Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (44)

Tegnap nagyon izgalmas hírekbe futottam, amiről azt gondolom, hogy érdemes megosztani mindenkivel, néhány régebbi hírmorzsával egyetemben. Lesz itt könyves, filmes és minden, mi szemnek , szájnak ingere.


Az első és legfontosabb, hogy Ward új sorozatba kezd!
Azt hiszem, Abstractnak említettem a múltkor, hogy imádom a Fekete Tőr Testvériséget, de az alapító tagok, az eredeti testvérek nagyon keveset szerepelnek, és nagyon hiányoznak. Butch, Vishous, Rhage szinte említésre sem kerültek (na jó, V igen, de többiek nem nagyon) az utóbbi pár részben. Hiányoznak azok a jó kis párbeszédek közöttük, amikor egymást ugratják, ahogy a különböző pop előadókat és egymás zenei ízlését savazzák.
Gondolom a rajongók közül nem csak nekem tűnt fel ez a változás, de ami a legjobb, magának az írónőnek is hiányoznak, ezért is kezdett bele a Black Dagger Legacy elnevezésű sorozatba, ahol az "eredeti" testvérek mentorokként fognak szerepelni, és az aktuális főszereplők életét és fizikumát próbálják majd alakítgatni, így helyezvén őket új helyzetbe, szerepbe. Az írónő azt is elárulta, hogy az első kötet címe Blood Kiss lesz és idén decembertől válik elérhetővé.
És, hogy ki lesz az első testvér, aki mentor szerepbe kerül? Ward szavaival élve egy bizonyos zsaru Bostonból....
(forrás: https://www.goodreads.com/author_blog_posts/7850582-the-black-dagger-legacy-series)

A másik hírt ma láttam meg, de nem kevésbé okozott nagy meglepetést, mint az előző, csak ennek nem feltétlenül örültem ennyire, bár ez ízlés kérdése.
A goodreads oldalon futottam bele abba a ténybe, hogy a Fallen sorozatnak lesz folytatása, egy 5. rész. Bár megmondom őszintén kicsit szkeptikus vagyok, mert se az írónő oldalán, se a facebookján nem láttam erre utaló híreket.
Azonban ha igaz, hogy valóban folytatódik a Fallen, akkor sem szoros folytatás lesz, hanem Cam kap könyvet a fülszöveg szerint, és Unforgiven lesz a címe.
Lehet, hogy a film miatt lett folytatás berendelve... Ti örültök a hírnek?

A következő hír filmmel és egy klasszikus Disney történettel függ össze, mégpedig a Szépség és szörnyeteggel. Melyik olvasni szerető ember ne sóhajtozott volna a mesében szereplő  hatalmas könyvtár láttán. Ha szerencsénk lesz, akkor ezt most a mozivásznon, élő szereplős változatban is megtekinthetjük majd, ha hihetünk azoknak a pletykáknak miszerint megfilmesítik kedvenc történetünket. Azt is csicseregték a madarak - személy szerint pont az érintett - , hogy Emma Watson fogja Belle-t alakítani. 

Végül pedig egy aranyos kis írói szösszenetet hoztam, ami nem hír, csak olyan jót mosolyogtam rajta a napokban, hogy gondoltam megosztom veletek, hátha nektek is okoz egy - két kellemes pillanatot. Maggie Stiefvaterről köztudott, hogy nagyon aktívan, emellett nagyon közvetlen és humoros stílusban használja ki a különböző közösségi oldalak lehetőségeit. Ráadásul az állatokat is nagyon szereti (az autók mellett), és aki ismeri tudja, hogy sok fajta állatot tart otthon ( még ájulós kecskéket is!). Rajongása tökéletesen kivehető a posztjából, ami tumblr oldalán tűnt fel és az alábbi képen látható. A lényeg, hogy most éppen a mangalicákat nézte ki magának, ami magyar származású "állatka".

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo