figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. november 30., hétfő

Rachel Caine: Dead girl's dance (Morganville Vampires 2)

"Claire élete bővelkedik a kihívásokban. Ő a zseni egy olyan iskolában, ahol az ésszel szemben a szépség előnyt élvez, ahol a kollégiumban hemzsegnek a gyilkos lányok, és ahol a várost elárasztják az élőhalottak. De történnek azért jó dolgok is: van egy pasija, akinek az apja vámpír vadász. Amikor azonban a helyi diákszövetség bulit tart, végleg elszabadul a pokol."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Mielőtt bárki belefogna a véleményem olvasásába elmondanám, hogy valószínűleg nem fogom tudni kikerülni a spoilereket, utalásokat az első rész végkimenetelére. Úgyhogy csak óvatosan....
Határozottan jobb, mint az első rész. Sokkal, de sokkal mozgalmasabb, csak úgy pörögnek az események.
Az első részben Claire beköltözik Shane, Michael és Eve mellé Glass House-ba, ahol nem éppen szokványos az élet.Ott marad abba a történet az első rész végén, hogy megjelenik Shane apja a  motoros bandájának társaságában, megszállják a házat és épp megölni készülnek Michaelt. Sikerül is hűvösre tenniük őt, de csak egy darabig. Aztán a rendőrség megzavarja őket, a nyomukba erednek, de hasztalan. Amikor azt hinné az ember, hogy elültek a dolgok, hirtelen egy igen megbecsült vámpírt megkínoznak  És persze valahogy Shane-t is összefüggésbe hozzák a gyilkossággal, pedig csak rosszkor volt rossz helyen. Vagy mégsem?
Claire-nek 2 napja van arra, hogy kiderítse az igazságot, különben újdonsült barátját azonnal el is veszíti örökre. Kiderül ki az igaz barát és ki az ellenség. És végül, hogy érdemes -e feláldoznia életét, azért, hogy 3 lakótársa nyugodtan élhessen tovább?
Nagyon olvastatja magát. Szinte egy nap alatt végeztem vele, pedig nem sok időm volt ma olvasni.
Michael a bölcs, aki folyton feláldozza magát a többiekért, már amennyire tudja.Csak hogy ugye kiléte miatt igencsak korlátozottak a lehetőségei. Pont ezért hoz meg ebben a részben egy olyan döntést, ami mindannyiuk életét megváltoztatja.
Eve, meg egyszerűen csak Eve. A forrófejű lány. De a szándékai neki is mindig jók.
Shane pedig próbálja apja szemében jóvátenni azt, amit igazándiból el sem követett, hiszem húga halála nem az ő hibája, de ezt apja nem igazán látja be. A fiú meg bizonyítani akar neki így azt teszi, amit apja mond, ezzel súlyos veszélybe sordorva életét.
Claire , a legfiatalabb, aki próbálja menteni szerelmét Shane-t, akkor is, ha ez a saját életébe kerül, akkor is, ha magával az ördöggel (vagy a legrosszabb vámpírral) kell lepaktálnia.
Shane és Claire tök aranyosak együtt, és Claire nagyon bátor. Bármit megtenne a fiúért. Bírom a kitartását.Nagyon sokat nyomoz, mire kideríti, hogyan menthetné meg Shane-t. Tényleg felveszi a kapcsolatot mindenkivel, aki segíthet, még Michael nagyapjával is.
A cím (Dead girl's dance ) egyébként annak a bulinak a neve, amit a főiskolai diákszövetség tart, és, ahol mellesleg Eve és Claire Michel nagyapját keresik, és egy vérengzés kellős közepébe csöppennek. Nem hinném, hogy olyan nagy szerepe lenne a történetben ennek a bulinak, hogy ezt kellett volna címnek választani, de ettől még nagyon is jó a könyv.
Persze megint cselekmény közben maradt abba a 2. rész, tehát muszáj tovább olvasni . :)

Értékelés:

2 megjegyzés:

  1. Szia. Neked meg van ez a könyv magyarul? Vagy tudsz oylat aki lefordította?? Mert nem tudok sajnos angolul de már szeretném elolvasni.

    salgap@freemail.hu -ra lécci küld ha megvan.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Angolul olvastam a könyvet, úgyhogy sajnos nem tudok segíteni. Arról sem tudok, hogy bákri lefordította volna.

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)