figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2020. július 19., vasárnap

A hagyományt ápolni kell - nyári readathon

Forrás: www.eldergroveschools.org
Ha nyár, akkor Read-a-thon. Legalábbis számomra. Viszont, ami a bloggal kapcsolatos ihletemet, kedvemet illeti, sajnos még mindig nyaral, de ezt az egy hetes maratont akkor sem hagyom ki, hisz ez már hagyomány (ráadásul az olvasási kedvemmel nincs gond, csak az írással...) Így ha csak rövid időre is - egészen pontosan a The Reading Rush egy hetére -, de visszatértem.

Négy könyvet terveztem be a hétre, ami valószínűleg bőven elég lesz, mert most nem leszek szabadságon, mint ahogy egyébként szoktam a readathonok ideje alatt, így kevesebb időm lesz olvasni. A challenge-eket sem követem szigorúan, ahogyan már tavaly sem tettem, ennek ellenére azért törekedtem rá, hogy néhányat kipipáljak.

Szóval a négy választottam:
  • Jay Kristoff: Nevernight - Ez a kakukktojás az idei felhozatalban, több    szempontból is. Egyrészt, mert harmadszorra álltam neki, de most eltökéltem, hogy a végére is érek. Másrészt azért, mert ezt nem szándékozom befejezni az egy hét alatt. Rájöttem, hogy ez nem az a könyv, amit csak úgy be lehet falni néhány nap alatt, viszont kell a motiváció a folytatáshoz (ha csak el nem kap közben a gépszíj), így bevettem a heti könyvek közé. Jó lenne, ha legalább a feléig eljutnék.
  • Jessica Koch: Közel a horizonthoz - Jó ideje polcomon van már a kötet, és szeretném a filmet is megnézni, de ahhoz előbb a könyvvel kell végezni. Ráadásul az egyik challenge-hez is jó - a születési köveshez.
  • Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám - Gabi könyve a saját sorozatos kihívásomra és a magyar szerzősre is jó, így két legyet ütök egy csapásra. Illetve hármat, mert a readathon másik kontinenses challenge-ére is tökéletes.
  • Jewel A. Ann: The Life that Mattered - ezzel bajban voltam, mert mindenképpen szerettem volna, egy olyan regényt, melynek címe "the" kezdetű, viszont azt nem gondoltam volna, hogy ilyen nehezen találok megfelelőt. Nem olvastam még az írónőtől, kíváncsian várom, milyen lesz az első "találkozás".


Ahogyan az lenni szokott, ha ezek elfogynának, szabad a vásár, azt olvasok, amit csak szeretnék, de ha reálisan nézem, nem sok esély van rá, hogy erre sor kerül.

Ha csatlakozni szeretnétek,  bátran tegyétek, nagyon jó buli, és nem utolsó sorban hatalmas motiváció. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy havi mennyiséget lehet elolvasni egy hét alatt, ami a várólistás könyvet mennyiségét tekintve nem rossz dolog! 

Ha belekezdtek, nyugodtan osszátok meg velem, hogy milyen könyveket választottatok! Kíváncsi vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)