Ugrás a fő tartalomra

Lauren Kate: Passion (Fallen 3.)

Luce meghalna Danielért.
Meg is teszi, újra és újra. Időkön keresztül Luce és Daniel mindig megtalálják egymást, csak azért, hogy fájdalmasan szét is szakítsák őket : Luce meghal, Daniel pedig megtörik és egyedül marad.
De talán ennek nem kellene feltétlenül így lennie... 
Luce biztos benne, hogy valami vagy valaki az elmúlt énjei közül tudna neki segíteni. Ezért hát megkezdi jelenlegi élete legfontosabb utazását... visszautazik az örökkévalóságba, hogy első kézből lássa kapcsolatait Daniellel és végre megtalálja a kulcsot, aminek segítségével tartóssá teheti kapcsolatukat.
Cam, egy csapat angyal és a kitaszítottak kétségbeesetten el akarják kapni Luce-t, de egyikük sem annyira, mint Daniel
Végig követi a lányt közös múltjukon át, miközben attól retteg mi történhet, ha átírják a történelmet.
Hiszen ez miatt szerelmük örökre eltűnhet.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Imádom a Fallen sorozatot, így nem volt kétséges, hogy elolvasom. Viszont nem nyert meg annyira magának, mint az előző részek. Sőt...


Luce elindult, hogy előző életeit végiglátogatva megkeresse azt, hogy mi is indította el az őt és szerelmét sújtó átkot, majd ha megtalálta az okát, megtörje azt. Azonban a megoldás nem ugrik csak úgy elé, hanem életről életre utazva kell összeszedni a jeleket, ami nem könnyű feladat még akkor sem, ha az embernek segítsége is van.
Azonban a kutatás közben olyan dologra bukkan, ami nem csak a szerelmük sorsát érinti, hanem sok más ember és angyal életét is.

Sok helyen olvastam, hogy nem ez a legjobb része a sorozatnak, és ez teljes mértékben igaz. A végén az volt az érzésem, hogy csak a bevételek növelése érdekében kellett ez az epizód. Ami valóban fontos volt benne az körülbelül egy fejezet, amit simán hozzá lehetett volna csapni a Torment végéhez, és nincs gond. De nem így történt, ezért végig kellett szenvednem a Passiont, hogy bebizonyosodjon, igazuk volt azoknak, akik azt írták ez csak egy töltelékkötet.
Alapjában véve tök jó ötlet volt, hogy belátást nyerhettünk Luce előző életeibe, mikor milyen élethelyzetben,  a társadalmi ranglétra mely fokán foglalt helyet a főhős leányzó. Végigjárta Angliát az abroncsos szoknyáival, a világháború idején is élt és nővérként tevékenykedett, sőt az időszámítás előtti időkben is megtalálhtó volt.
Azonban hiába néztük végig, mi is történt vele és Daniellel minden egyes életben, nem jutottunk előrébb a megoldáshoz. Én sem, meg ő sem.
És pontosan ezért nem láttam értelmét a könyvnek.
A változatosság kedvéért Daniel szemszögéből is kapunk néhány fejezetet, ami szép és jó és jujj, de nagyon örülünk neki, csak úgyszintén nem tett hozzá a történethez. Csak kergeti Luce-t korokon keresztül és mindig csak arra érkezik, hogy az aktuális, még élő szerelme már továbbállt és fogalma sincs, hogy hová, merre.
Sokszor összetalálkoztak a szereplők múltbeli önmagukkal. Hogy átlátható legyen a történet meg a párbeszédek, Luce-t próbálta megkülönböztetni az írónő múltbeli énjétől úgy, hogy más nevet adott nekik. Ezzel nem is volt gond. Viszont Danielnél ezt nem mindig csinálta. Egy jelenet nagyon megmaradt, amikor azt sem tudtam mikor melyik Daniel beszél, ez pedig igencsak csökkentette az olvasási, élményt.
A negyedik nagy gondom az volt a könyvvel, hogy az a pici lényegi információ, amit kaptunk, előremutat ugyan a 4. részre, a befejezésre, de semmi köze ahhoz, ami ennek a könyvnek a célja lett volna. Ugyanis Luce azért indult el, hogy megtalálja az átok eredetét és megtörje azt, erre a végén olyat tudunk meg aminek ehhez semmi köze jelenleg és még háttérbe is szorítja Luce küldetését.
Egy szó, mint száz, nem nyerte el a tetszésemet, nagyon szenvedtem vele, és sajnos, azért nem tudom csupán azért szeretni, mert az első két rész jó volt.
Ráadásul Cam is alig - alig szerepelt benne :(
Azért természetesen elolvasom majd a Rapture-t is, hátha az írónő olyan finálét produkál majd, amitől dobok egy hátast. A potenciál megvan benne, ha arról fog szólni, amire gondolok. Reméljük nem baltázza el, és örömmel inthetek búcsút Danielnek és Luce-nak. 
A könyvhöz tartozó zenék:  http://laurenkatebooks.net/passion-playlist

A könyv trailere:


Megjegyzések

 1. En elolvastam az elso reszt aztan kiment a fejembol es csak homalyos emlekeim vannak rola. Ez azt jelenti hogy nem igazan fogott meg azthiszem. De majd talan elolvasom ujra hatha felpezsdul bennem valami ezuttal:D
  Lostcity.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig a három eddig megjelent rész közül az első a legjobb :)

   Törlés
 2. szerintem gáz hogy az első 3 részből nem derül ki semmi,de akkor is az egyik kedvenc könyveim közt van

  VálaszTörlés
 3. @Névtelen Sajnos nálam a harmadik kötettel elásta magát a sorozat. A negyedik részre már nem is nagyon érzek késztetést...

  VálaszTörlés
 4. hol olvastad? és milyen nyelven?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Kategóriáknál láthatod, hogy angolul olvastam, és többnyire itthon. (Egyébként, ha arra gondolsz, hogy milyen formátumban, akkor rendes könyv formátumban olvastam :) )

   Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo