Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (42)

Ki kell használni a hátralévő pár napot, mert aztán megkezdődik az iskola, és a fiatalok eltűnnek az oktatási intézmények falai között.
De nem kell csüggedni, lesznek könyvek és filmek bőven, amikkel kibírjuk majd a következő nyárig ( felnőttek és iskolások egyaránt). Ezekről hoztam most néhány hírt.


Elsőként egy régebbi hírrel kezdenék, biztosan sokan tudnak már róla, de biztos van olyan is, aki még nem látta/hallotta. Ez pedig a Morganville vámpírok filmsorozat trailere. Már egy korábbi vegyes felvágottban is meséltem róla, ott is mondtam, hogy nem klasszikus, Supernatural, Arrow stb. szintű sorozatra kell számítani, hanem úgynevezett websorozatra. Arról lehetne vitatkozni, hogy megérdemelne - e egy olyan szintű feldolgozást.
Mindenesetre kikerült az első teaser, amit az alább meg is tekinthettek.


A sorozat kapott egy weboldalt is, azt is lehet bőszen nézegetni. http://www.morganvilletheseries.com/
Bevallom, engem elsőre nem fogott meg a film verzió, az egész teaser olyan nagyon fura, de majd meglátjuk, a cast viszont szimpatikusnak tűnik, még akkor is, ha a "képernyőn" olyan furán festenek.
A nyuszis papucs azért ütött! :D

A szereplők: Shane, Michael, Eve, és Claire
Myrninnel és a nyuszis papuccsal kiegészülve :) Imádom!

A második hír sem annyira új, de mivel sokan írtok nekem ez ügyben, kiírom, hátha valaki facebookon nem látta.
Sikerült rákérdeznem a kiadónál a Night School (Cimmeria titka) folytatására. Ezt a választ kaptam:

"Idén egyelőre nem tervezzük a folytatást megjelentetni, a jövő évi terveink kidolgozására pedig csak később, az ősz folyamán kerül sor.

Köszönjük érdeklődésüket és kérjük szíves türelmüket terveink megszületéséig.

Üdvözlettel:

Szilágyi Ágnes
Cartaphilus Könyvkiadó"

Nem épp szívderítő válasz, de talán nem is teljesen elutasító. Meglátjuk.... (a vak is ezt mondta....)


Két utolsó hírünk egészen friss, konkrétan ma reggeli, legalábbis magyar idő szerint.
Az első, hogy az alábbi linken megtekinthető együtt a 3 eddig megjelent tv spot a The Maze Runner című filmhez kapcsolódóan.


A másik friss hír a The 5th Wave film verziójával kapcsolatos. Itthon még ugyan csak előkészületben van, de megéri majd elolvasni , nagyon jó kis könyv!!! 

A hír lényege annyi, hogy a Ha maradnék című filmből megismert Chloe Moretz, aki itt az egyik főszereplőt, Cassie-t alakítja majd, megkezdte a szerepre való fizikai felkészülést.

Rohangálós, küzdős regény, úgyhogy nem árt a gyakorlás, meg az erőnléti edzés, mert elég hülyén nézne ki, ha menekülés közben összeesne a karakter kimerültségében. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)