Ugrás a fő tartalomra

Megjelenő szépségek (17) - szeptember

Elérkezett ez is, vissza az iskolába, jujj de jóóó. (érzem én, hogy ezért kapok majd néhány névtelen szitkozodó levelet :P)
Lehet szidni, meg hülyének nézni, de akkor is szerettem az sulikezdést. Szerettem a friss könyvek illatát, még akkor is ha tankönyvekről volt szó, imádtam őket becsomagolni, az új füzetekről már ne is beszéljünk. Olyannyira imádtam, hogy még most sem telik el év anélkül, hogy augusztusban ne vetném be magam valamelyik áruházba és ne vennék magamnak valamit az iskola szekcióból, valamilyen füzetet, tollat (mert nem mindegy ám, hogy mivel írom a bejegyzések piszkozatát, meg mivel és mibe jegyzetelek olvasás közben, ez igenis nagyon komoly  összetevője egy posztnak). És ilyenkor természetesen a könyveket sem felejtem el meglátogatni az áruházban. Idén sem lesz hiány újdonságokból sem magyar, sem külföldi fronton. Magyar megjelenéseket külön nem nagyon írom majd ki, csak mit nagyon a szívemen viselek, a megjelenések időpontjai úgyis megtekinthetők a  'magyar megjelenések' oldalon.
De nézzük, mit tartogat nekünk szigorúan regények terén (tankönyvek, hess innen) a szeptember. A kánikula elmúltával felébredtek a kiadók is , és sorba dobálják az újdonságaikat a piacra.


Maggie Stiefvater: The Dream Thieves A hónap egyik legjobban várt könyve, még akkor is, ha nem ez a kedvenc könyvem/ sorozatom Maggietől. Az első része nem nyert meg maradéktalanul, de nála pont sosem lehet tudni mit alkot, úgyhogy mindenképpen várom.
Megjelenés: szeptember 17.

Ellen Hopkins: Smoke Ha Maggie könyvére azt mondtam, hogy az egyik legjobban várt, akkor ez egyértelműen a leg-leg-leg a havi megjelenések között. Úgy tűnik, mintha csak most olvastam volna az első részt, ami egyben az első könyvem volt az írónőtől, de ha rágondolok, még most is tisztán érzem milyen gondolatok és érzések kavarogtam bennem akkor, mikor befejeztem a regényt. Talán így nem is annyira meglepő, hogy ennyire várom a folytatást.
Megjelenés: szeptember 10.

Jen Frederick: Unspoken Ez is a leginkább vártak között van. Nem olyan rég olvastam az első részt és tetszett, úgyhogy alap, hogy olvasom a folytatást is. Ráadásul Bo, Noah legjobb barátja a főszereplő, akit nagyon szerettem az első részben, úgyhogy még inkább kíváncsi vagyok.
Megjelenés: szeptember 16.

Mindy McGinnis: Not a Drop to Drink Nem épp a disztópia a kedvenc műfajom, igaz, nem is olvastam még sok ilyen jellegű könyvet, de erre már nagyon régen szemet vetettem, valamiért nagyon felkeltette a figyelmemet. Gyakorlatilag csak egy megérzés, de ezek általában be szoktak jönni, remélem most sem lesz ez másképp.
Megjelenés: szeptember 24.

Sandi Lynn: Love in Between Kár tagadnom, hogy nagyon szeretem a new adult könyveket, elég csak ránézni a mostanában olvasott könyveimre. Ez is ebbe a műfajba tartozik, de igazából a borító miatt akadt meg rajta a szemem. Meglátjuk, hogy a beltartalom is van - e olyan jó, mint a külső.
                                      Megjelenés: szeptember 5.

Tabitha Suzuma: Hurt A Forbidden elolvasása után egyértelmű volt, hogy érdemes odafigyelni az írónő munkásságára. Fülszöveg alapján ez is hasonlóan komoly témát boncolgat, mint az előző regénye, így egyértelműen elolvasandó.
Megjelenés: szeptember 5.

Abbi Glines: Simple Perfection Ennél a könyvnél egyértelműen a kíváncsiságom nyert. Az első része (Twisted Perfection) elég nagy csalódást okozott volt vele gondom bőven, de a stílus miatt van benne potenciál, hátha fejlődnek annyit a karakterek, hogy élvezhetőbb lesz a második rész. Megadom neki az esélyt.

Megjelenés: szeptember 23.


K.A. Tucker: Teny Tiny Breaths Először is: borító. Valami lélegzetelállítóan szép. Simán kitenném a szobám falára poszter képében. Másodsorban pedig azért figyeltem fel rá, mert valamelyik általam kedvelt írónő ajánlotta, és a fülszövege nagyon kecsegtető. Mindenképpen olvasós.
Megjelenés: szeptember 24.

Geoffrey Girard: Project Cain Jelen könyv esetében is inkább a kíváncsiság hajt. Nem túl jók az értékelések, de dolgozik bennem a "csakazértis" - effektus.
Megjelenés: szeptember 3.


Talán kupac:
Trish Doller: Where the Stars Still Shine Megjelenés: szeptember 24.
Jamie Blair: Leap of Faith Megjelenés: szeptember 3.
Jennifer R. Hubbard: Until It Hurts to Stop Megjelenés: szeptember 12.
K.A. Robinson: Torn  Megjelenés: szeptember 3.

Azta. Nem kevés könyv, még engem is meglepett, pedig én írtam össze őket. Nem maradunk olvasnivaló nélkül most sem, az egyszer biztos.
Csodaszép tanévkezdést és jó olvasást mindenkinek! :)Megjegyzések

 1. A tanévkezdés nálam mondjuk általában nem éppen kedvenc dolog, az új tollak, füzetek, süti formájú radírok, színes lapok stb. viszont engem is mindig lázba hoznak!:)
  Amúgy a Dream Thievest én is nagyon várom, bár az előzőt már annyira rég olvastam, arra sem emlékszem mi volt benne...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet ám, hogy nekem is csak az idő szépítette meg a sulikezdős emlékeket ;)
   Hát igen, én sem most olvastam az első részt, de ahhoz képes mennyire nem ragadott meg, egész jól emlékszem a tartalmára.

   Törlés
 2. Mióta olvastam a Trianglest és a Tiltet, Ellen Hopkins összes könyve várólistára került, bár a Burned még nem került sorra.
  Tabitha Suzuma Forbidden című könyve után a Hurt kérdés nélkül került a listára.
  A Ten tiny breaths is érdekel. Az a vicces, hogy a blogomra kerestem képet, amikor megtaláltam azt, ami a borítóján is van (az persze teljes méretű kép volt, nem tudtam, hogy ez lesz a borítón).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Tilten én is túl vagyok, de nem az a kedvencem a könyvei közül. A Burned viszont nagyon jó, ezért is várom annyira a második részt.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo