Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (37)

Zizeg a hírvilág a filmes hírektől, ami azért jó, mert sok film összefüggésben van bizonyos könyvekkel.


De nyissunk egy nem filmes hírrel, ami Maggie Stiefvaterrel kapcsolatos, aki tumblr-jén nagy örömmel tette közzé, hogy elküldte a The Raven Boys (magyar nevén Hollófiúk) harmadik részének első kéziratát a szerkesztőjének, így most némi szabadidőhöz jutva mehet kecskét venni, olvashat, alkothat, zenét írhat és lemérheti az autóját, mert az ő szavaival élve "ruhát vesz neki", egyszóval tehet bármit, amit egy hétköznapi ember tesz szabadidejében.

A filmes hírek közül az egyikkel már találkozhatott az, aki követi a blog facebookját, ugyanis ott már én is örültem a hírnek, miszerint úgy tűnik a Szerethetetlen c. Sherry Gammon regényből készülő film is beindul, tekintve, hogy a film leírása megjelent a gyártó honlapján. A rajongókkal együtt az írónő is nagyon örült a fejleményeknek.

A másik és mai egyben utolsó hírből kiderül, hogy a young adult műfaj töretlen sikere ellenére valahogy a kategória könyveiből készült filmadaptációknak nem igazán sikerül akkora közönséget bevonzania, mint ahogy azt gondolták, hiszen sorra buknak meg a filmek (meg lehet kövezni érte, de szerintem a Vámpírakadémia után a Fallen lesz a következő nagy bukás, ami nem is lenne a csoda, akár nálunk forgatják, akár nem...). Ennek ellenére vannak producerek és cégek Hollywoodban, akik kitartóan próbálkoznak. Arra azonban rájöttek, hogy ha filmet csinálnak, nagyágyúkat kell bedobni, különben csúfos véget ér a projekt. 
Mi sem lehetne jobb példa, mint Jody Lynn Anderson Tiger Lily c. ( Peter Pan sztori átírása) regényéből készülő újabb feldolgozás, amiben már 3 nagy húzónév is szerepel.
A főszereplőt Rooney Mara fogja alakítani, akit A tetovált lány és A nő című filmből ismerhetünk. Hook szerepét Garrett Hedlund kapta, akit az Eragonban és az Úton című filmben is láthattunk már sok egyéb más film mellett.

Garrett Hedlund
Rooney Mara


Ám a legnagyobb név maradt a végére. A karakter pontos, magyar megfelelőjét most így fejből nem tudom  (bár tippem van, de nem akarok hülyeséget írni) és lusta vagyok utánanézni, (soha nem voltam nagy Pán Péter fan), de Captain Blackbeard szerepére nem mást választottak ki, mint Hugh Jackmant. Azt hiszem, nála nem kell kikeresnem, hogy miben is játszott, mert anélkül is ismerős lehet. 
Hugh Jackman
Szóval nagyon dolgoznak azon, hogy sikeres legyen a film, kérdés, hogy a híres színészek elegendőek -e ahhoz, hogy bevonzzák azokat, akik alapból a film felé sem szagolnának. Valahogy nehezen hiszem, hogy aki az X-ment szerette, beülne egy ilyen jellegű mesefeldolgozásra csak Hugh miatt (tisztelet a kivételnek). De lehet, hogy csak én nem vagyok elég fanatikus rajongó, bár szívesen elnézegetném őt huzamosabb ideig :)
A film egyébként előreláthatólag 2015. július 17-én kerül elsőként bemutatásra.

Ennyi lenne mára a hírekből, holnap pedig egy turnés könyvvel, a Lement a holddal várlak benneteket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)