Ugrás a fő tartalomra

Bárcsak.... könyves tag

Egy újabb tag jelölést kaptam, ezúttal a beteljesületlen (legalábbis eddig) kívánságokkal kapcsolatosan. Abstractelf barátosnémtől érkezett az ötlet, és mivel most épp betegállományban vagyok egy pár napig, még van is időm megcsinálni. Íme hát az én "bárcsak" könyveim.




1. Bárcsak kapott volna folytatást!
Erre meglepően hamar jött a válasz, azt gondoltam, többet fogok agyalni rajta. Ez nem más, mint Stephenie Meyer A burok c. regénye. Tudom, állítólag tervben van a folytatás, de én már nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy valaha is elkészül. Az is igaz, hogy sokszor gondolkozom azon, hogy talán jobb is így, hogy nem lett folytatása, csak lerombolta volna azt az érzést, amit A burok felépített. Persze aztán ezen mindig felülkerekedik a kíváncsiság, meg az a tudat, hogy lenne még egy nagyon jó könyv, amit imádhatnék (igen, feltételezem, hogy nem romlana a színvonal).

2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!
Ezen viszont, az előzővel ellentétben nagyon sokat agyaltam. Nézegettem a könyveimet a polcon, hogy melyikből is szeretnék spin - off sorozatot, de az első választottaimból már meg is valósult (Bloodlines - VA) vagy meg fog (Mara Dyer - The Shaw Confessions). Talán a Morganville vampires-nak tudnék spin-offot elképzelni Myrnin és Bob, a pók főszereplésével vagy a Fekete Tőr Testvériségnek egy olyan spin offját, amiben végig a Butch-V-Lassiter trió szerepel. Na, ők aztán szolgáltatnák a showt bőségesen.

3. Bárcsak több könyvet írna!
Hát, itt aztán lehetne sorolni az írókat,  írónőket, attól függően, hogy kinek mit jelent a több. Persze, ki ne lenne boldog, ha a kedvenc szerzőjének havonta jönne ki új könyve. De azért legyünk reálisak, nem lehet olyan gyorsan összedobni egy regényt!
Egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy szerzőnek több sorozatát olvasom, így nem kell annyit várni az új részekre, könyvekre. Talán Rebecca Donovan az akitől gyakrabban olvasnék.

Forrás: fanpop.com
4. Bárcsak ne vele jött volna össze!
Éhezők viadala. A szívem szakadt meg, hogy nem Gale lett Katniss párja a végén, de tényleg. Sajnos a reménytelen szerelmek híve vagyok, ez itt is érvényes volt.

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!
Ebből is volt egy pár, legyen szó önálló regényről vagy épp egy sorozat befejező kötetéről. A legutolsó ilyen éleményeim közé tartozott a Damaged Cathy Glasstől, ahol annyival jobb befejezést vártam volna, már csak a főszereplő kislány miatt is, de sajnos mivel valós történet, így az élet diktálta a cselekményt. A fiktív sztorik közül A hűséges (Veronica Roth) volt az, ami hatalmas csalódást okozott a befejező résszel ( és nem az elhalálozások miatt).

6. Bárcsak film készülne belőle!
Sherry Gammon Szerethetetlen (és folytatásai) jó kis film alapanyagok. Szívesen látnám viszont a szereplőket a filmvásznon.

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!
A Fekete Tőr Testvériségből (J.R.Ward), hogy jóóóó sokáig nézhessem őket, bár gyanítom olyan jóra úgysem lennének képesek megcsinálni, mint amilyenek a könyvek. De jobb lehet! (éljen a pozitív hozzáállás)

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!
Ide azonnal a Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes Sorscsapás ugrott be. Egyszeri olvasásnak ugyan elment a második rész, sőt még tudtunk meg olyan dolgokat is belőle, amik az elsőben nem derültek ki, de akkor sem ért meg ennyit szerintem a dolog.


9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!
Ez a nekem való kérdés. Sokszor választok csak a borító miatt egy - egy könyvet és imádom nézegetni a külsejüket. Az utóbbi időben szerencsém volt, mert igencsak szép külsővel megáldott könyvek kerültek a kezembe, de van egy - két olyan, aminek szívesen újraterveztetném a borítóját. Az egyik ilyen a Mr. Kiss and Tell. Annyira jellegtelen ez a barnás borító, pedig a sztori annyira jó. Egyszerűen nem illenek össze.

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!
A legnagyobb ilyen szívfájdalmam Daugherty: A cimmeria titka. A magyar borító olyan semmilyen, nem is csodálom, hogy nem sokra vitte a regény. Simán elsiklik az ember felette a többi könyv között. Bezzeg az eredeti!

 

Ennyit az én kívánságaimról. A tag szabadon rabolható, ha kedvetek van, vigyétek nyugodtan!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr