Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (7)

Újra itt a hírek , érdekességek ideje.
Richelle Mead felfedte, hogy új felnőtt sorozatának, az Age of X-nek az első kötete, a Gameboards of the Gods, 2013 decemberében fog majd megjelenni. Kicsit paranormális, kicsit disztópikus - sci -fis olvasmány lesz, de a Mead-es stílus garantált. 
Természetesen nagyon várom. A másik hírem lehet, hogy sokaknak már nem újdonság, nekem viszont igen. Az Ally Condie által írt Matchednek is elkeltek a filmes jogai, így várható, hogy előbb - utóbb a moziban láthatjuk viszont ezt a filmet is.

Hogy a filmes berkekben maradjuk, friss hír, hogy Maggie Stiefvater szeptember 18-án megjelenő The Raven Boys című regényét is filmre tervezik vinni.
A könyvet iszonyatosan várom ( már útban van felém), és remélem, hogy az ebből készülő film kicsit hamarabb vászonra kerül, mint a Shiverből készülő mozi, aminek munkálatai jelenleg állnak.


Aztán nem rég derült ki, hogy Tammara Webber, az Easy szerzője, 6 könyvre kibővítette  szerződését a kiadójával, így a Between the Lines című sorozata 4 részes lesz, és az Easy mellé kapunk még egy önálló kötetet is. Ha legalább olyan lesz mint az a könyv, akkor oda  meg vissza leszek a boldogságtól :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo