figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. szeptember 13., szombat

Summer Madness vagyis inkább Autumn Madness

A témája ugyan a nyár a következő körbeposztnak, amit Gigitől kaptam meg,  ennek ellenére sajnos már javában ősz van, amit az időjárás is jól példáz, tekintve, hogy napok óta folyamatosan esik az eső. (Bár most épp áttört a felhőkön a nap végre). Egy kis múltidézőnek azért jó lesz, és a kérdések is érdekesek.


1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!
Mivel nem volt megkötve, hogy mostani könyvnek kell lennie, így egy tavalyi olvasmányom borítóját tenném ide, Leila Howland-től a Nuntucket Blue-t.  Vízpart, napsütés nyári szerelem, mi is teremthetne ennél nyáriasabb hangulatot?


2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!
Mivel mostanában szinte csak olyan könyveket olvastam, ami valós helyszíneken játszódnak, így a kitalált helyszínekkel igencsak bajban leszek. Viszont a valós helyszínek közül bármelyik tengerparton vagy tulajdonképpen vízparton játszódó regény helyszínét bevállalnám, ha nyaralásról van szó. A legutóbbi ilyen regényem Lia Riley-tól az Upside Down volt, ami az ausztrál partokon (is) játszódott.3. Éppen a nyári vakációdra mész és a repülőgépen ülsz. Egy olyan könyvet akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt választanád?
Nyilván attól is függ, hogy hová repülök és hány órás lesz az út. Rövid távra elég lenne egy rövidke könyv, hosszú távra viszont fél téglát kellene vinnem, hogy kitartson. Rövidebb útra valószínűleg egy rövidebb, könnyed new adult regényt vinnék, ezek az esetek nagy részében kellemes kikapcsolódást nyújtanak.
Hosszabb útra biztos valami vastagabb és már olvasott könyvet vinnék, amiről tudom, hogy leköt és jó, mint pl. a Mara Dyer trilógia második része a The Evolution of Mara Dyer.4. Nyári szomorúság gyötör – melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az arcodra?
Az utóbbi hónapok tapasztalata alapján biztos, hogy egy Janet Evanovich regényt választanék. Eddig mindegyik általam olvasott regénye megmosolyogtatott.

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a tengerparti kedvesed?
Most kezdjem el sorolni? Van belőlük egy pár. A kedvencem Evan az Elakadó lélegzetből, de mondhatnám Cartert is a Night Schoolból.

6. A fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is! Melyik kitalált karakter lenne a legjobb barátod?
Hát fagyosnak nem mondanám, de nagyon szórakoztató és állandóan pörög, és tapasztalatlansága miatt folyton vicces helyzeteket teremt maga körül, de ha kell nagyon oda tudja magát tenni és ez nem más, mint Zoe a Night Schoolból. Vagy ugyanebből a "világból" Sylvain. Rá tudom, hogy mindig lehetne számítani, ha baj van.7. Oszd meg a nyári őrületet! Taggelj be pár embert!
Mivel már nincs nyár, így már nagyon a játék sem érvényes, de ezúton felhatalmazok bárkit, hogy aki szeretne egy picit nyarat varázsolni az őszbe, az kapjon az alkalmon és nyugodtan válaszolgasson maga is a kérdésekre! 

(Mire befejeztem a bejegyzést, megint beborult és elkezdett esni az eső #yayfornaposősziidő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)