Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (29)

Itt az ideje ismét némi hírmorzsának. Ez alkalommal a Maggie Stiefvater és a Simone Elkeles fanoknak érdemes tovább olvasnia a bejegyzésemet, ugyanis velük kapcsolatos hírekről lesz szó.

Maggie Stiefvatert érdemes több platformon is követni, mert amellett, hogy nagyon vicces dolgokat oszt meg magáról és a mindennapjairól, mindig elsőként lehet értesülni a könyveivel kapcsolatos dolgokról.
A legújabb hír, hogy végre lerántotta a leplet az egyik titkos projektjéről, amiről kiderül, hogy egy kiegészítő kötet a Shiver trilógiához, a Sinner címet viseli és Cole és Isabel történetét fogja elmesélni. A kötetet 2014. júliusában foghatjuk kézbe, ami nem jöhet elég gyorsan.
Bevallom, én nagyon odavoltam a Cole -Isabel párosért, Cole-t különösen bírtam, így nagyon kíváncsi vagyok, mit fed fel róluk az írónő.

A másik hír inkább egy érdekesség Simone Elkelessel kapcsolatban. Nemsokára (októberben) jelenik meg az írónő új regénye Wild Cards címmel, ami egy új trilógia első része, és annyit megsúgok előzetesen, hogy nagyon - nagyon jónak ígérkezik.
Szóval az írónő a minap felfedte, hogy ennek a könyvnek az alapján a megjelenés örömére leforgattak egy négy epizódból álló úgynevezett web-seriest. ( Ez olyan, mint amilyet a Morganville-i vámpírokból készítenek majd.)
A részek kb. 10 percesek és alább megtekinthető az első kettő, ami ugyan sokat nem árul el, de figyelemfelkeltőnek nem rossz.

Ti tervezitek majd olvasni a könyvet?

Első rész:

Második rész:Megjegyzések

 1. Cole és Isabel párosát én is nagyon szerettem, úgyhogy nagyon várom az ő külön történetüket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Reméljük, hogy sokan vagyunk még így vele! :)

   Törlés
 2. Elkelesnek ez a sorozata csak 3 részes lesz? Nem azt mondta, hogy focicsapat és sok részre számíthatunk...??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyelőre csak három, de egy interjúban olvastam, hogy több történet van a fejében (konkrétan 4). Gondolom ennyire szerződtek vele, aztán majd bővül, ha lesz még ötlete. Láttunk már rá példát, hogy egy sorozat menet közben lett bővítve.

   Törlés
  2. Amikor itt volt Magyarországon, akkor mondta, hogy egy nagyon hosszú sorozattal készül, mert egy teljes focicsapaton szándékszik végigmenni (mármint nem úgy...), vagyis hogy mindenkinek lesz külön könyve(?), én így értettem...

   Törlés
  3. Nem kizárt, persze, hogy több lesz belőle, de nyilván a kiadónak nem érdekes tizenakárhány részes szerződést aláírni, amikor még azt sem tudják mekkora sikere lesz az első résznek. Meglátjuk. :) 2 rész biztosan lesz, mert azoknak már van címe és megjelenési dátuma. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo