figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. február 13., péntek

Vegyes felvágott (44)

Tegnap nagyon izgalmas hírekbe futottam, amiről azt gondolom, hogy érdemes megosztani mindenkivel, néhány régebbi hírmorzsával egyetemben. Lesz itt könyves, filmes és minden, mi szemnek , szájnak ingere.


Az első és legfontosabb, hogy Ward új sorozatba kezd!
Azt hiszem, Abstractnak említettem a múltkor, hogy imádom a Fekete Tőr Testvériséget, de az alapító tagok, az eredeti testvérek nagyon keveset szerepelnek, és nagyon hiányoznak. Butch, Vishous, Rhage szinte említésre sem kerültek (na jó, V igen, de többiek nem nagyon) az utóbbi pár részben. Hiányoznak azok a jó kis párbeszédek közöttük, amikor egymást ugratják, ahogy a különböző pop előadókat és egymás zenei ízlését savazzák.
Gondolom a rajongók közül nem csak nekem tűnt fel ez a változás, de ami a legjobb, magának az írónőnek is hiányoznak, ezért is kezdett bele a Black Dagger Legacy elnevezésű sorozatba, ahol az "eredeti" testvérek mentorokként fognak szerepelni, és az aktuális főszereplők életét és fizikumát próbálják majd alakítgatni, így helyezvén őket új helyzetbe, szerepbe. Az írónő azt is elárulta, hogy az első kötet címe Blood Kiss lesz és idén decembertől válik elérhetővé.
És, hogy ki lesz az első testvér, aki mentor szerepbe kerül? Ward szavaival élve egy bizonyos zsaru Bostonból....
(forrás: https://www.goodreads.com/author_blog_posts/7850582-the-black-dagger-legacy-series)

A másik hírt ma láttam meg, de nem kevésbé okozott nagy meglepetést, mint az előző, csak ennek nem feltétlenül örültem ennyire, bár ez ízlés kérdése.
A goodreads oldalon futottam bele abba a ténybe, hogy a Fallen sorozatnak lesz folytatása, egy 5. rész. Bár megmondom őszintén kicsit szkeptikus vagyok, mert se az írónő oldalán, se a facebookján nem láttam erre utaló híreket.
Azonban ha igaz, hogy valóban folytatódik a Fallen, akkor sem szoros folytatás lesz, hanem Cam kap könyvet a fülszöveg szerint, és Unforgiven lesz a címe.
Lehet, hogy a film miatt lett folytatás berendelve... Ti örültök a hírnek?

A következő hír filmmel és egy klasszikus Disney történettel függ össze, mégpedig a Szépség és szörnyeteggel. Melyik olvasni szerető ember ne sóhajtozott volna a mesében szereplő  hatalmas könyvtár láttán. Ha szerencsénk lesz, akkor ezt most a mozivásznon, élő szereplős változatban is megtekinthetjük majd, ha hihetünk azoknak a pletykáknak miszerint megfilmesítik kedvenc történetünket. Azt is csicseregték a madarak - személy szerint pont az érintett - , hogy Emma Watson fogja Belle-t alakítani. 

Végül pedig egy aranyos kis írói szösszenetet hoztam, ami nem hír, csak olyan jót mosolyogtam rajta a napokban, hogy gondoltam megosztom veletek, hátha nektek is okoz egy - két kellemes pillanatot. Maggie Stiefvaterről köztudott, hogy nagyon aktívan, emellett nagyon közvetlen és humoros stílusban használja ki a különböző közösségi oldalak lehetőségeit. Ráadásul az állatokat is nagyon szereti (az autók mellett), és aki ismeri tudja, hogy sok fajta állatot tart otthon ( még ájulós kecskéket is!). Rajongása tökéletesen kivehető a posztjából, ami tumblr oldalán tűnt fel és az alábbi képen látható. A lényeg, hogy most éppen a mangalicákat nézte ki magának, ami magyar származású "állatka".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)