Ugrás a fő tartalomra

Tények a könyveimről meg rólam

Abstractelf nem olyan rég nevezett el állandó tag társának, valamelyik nap pedig azzal állt elő egyik beszélgetésünk alkalmával, hogy "Van egy jó tag, megcsinálod te is?".  Ki vagyok én, hogy ellenálljak a kérésének? Így hát lássunk 25 egyszerű tényt rólam, természetesen könyves bloghoz illően, könyvekkel és a bloggal kapcsolatosan.» Kezdésnek álljon itt az a tény, hogy pár nap múlva ünnepli a blog a 7. születésnapját. Szinte hihetetlen, hogy ennyit megért.
» 9 évvel ezelőtt kezdtem angol nyelvű könyveket is olvasni, az évek alatt csak az arányuk változott, a lelkesedésem cseppet sem. Most már több az angol, mint a magyar, ha az éves statisztikákat nézzük.
»Én vagyok a rokonok könyv-dílere, nem egy könyvem járta már körbe a családokat és talált rajongókra.
» Eddig egyetlen külföldi írónő dedikálásán vettem részt személyesen (valahogy nem hoznak lázba a dedikálások), de az nagyon szürreális volt (jó értelemben), jó emlékként őrzöm.
» Frusztrál, ha nem tudok végigolvasni egy könyvet, ergo nagyon nehezen hagyok félbe akár egyet is, inkább végigszenvedem, mert végig bennem van, hogy hátha később jobb lesz. (az esetek többségében nem...)
» Több magyarul megjelent regény kiadásában közreműködtem, ami félelmetesen jó érzés. Hogy melyekben, az titok, de a szemfülesek rábukkanhatnak, mert benne leledzik a nevem.
» Két regény magyar kiadásán szerepel a blogom ajánlója, amire nagyon büszke vagyok.
» Kezdetben nagyon sok könyvet vettem válogatás nélkül, mostanra ez megváltozott, és nagyon meggondolom melyik könyvet is vásároljam meg, részben helyhiány miatt.
» Az előző pontból következik, hogy egyre többször döntök az ebookok mellett.
» Néha, ha nagyon tetszik egy könyv, az írónak/írónőnek is megírom tinicsitriket megszégyenítő stílusban a lelkesedésem. Van, aki válaszol, van , aki nem.
» A könyves ízlésem folyamatosan változik, de alapvetően nyitott vagyok, elég sokféle könyv megtalálható a könyvespolcaimon. Most épp a new adult korszakomat élem.
» Reggel, ébredés után tudok a legjobban haladni az aktuális olvasmányommal. Egyik kezemben a kávé, másikban a könyv. Képes vagyok fél órával előbb felkelni, csak hogy munkába indulás előtt tudjak egy kicsit olvasni.
»A Nagyvadak közelről c. könyv indította újra a könyvek iránti lelkesedésem a középiskola utolsó évében.
» A három, eddig leghosszabban futó sorozat, amit olvasok a Morganville Vampires (15 részes és már csak egyet kell elolvasnom belőle), a Ghost Bird (20 tervezett résszel, ebből a 12. részt fogom olvasni az őszi megjelenéskor) illetve a Fekete Tőr Testvériség (ezzel naprakész vagyok a 14. részig).
» Általában az ágyon ülve/fekve/fetrengve olvasok, hiába van olvasófotelem. Nyáron pedig a hintaágy a fő helyszíne eme tevékenységek.
» A blogbejegyzéseket először mindig kézzel írom meg a piszkozatos füzetembe és csak utána gépelem be. Valahogy könnyebben tudok fogalmazni, ha papírra írom a gondolataimat. (arról nem is beszélve, hogy imádok kézzel írni)
» A Tüskevár az a könyv, amit a legtöbbször olvastam, több, mint tíz alkalommal merültem el Tutajos kalandjaiban.
» Korábban nagyon ki voltam élezve a hibákra a regényekben, azonban ez mostanra alábbhagyott. Az a lényeg, hogy ne unjam magam olvasás közben, és kikapcsoljon. Persze a nagy hülyeségeket még most sem tudom tolerálni.
» Általában a puha kötésű könyvek mellett teszem le a voksom, ennek ellenére a kedvenceim többsége keménykötésűben van meg.
» Szorosan kapcsolódik esetemben az olvasás a zenehallgatással. Ha van az adott könyvhöz playlist, szeretem azt hallgatni olvasás közben. Az is előfordul, hogy a könyvben említett dalokra is rákeresek.
» Egyre többször olvasom el az utószót/előszót a könyvekben, mert eseteként nagyon érdekes dolgokat lehet megtudni belőlük.
» Siralmasan le vagyok maradva a posztjaimmal az olvasásaimhoz képest. Jelenleg 9 poszt vár piszkozat formában, ami jóval magasabb szám lenne, ha minden elolvasott könyvről írnék, de erről már rég letettem. Sokszor kedvem nincs írni, máskor meg időm.
» Amatőr szinten, saját magamnak, gyakorlás céljából szoktam könyvet fordítani. Néha ezt csinálom kikapcsolódásként. Eddig egy teljes könyvvel végeztem, a másiknak a felénél tartok.
» Egyszer beneveztem egy könyves játékra, amit az egyik írónő hirdetett meg. Az volt az első eset, hogy részt vettem ilyesmiben, és nyertem is egy dedikált könyvet.
» Még mindig nem olvastam el a Harry Potter 7. részét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo