figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. március 13., csütörtök

Vegyes felvágott (37)

Zizeg a hírvilág a filmes hírektől, ami azért jó, mert sok film összefüggésben van bizonyos könyvekkel.


De nyissunk egy nem filmes hírrel, ami Maggie Stiefvaterrel kapcsolatos, aki tumblr-jén nagy örömmel tette közzé, hogy elküldte a The Raven Boys (magyar nevén Hollófiúk) harmadik részének első kéziratát a szerkesztőjének, így most némi szabadidőhöz jutva mehet kecskét venni, olvashat, alkothat, zenét írhat és lemérheti az autóját, mert az ő szavaival élve "ruhát vesz neki", egyszóval tehet bármit, amit egy hétköznapi ember tesz szabadidejében.

A filmes hírek közül az egyikkel már találkozhatott az, aki követi a blog facebookját, ugyanis ott már én is örültem a hírnek, miszerint úgy tűnik a Szerethetetlen c. Sherry Gammon regényből készülő film is beindul, tekintve, hogy a film leírása megjelent a gyártó honlapján. A rajongókkal együtt az írónő is nagyon örült a fejleményeknek.

A másik és mai egyben utolsó hírből kiderül, hogy a young adult műfaj töretlen sikere ellenére valahogy a kategória könyveiből készült filmadaptációknak nem igazán sikerül akkora közönséget bevonzania, mint ahogy azt gondolták, hiszen sorra buknak meg a filmek (meg lehet kövezni érte, de szerintem a Vámpírakadémia után a Fallen lesz a következő nagy bukás, ami nem is lenne a csoda, akár nálunk forgatják, akár nem...). Ennek ellenére vannak producerek és cégek Hollywoodban, akik kitartóan próbálkoznak. Arra azonban rájöttek, hogy ha filmet csinálnak, nagyágyúkat kell bedobni, különben csúfos véget ér a projekt. 
Mi sem lehetne jobb példa, mint Jody Lynn Anderson Tiger Lily c. ( Peter Pan sztori átírása) regényéből készülő újabb feldolgozás, amiben már 3 nagy húzónév is szerepel.
A főszereplőt Rooney Mara fogja alakítani, akit A tetovált lány és A nő című filmből ismerhetünk. Hook szerepét Garrett Hedlund kapta, akit az Eragonban és az Úton című filmben is láthattunk már sok egyéb más film mellett.

Garrett Hedlund
Rooney Mara


Ám a legnagyobb név maradt a végére. A karakter pontos, magyar megfelelőjét most így fejből nem tudom  (bár tippem van, de nem akarok hülyeséget írni) és lusta vagyok utánanézni, (soha nem voltam nagy Pán Péter fan), de Captain Blackbeard szerepére nem mást választottak ki, mint Hugh Jackmant. Azt hiszem, nála nem kell kikeresnem, hogy miben is játszott, mert anélkül is ismerős lehet. 
Hugh Jackman
Szóval nagyon dolgoznak azon, hogy sikeres legyen a film, kérdés, hogy a híres színészek elegendőek -e ahhoz, hogy bevonzzák azokat, akik alapból a film felé sem szagolnának. Valahogy nehezen hiszem, hogy aki az X-ment szerette, beülne egy ilyen jellegű mesefeldolgozásra csak Hugh miatt (tisztelet a kivételnek). De lehet, hogy csak én nem vagyok elég fanatikus rajongó, bár szívesen elnézegetném őt huzamosabb ideig :)
A film egyébként előreláthatólag 2015. július 17-én kerül elsőként bemutatásra.

Ennyi lenne mára a hírekből, holnap pedig egy turnés könyvvel, a Lement a holddal várlak benneteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)