Ugrás a fő tartalomra

C.L.Stone: Forgiveness & Permission (Ghost Bird #4)

Sang Sorenson erőszakos anyja biztonságban el van zárva egy kórházban, az apja pedig eltűnt a másik családjával, így Sang egyedül maradt testvérével. Sang nehezen viseli a helyzetet, egyetlen reménye egy csapat fiú, akiket érzése szerint alig ismer.
Soha nincs igazán egyedül. Az Akadémia közbelépett és megígérte, hogy vigyáznak rá és megvédi k őt.
Kota, Victor, Silas, Nathan, Gabriel, Luke és North átveszik az irányítást, megmutatják Sangnek, hogy bármiben számíthat rájuk. Azonban csak azért, mert a szülei nincsenek a közelben, Sang élete egyáltalán nem lett könnyebb.
Újonnan megtalált szabadságának nagyobb ára van, mint azt bármelyikük gondolta volna.
Hendricks igazgató arra használja a lányt, hogy kiderítse az Akadémia titkait és Mr. McCoynak is megvan a maga terve Sanggel. 
Az ellenségek közelednek, ezért Sangnek meg kell tanulnia hinni a fiúkban, a fiúknak pedig meg kell tanulniuk megbízni a lányban, ha túl akarják élni az ellenségeiket és egymást is.
 (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Nem bírtam sokáig ellenállni ennek a sorozatnak, így minden próbálkozást feladva, hamar visszasüppedtem  a fiúk és az akadémia világába.

Sang nagyon sok újdonsággal, életét gyökeresen megváltoztató ténnyel kellett, hogy szembenézzen az utóbbi időben. Az ember azt gondolná, hogy végre fellélegezhet, ám a legújabb probléma mindig onnan jön, ahonnan legkevésbé várnánk.

Mint mondtam a bevezetőben, rettenetesen hiányzott a fiúk világa. Nem is tudom, melyik sorozat volt az, aminél ennyire vágytam az új részekre. Bár nem ez volt a legerősebb kötet, sőt, méltán nevezhetjük ezt az eddigi leggyengébbnek, mégsem okozott csalódást, hozta a már elvárt szintet.
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egyértelműen megvannak a sorozat hibái, gyenge pontjai - amiből ebben a kötetben már jóval több volt -, ennek ellenére még mindig imádom. Azt hiszem, kijelenthető, hogy ez lett az én kis guilty pleasure olvasnivalóm. Tudom, hogy nem kéne imádnom, sőt, nagy ívben kerülnöm kellene, de mégsem teszem.

És, hogy miért ez volt az eddigi leggyengébb rész? Elsősorban azért, mert nem állt össze annyira a sztori, mint az előző kötetekben. Az elsőben mondjuk nem, hiszen ott csak a bemutatkozást láttuk, de a másodikban ott voltak a Friday Fallon történetek, a harmadikban a Sang és családja körüli katyvasz. Mindkettőre kaptunk valamilyen lezárást vagy megoldás - féleséget, itt azonban ez elmaradt, helyette kaptunk valami cuki megmentős jelenetet, hogy azért mégiscsak meglegyen az izgalom. De nagyon csalódott voltam például azért, mert bedobták , hogy lopkod valaki a suliban, de semmi jelentősége nem volt, illetve, ha azért csinálta Stone, amire gondolok (bár ezt nem hiszem), akkor nagyon hülyén oldotta meg.
A másik, ami szinte kiáltott a megoldásért a Mr. McCoy (aki egyébként egy perverz, beteg állat és megérdemelte, amit Mr. Blackbourne-től kapott) szál volt. Gyanítom, ennek egyébként még lesz folytatása, mert voltak erre utaló jelek, és ezek után nagyon csalódott lennék, ha eltűnne a dolog a süllyesztőben. (De mit pánikolok? 20 részes a sorozat. Valahová csak bele tudja majd írni a megoldást...) Nagyon érdekelne a pasi motivációja, bár van egy tippem... 

Ezen kívül még azért is ez a kötet tűnik a leggyengébbnek, mert eddig ebben voltak a legnagyobb baromságok. Sang anyja most egy időre kikerült a képből, így most legalább az idiótábbnál idiótább és szemetebb büntetésekről nem kellett olvasni, azonban kaptam helyette mást.
Példának okáért itt van Nathan ujj-rágcsálós dolga. Fiatalok, tombolnak a hormonjaik, Sang jó csaj, a fiúknak meg nem nagyon van alakalmuk, meg lehetőségük ilyen kapcsolatot kialakítani más lányokkal, így érthető a vonzódás, ezt aláírom. Ha az ujjait csókolgatja vagy ne adj isten, érzékien bekapja a lány ujját, még az is bőven belefér. De konkrétan, hogy rágja, mint egy darab mócsingot? És Sang is az övét, mivel ez az ő kis közös dolguk? Itt már kezdtem igencsak furán nézni, erre jött még az ujjakon keresztüli csók (figyelitek, hogy mindenben szerepelnek az ujjak?) Tetszik nekik Sang és meg akarják csókolni. Minden velük egykorú fiatal ezt akarná tenni, nincs is ezzel semmi baj, de tisztában vannak azzal, hogy nem tehetik, csak akkor, ha Sang kezdeményez, és ehhez igyekeznek tartani magukat. Erre egy poénból kiindulva úgy találtak köztes megoldást, hogy az ujjaikat Sang szájára teszik és azt csókolgatják. Kérdem én, ha vannak olyannyira komolyak és érettek, hogy kémkedés - jellegű feladatokat hajtanak végre esetenként ( bár erre még nincs kézzel fogható bizonyíték, de gyanítom, hogy valami hasonló lesz), nehogy már ne tudják megállni, hogy megcsókolják, főleg úgy, hogy teljesen tisztában vannak a következményekkel.

Viszont azért volt olyan is bőven, amit értékeltem. Például azt, hogy Sang végre kiállt magáért a fiúkkal szemben is. Éppen itt volt az ideje. Nem mondom, hogy ideálisan zajlott, sőt, talán pont az egyik legérzékenyebb pontján kötött bele North-ba, de akkor is becsülendő és örülök, hogy kezd magára találni meg kibontakozni.
A másik kiemelendő Mr. Blackbourne. Eddig nem igazán tudtam őt hová tenni, inkább a háttérből irányította a szálakat, most viszont jóval többet mutatott magából és többet megtudtunk róla és múltjáról. Azonban még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy csak 20 éves... Egy negyvenes úriember is simán megirigyelhetné a stílusát és a modorát. A lelke tuti öregebb, mint a teste. Mindenesetre kezd egyre szimpatikusabb lenni.
A másik kis kedvencem, Victor sajnálatomra nem sokat szerepelt, de titkos küldetésen volt, amibe talán bepillantást nyerhetünk az egyik részben.

Tendencia, hogy a kötetekben az utolsó fejezetben, aminek minden esetben egyszerűen csak "A" a címe, tudjuk meg a legtöbb információt az aktuális dolgokról és az Akadémia hátteréről. Most is tök érdekes tények derültek ki, bár ezt a mindenki szeret mindenkit dolgot még nem vártam, úgy gondoltam kicsit később derül majd ki, de mindenesetre érdekes. Nem meglepő, tekintve, hogy ez a lényege a reverse haremnek és ez a sorozat lényege, de tény, hogy megbolondítja az eseményeket.
Ebben a sorozatban még ez is simán elmegy, és jöhet a következő rész!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr