figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. március 16., vasárnap

Jessica Sorensen: The Secret of Ella and Micha (The Secret #1)

Ella és Micha gyermekkoruk óta legjobb barátok, de egy tragikus este összetöri barátságukat és az életüket is örökre. 
Ella régen szabálytörő lélek volt, tüzes személyiség, ami a szívén az a száján. De mindezt maga mögött hagyta, amikor főiskolára ment és átalakult valakivé, aki követi a szabályokat, mindent összefog, és elrejti a problémáit. 
Azonban most, hogy nyári szünet van, nem tud máshová menni, csak haza. Fél, hogy az a sok munka, amivel mindent elrejtett, kárba vész, és minden újra felszínre bukkan, főleg a szomszédban lakó Micha-val. Ha a fiú megpróbálja visszacsábítani régi énjét, tudja, hogy nehéz lesz ellenállnia a kísértésnek.
Micha, szexi, okos, magabiztos és úgy tud beférkőzni Ella bőre alá, ahogy más senki. Mindent tud róla, beleértve a lány legsötétebb titkait. Ráadásul eltökélte, hogy visszahozza legjobb barátját, és a lányt, akit szeret, mindegy, milyen áron.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

A Jézuska hozta ezt a könyvet és meg kell mondjam, hogy marha jó ízlése van vagy csak tök ügyesen tud olvasni a fejemben. Na jó, kit hülyítek? Én rendeltem meg magamnak, mert akitől kaptam, nem ért a bookdepo-s rendeléshez. Persze, ez a lényegen nem változtat, azon, hogy nagyon örültem neki.


Ella egy tragikus este után hirtelen eltűnik régi ismerősei, családtagjai elől, úgy, hogy senkinek nem mondja meg hová is megy. A Las Vegasban található egyik egyetemen köt ki, de az a lány más, mint aki otthagyta szülővárosát. Ám a nyári szünetben haza kell mennie és szembe kell néznie azzal, amit és akiket hátrahagyott. De vajon sikerült - e neki úgy, hogy megőrzi új személyiségét?

Jessica Sorensentől már olvastam korábban a The Coincidence of Callie és Kaydent meg a folytatását is, így nem véletlenül került a listámra ez a másik sorozata sem. Hála a jó égnek nem is csalódtam. 
Azzal azért legyünk tisztában, hogy aki eddig nem kedvelte a new adult műfajt, nem emiatt a regény miatt fogja megkedvelni, nekem viszont tetszett.
Ella édesanyja bipoláris zavarral küzdött, amíg a lánya holtan nem találta őt fürdőszobájukban. Ella élete ezek után teljes mértékben megváltozott, egyedül talán Micha-t, legjobb barátját engedte közel magához, talán már túl közel is.
Ella elsősorban menekülni akar múltja elől, ezért veszi fel a nyúlcipőt és húzza el a csíkot Vegasba. Úgy gondolja, ha megszökik és megváltozik, meg nem történtté teheti a múltat. Meg van győződve róla, hogy ő tehet anyja haláláról, mert ha jobban figyelt volna rá, nem történt volna meg, ami megtörtént. Ráadásul testvére, akivel amúgy sem jó a kapcsolata, szintén elköltözik, ő is menekül, ami nem is csoda, hiszen apjuk egyre sűrűbben kerül kapcsolatba az itallal.
Ella múltjáról nem igazán tudunk semmit az elején, minden részletre folyamatosan derül fény, mikor hazamegy a nyári szünetre.Az új átalakult Ella minél tovább van otthon, annál inkább elhalványul s adj át a helyét az eredeti Ellának, amiben Micha-nak is nagy szerepe van.
A drága,  jó Micha, aki halálosan szerelmes a legjobb barátnőjébe, aki szépen összetörte a szívét 8 hónappal a történet kezdetet előtt. Ennek ellenére még mindig bolondul a lányért, és egy lehetőséget sem hagy ki, hogy ezt bármilyen módon kinyilatkoztassa felé. Olyan ostromot indított Ella ellen, hogy lány legyen a talpán, aki ennek ellenállt volna. A srácnak is megvan egyébként a maga keresztje, apja hat éves korában otthagyta őket és azóta sem hallatott magáról, és ez nagyon mély sebet hagyott a fiúban, azonban ezt a nagyon vagány, laza viselkedéssel igyekszik leplezni. Egyébként imádja a sebességet és az autókat, ha utcai versenyzés kerül szóba, ő már ugrik is.
Ellával olyanok egyébként, mint a mágnesek, olyan erővel vonzzák egymást, még akkor is, ha a lány tagadja, és ez volt az a dolog, a vonzódás, ami a leginkább tetszett a regényben. Meg az,. hogy a másik, régi Ella folyamatosan bontakozott ki újra a fiú közelségében,  ugyanis kiderül, hogy a leányzó egy kis adrenalin- junkie és az ilyen autóversenyes helyzetek kihozzák az "állati "énjét.
Sorensen könyveit azért is szeretem, mert ahogy fentebb is említettem, jó a kémia a szereplői között. Nagyon aranyosak ő ketten.
Ezen kívül még a tipikus kisvárosi hangulat is megfogott a könyvben, ez a mindenki ismer mindenkit fajta város, aminek nagyon egyedi a hangulata jó értelemben, még akkor is, ha Ella ezt borzalmasnak festi le.
Nagy zenerajongóként azt is meg kell említenem, hogy bizony a zene is átszövi a cselekményt bőségesen, tekintve, hogy Ella bátyja is zenés és Micha is az aqua-kék szemével. Gitározik a drága, és saját dalokat szerez, nem lehet nem kedvelni.
Emellett az írónő is sokszor megmondja mi szól éppen bizonyos jelenetek közben, hogy ezzel is érzékeltesse a hangulatot, éppen ezért érdemes rákeresni a dalokra olvasás közben és meghallgatni őket.
Még annyit így a végére, hogy a mellékszereplők között megismerhettük Lilat (Ella szobatársa) és Ethant (Micha legjobb barátja), akik saját könyvet is kaptak, bár én még most nem éreztem köztük a vonzalmat, remélem abban a könyvben érezhető lesz majd kettejük kémiája. (jajj, de hülyén hangzik ez magyarul...)
De addig még hátra van Elláék történetének folytatása. Kivételesen, legnagyobb örömömre a könyv nem függővéggel fejeződött be, (nem úgy mint a másik sorozata) de mivel megvan a második kötet, már neki is kezdtem a folytatásnak.
Összességében egy romantikus, de itt - ott az akciót sem mellőző new adult regény a jobbik fajtából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)