hogy nagyon sokszor bejártuk az egész területet, sok szép könyvecskét láttunk, néhányat meg is szereztem. Nem mondom, hogy nem tudtam volna még párat hazacsempészni magammal, de önmegtartóztattam, meg volt aki lebeszélt róla, nehogy baklövést kövessek el egyes tervezett vásárlásaimmal. 

Elsőként tudom, hogy Markus Zusak Az üzenet c. könyvére csaptam le, ez volt a legkiemeltebb, legfontosabb vásárolni valóm. Abstract mutatta pár héttel ezelőtt, hogy talán tetszene nekem ez a regény, és lám igen, lecsaptam rá, főleg, miután valamelyik nap beleolvastam az elejébe. Alig várom, hogy elkezdhessem.A következő áldozatom Jonas Jonasson Gyilkos Anders és barátai (meg akik nem azok) lett. Abból az apropóból esett erre a regényre a választásom, hogy idén olvastam a szerző másik két könyvét is, és nagyon jól szórakoztam mindkettőn. A szürreális helyzetek és fordulatok - a szereplőkről már nem is beszélve - tökéletes kikapcsolódást nyújtottak. A könyveket egyébként a kolléganőmtől kaptam kölcsön, és azt hiszem, hogy most én leszek a soros, és én fogom neki kölcsönadni ezt.


A harmadik könyvön sokat hezitáltam. Nagy körülötte a hype, mindenki ismeri, vagy ha nem is ismeri, de hallott róla. Én eddig ellenálltam neki, illetve nem is ellenálltam, csak egyszerűen hidegen hagyott. Egészen addig, amíg nem hallottam meg a könyvekből készített filmsorozat main theme-jét. Ott végem volt. Elkezdtem nézni a sorozatot és észrevétlenül függő lettem, épp binge- watch-olok (a harmadik évadot kezdtem). Innentől kezdve pedig csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzem meg az első részt a könyvekből.
Igen, ez nem más, mint a jó öreg Trónok harca. A többi részt nem mertem megvenni, mert mi van, ha a könyv verzió nem tetszik majd annyira... (mellesleg, csak ezzel érveltem amellett, hogy ne költsek többet)
Így hát engem is utolért a hype és beadtam a derekam. Csak remélni tudom, hogy legalább annyira szeretni fogom a könyvet, mint a filmet.


Végül, illetve tulajdonképpen először vettem meg (át) Abstracttól a Bridget Jones harmadik részét angolul. Kíváncsi vagyok, mi lehet a története, tekintve, hogy annyi ember kiborított. Azonban szerencsére eddig elkerültem mindenféle spoilert, hogy mi is lehet az a nagyon kiborító dolog benne, remélem ez kitart addig, amíg eljutok az olvasásáig.


Az elején már említettem, hogy néhány könyvről lebeszéltek, illetve én lebeszéltem saját magam. Az egyik ilyen az Endgame volt, amiről Abstract beszélt le. Nézegettem többször, de aztán úgy döntöttem, ott hagyom, mert nem feltétlenül tetszett, amit hallottam róla, pedig még angolul is láttam  a helyszínen.

A másik amivel sokáig szemeztem, az Daniel Keyes Az ötödik Sally volt, illetve szintén tőle  a Bűnös - e Claudia. Hezitáltam, hezitáltam, de ott maradt mindkettő, és így utólag picit megbántam legalábbis a Sally-t. Lehet, hogy ezen "hibámat" gyorsan orvosolom majd a közeljövőben.

Még Jojo Moyes könyve is fent volt a bevásárló listán (Mielőtt megismertelek), de végül ő sem került hozzám, úgy döntöttem, inkább kölcsönkérem az egyik barátnőmtől, mert nem vagyok benne biztos, hogy tetszene, habár a film trailere alapján nagyon jónak tűnik a sztori.


És persze, a nap egyik pontján megettük az idény első fagyiját (legalábbis számomra az elsőt), ami szintén hagyománynak mondható és nagyon finom volt. :))
Ha van kedvetek, írjátok meg nekem, hogy ti mit zsákmányoltatok a fesztiválon!


Ja, és úgy mellékesen, ez a 600. bejegyzésem! :))Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)