Ugrás a fő tartalomra

J.R.Ward: Halhatatlan szerető

A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz.
Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen…
J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.


Ha új Ward könyv megjelenéséről van szó, biztos, hogy hónapokkal előtte előjegyeztetem, akárki, akármit mond, hogy a friss festék illatú kötetet az elsők között mondhassam magaménak, még akkor is, ha nem állok neki azonnal az elolvasásának.
Ezzel a könyvvel is így zajlott,  a megjelenés napján hozzá jutottam , másnap pedig el is kezdtem olvasni. Azonban némi magánéleti bonyodalom miatt sajnos másfél hónapba telt kiolvasnom. Azonban ez nem lényeges.
John életébe már az eddigi könyvekben is kaphattunk egy csipetnyi ( na jó ,talán egy picivel több , mint csipetnyi) bepillantást, de itt most ő kerül a középpontba Xhex-szel. (Valaki megsúgná nekem, hogy hogy ejtik a nevét? Már részek óta ezen gondolkozom.Bár gyanítom nekem már csak "keksz" marad. :D) Megszokott dolog a Testvériségről szóló sztorikban, hogy több mellékszál is szerepet kap. Ebben a részben a főszereplőink mellet olvashatunk még bővebben a Qhuinn, Blay, Saxton hármasról, Dariusról és Thorment-ről, illetve egy titokzatos kísértet járta szállót felderítő riporterről és kis csapatáról. A három mellék történet első olvasatra teljesen lényegtelennek tűnik, ám az utolsó néhány fejezetben, mikor a kirakó utolsó darabkája is a helyére kerül, hirtelen értelmet nyernek.
Az eddigi kötetek többségében általában a könyv elején a testvériség egyik tagja találkozott "A" nővel, majd megpróbálta megszerezni, vagy éppen megvédelmezni valamitől,majd boldogan éltek. Persze közben folyik a harc a babahintőpor szagú ellenséggel, az Alantasokkal. John és Xhex között azonban már az előző kötetben elkezdődött a románc, de a bonyodalom jó része megmaradt erre a kötetre. Ha jól emlékszem, talán Zsadist esetében volt még ilyen a felépítés.
Tetszett, hogy John személyisége csak részben változott. Előbújt belőle itt - ott a rossz fiú a szerelme védelmének érdekében, de emellett megmaradt annak az érzékeny lelkű fiúnak , aki előtte volt.
Picit hiányoltam azonban a megszokott humor mennyiséget. Volt benne, de kevesebb. Bár azért így is akadt egy - két gyöngyszem, mint például a következő idézet:

"Váratlanul Rhage lépett elé.
– Szia, hogy vagy? – Hollywood kinyújtotta neki a karját. – Hadd mutatkozzam be! Én vagyok az a hústorony, aki elsőként fog bepasszírozni a barátod, Qhuinn Hummerjébe, amikor ideér. Csak gondoltam, szólok, hogy ki vagyok, mielőtt felkaplak, és a vállamra vetlek, mint egy zsák krumplit."
(J.R.Ward. : Halhatatlan szerető, 56. fejezet, 619.o.)

Viszont, azért, hogy bele is kössek valamibe, a vége... hát nem is tudom. Olyan felemás érzéseket hagyott bennem a gonoszokat illetően. Szerencsétlen gonosz mit küzdött azért, hogy idáig eljusson, és akkor ez történt vele? Ilyen egyszerűen? A másik gonoszról meg szinte nem is tudunk semmit.
De persze ez a negatívum megint csak szőrszálhasogatás. A következő kötetet is ugyanúgy elő fogom jegyeztetni, mert már nagyon várom...
Sablonosak tűnhet a fülszövegben az a mondat, hogy akit egyszer rabul ejtett a sorozat, az odaadó híve marad, de azt kell mondjam,  teljesen igaz.

Értékelés:

Megjegyzések

 1. Alig várom, hogy a könyvtár végre beszerezze a könyvet, nagyon szeretném már olvasni!:)
  Egyébként egy az írónővel készült interjúban hallottam, h ő Hex-nek ejti Xhex-t. Én sem jöttem volna rá, én mindig Xex-nek ejtem, de a te verziód a legjobb, hi hi.:)

  VálaszTörlés
 2. @Szanik Nagyon megéri várni rá. :) Azt hiszem John könyve is fellépett a toplistám dobogójára.:)
  Utánanéztem közben én is és tényleg Hex -nek ejti. Ez a variáció valószínűleg soha nem jutott volna eszembe. De még így is a keksz a legegyszerűbb és legmegjegyezhetőbb :D

  VálaszTörlés
 3. Nálam is dobogós lett a könyv. :)

  Xhexet mindig Szeksznek ejtem, másképp szerintem már nem is tudnám. :)

  VálaszTörlés
 4. @elhaym John nagyon szerethető karakter, talán azért mert elég sok mindenen ment már keresztül fiatal korához ellenére és még sem hagyta, hogy ezek a történések összetörjék.
  Szeksz. :) Igen, ez a kiejtési mód is eszembe jutott, de a keksz valahogy jobban megmaradt bennem. :D

  VálaszTörlés
 5. Egyetértek. Mindig szerettem az olyan szereplőket akik nem hagyják el magukat bármilyen rossz történjen is velük.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo