Ugrás a fő tartalomra

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza.
Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok.
Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újra veszélynek teszi ki magát. De tényleg számíthat Patchre, vagy van egy titka, mely sötétebb , mint amit a lány el tud képzelni?
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Mielőtt bárki elkezdené olvasni, mérlegelje, hogy az első részre nézve lehetnek benne spoileres részek!!!!
A Hush, hush széria második része. Abban cseppet sem különbözik az első résztől, hogy valaki vagy nagyon utálja vagy nagyon szereti. Az azonban biztos, hogy akinek az előző rész tetszett, ezt is szeretni fogja.
Az első rész végén Patch (magyar nevén Folt, amivel nekem még mindig nem sikerült megbékélnem), Nora védőangyala, őrangyala lesz.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy elkerüli őket a baj és boldogan éldegélnek. Bejön a képbe egy kis féltékenykedés, ami elindítja a lavinát, egy kis szakítás, egy újabb rosszakaró, aki valamiért meg akarja ölni Norát. Jelölt van bőven,  a kérdés csak az, hogy, kiderül - e időben, ki az, aki a lány életére tör.
Főhősnőnknek a rosszakaróján kívül a múltbéli , frissen kiderült titkokkal is kezdenie kell valamit. Ki a Fekete Kéz, és mi köze van apja halálához? És mi köze mindehhez Patchnek? Lehet, hogy ő ölte meg Nora apját?
Több a történés, kevesebb a romantika, mint a Csitt, csitt-ben. Fitzpatrick ismételten úgy szövi a szálakat, hogy több gyanúsított is van, de egészen a végéig nem derül ki, ki is az igazi tettes. Ámbár nekem sikerült a felénél kitalálni , ami miatt nagyon büszke voltam magamra, hisz az esetek nagy százalékában nem sikerült eltalálnom a végét.
A karaktereket tekintve Nora nem mindig gondolkozik mielőtt cselekedne, csak teszi, ami először eszébe jut. Ami tulajdonképpen nem gond, tekintve , hogy középiskolás. Ebben a korban még belefér. 
Patch karaktere nem változott,de ő eddig is úgy volt jó, ahogy volt, még mindig dögös, még mindig veszélyes, de  a lányért bármit megtenne. 
Az egyetlen szereplő aki nagyon irritált az Vee volt. Sokkal jobban, mint az első részben. Hiába akart  folyton segíteni Norának, az volt az érzésem, hogy inkább csak akadályozta.
A 2 új szereplővel, Scott-tal  és Rixonnal kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Egyikőjüket szívesen látnám viszont a következő részben, másikukat nem annyira, de ez valószínűleg ízlésfüggő. Egy kis szerencsével azonban valamelyik, kívánságom csak teljesül.
Egyetlen dolog miatt nem kapja meg a maximum smiley-t, mégpedig az itt-ott felbukkanó, nem egyértelmű mondatok miatt.  Sok helyen gondolkodtam el azon, hogy valójában mit is akart írni Fitzpatrick, mert első olvasatra néhol elég viccesen hatott a megfogalmazás. Itt még azt sem mondhatom, hogy ez a fordítás hibája. Ezt leszámítva azonban jó volt. A kedvencem még mindig  a Nora és Patch között lévő "szikra". Azt nagyon jól van érzékeltetve.
A végén függővég van, amitől a hajam téptem. Nem szeretem. Szerencsétlen olvasót csak kínozzák. 
Ehhez a kötethez is tartozik playlist, csakúgy mint az első részhez. Érdemes meghallgatni , mert van 1-2 nagyon jó szám. 
Végezetül pedig íme a könyv trailere: Crescendo Trailer
A harmadik résznek Silence lesz a címe és 2011 őszére várható.

Értékelés:

Megjegyzések

  1. Te mázlista! Már olvashattad. :o) Én nagyon várom magyarul, ezért végig se olvastam a bejegyzésedet, csak a figyelmeztetésedig, hátha. De mivel 4-est adtál neki, akkor jó lehetett. :o)

    VálaszTörlés
  2. Azért írtam ki, mert többen mondták, hogy elég spoileresen írok, pedig próbálom elkerülni. Attól függ egyébként , hogy kinek mi számít spoilernek. Nem árultam el többet, mint a fülszöveg, ha ez segít valamit.
    Jó volt egyébként a könyv, csak a fogalmazás miatt kapott 4-est.:D

    VálaszTörlés
  3. Nem tudjátok mikorra lesz magyarul is? Mindenhol kerestem már, de nem találtam.
    Köszi :P

    VálaszTörlés
  4. @Zeroxy Sajnos nem tudom, hogy mikor jelenik meg, de szerintem még beletelik jó pár hónapba, mire magyarul is kikerül a boltok polcaira...

    VálaszTörlés
  5. Mikor jelenik meg a boltokban a Cresendo?

    VálaszTörlés
  6. @Nóri Ha minden igaz, a könyvhéten.

    VálaszTörlés
  7. Alig várom,hogy megjelenjen :D Nekem is a kedvencem a szikra közöttük :D Annyira jól érzékelteti az író :D Am Nancy megjelöltelek a blogomban az "őket olvasom" résznél :))

    VálaszTörlés
  8. @Angyallány Köszi, én is kilinkeltelek! :)

    VálaszTörlés
  9. ÁÁÁÁ ééés végre kiadták magyarul :D első utam lesz a könyesüzletbe :D aliig várom, hogy a kezembe vehessem :DD
    Az első rész is bomba siker volt, ez talán jobb lesz :DD

    VálaszTörlés
  10. Kedves Névtelen! Nem akarom letörni a lelkesedésed, de nem jelent még meg magyarul, sőt ősz előtt nem is fog, ugyanis csúszik a fordítás.
    Egyébként jobb is, mint az előző rész, meg nem is :D

    VálaszTörlés
  11. óóó tényleg csak szeptemberben jelenik meg magyarul:(((
    Már ojan függő lettem olyan király ez a könyv:-D
    Majd lécci ha megjelent szóljon már vki ha nembaj:P
    karaszieniko@freemail.hu

    VálaszTörlés
  12. @ency: Igen tényleg csak szeptemberben kerül a boltokba. A pontos megjelenésről a kiadó Vörös Pöttyös Facebook oldalán tudsz majd tájékozódni.

    VálaszTörlés
  13. Még mindig csúszik egy picit a kiadás, sajnos :S Én is elolvastam angolul a Crescendo-t, csak a legvégét hagytam meg, hogy azt már magyarul olvashassam el :) Szerintem ez a rész is ötletes, kidolgozott és fantáziadús lett, mint az előző. Nekem is akadt problémám néha egy-egy mondattal, de ezeket leszámítva nálam 5*-ös alkotás :D Egy-két információt szeretnék azért írni, hátha valaki nem hallott még róluk. Tehát, először is a sorozatnak lesz egy negyedik része. Címe még nincs, és valószínűleg jövő ősszel érkezik meg Amerikába. Az írónő sokáig állította, hogy nem lesz folytatása, de aztán annyira beleszeretett a szereplőkbe (és persze az olvasók is rágták a fülét), hogy mégis ír egy utolsó, befejező részt. A másik újdonság a Silence című harmadik kötethez köthető, ugyanis az egyik könyvkiadó különleges kiadást gyártott, amiben egy plusz fejezet szerepel. Ebben a fejezetben Patch (nekem sem sikerült megbarátkoznom a magyar fordítással, hogy Folt lett belőle) szemszögéből olvashatjuk Nora és Patch valódi első találkozását, amikor Patch először látogatott el Nora házához. A plusz fejezet érdekessége még, hogy fekete lapon fehér tintával van nyomtatva. Szerintem nagyon cool lehet :D Már megkérdeztem a Könyvmolyképző Kiadót, hogy esetleg meglehetne-e szerezni ezt a különleges kiadást, egyelőre csak annyit válaszoltak, hogy majd utánanéznek. Remélem, sikerült újdonságokat említenem :) Az értékelés pedig nagyon jól sikerült, szerintem nem írsz annyira spoiler-esen, mondjuk én sem szeretem, ha lelövik előre egy könyv végét (igaz, én azt sem értem, hogy miért kell olyan könyv folytatásának az értékelését olvasgatni, aminek még nem olvasta valaki az első részét sem). Tök jó, hogy kiteszed a spoiler jelzést :)

    VálaszTörlés
  14. @Pepittocska
    Én már komolyan nem merek semmit mondani, ha a megjelenésről van szó. Majd, ha már a boltokban lesz, akkor biztosra fogom tudni mondani.
    Az információkat köszönöm, hátha tényleg még nem mindenki hallotta.
    A 4. résszel kapcsolatban csak annyit, hogy én azért óvatos vagyok. Sok sorozat azon vérzett el, hogy az írónő meggondolta magát és írt még egy (vagy több) részt a már lezárt könyvekhez...
    Jajj, a bókot köszönöm. :) Igyekszem kerülni a spoilereket, de néha egy - egy akaratlanul is becsúszik. De azért van a fejléc alatt is kirakva állandóan a spoilerveszély felirat. Ha egy sorozatnál annyi utalás van az előző részre, mint itt akkor külön is ki szoktam írni, biztos, ami biztos. Egyébként azt én sem értem, hogy minek olvasni az x-edik rész értékelését, ha az előző részek kimaradtak. :)

    VálaszTörlés
  15. Megpróbáltam elolvasni angolul, de mivel nem vagyok profi angolos, szinte semmit nem értettem belőle...:(
    A Csitt, csitt - et még tavaly nyáron olvastam, és azóta minden héten megnézem, hátha megjelent.
    Csak sajnos már kezdd letörni a lelkesedésem, mivel már nem nagyon emlékszem ez előző részre...
    Azt olvasom, hogy az írónő már a negyedik részt tervezi, Magyarországon még a második sem jelent meg?
    Örülök, hogy legalább ennyit tudtam olvasni róla, köszönöm Nancy. :)

    VálaszTörlés
  16. @Dohaa Hidd el, én sem vagyok profi angolos, csak nagyon lelkes :)
    Abban az esetben, ha régen olvastam az előző részét a sorozatnak, akkor én újra szoktam olvasni, és akkor friss lelkesedéssel vetem magam bele az új részbe. :) Lehet , neked is el kéne még egyszer olvasni a Csitt, csittet és akkor visszatérne a lelkesedésed. :)
    Hát sajnos, igen, itthon még a második rész sem jelent meg, A fordítás az ilyen csúnya dolog, de én még mindig azt mondom, hogy szerencse, hogy egyáltalán megjelenik.:)

    VálaszTörlés
  17. Én egy este alatt elolvastam. Nem lehet egy konyvet ugy lerakni hogy tátongó kérdésekkel vagyok tele. Imádom Foltot de nagyon haragudtam rá a Marcies ügy miatt es nagyon feldühített. A végén ugye azt mondja Rixon:"amikor azt hitted Marcieval van?Soha." ugyanakkor Folt mutatta meg Noranak a csókjukat. Szóval tiszta ideg voltam ilvasas kozbe. A végére legalább ugyahogy tiszázódik de akkor se derült ki a marcies ügy. Es nagyon nyitva hagyták a végét remélem a legvégén minden happy end lesz. Hogy fogom kivárni a következő részt...?

    VálaszTörlés
  18. @Lostcity
    Örülök, hogy tetszett. :)
    A következő részre még tényleg jó pár hónapot várni kell, de addig van sok más jó könyv, amit olvasni lehet :)

    VálaszTörlés
  19. Sose értettem miért megy ilyen lassan a fordítás. Amúgy engem Marcie irritált nagyon végig. Lenyúlja Foltot... A sapka,a bugyi,a kocsikulcs. Ezen még mindig fenn vagyok akadva. Tényleg megcsókolta? Folt meg viszonozta..?!?! Monnd hogy ez nem történt meg és nem volt köztük semmi. Nora meg hülye hogy nem szökött el vele:D Holnap érkezik a Forever amire szintén hónapok óta várok.:)

    VálaszTörlés
  20. @Lostcity Bármennyire nem látszik egy elkészült könyvön, de rohadt nagy meló lefordítani és nem két percet vesz igénybe, hanem minimum 3-4 hónapot. Főleg úgy hogy általában a fordítók másodállásban csinálják, a polgári munkájuk mellett. És akkor még az ellenőrzésről, a szerkesztésről, tördelésről, borító tervezésről nem is beszéltünk. Szóval érthető, hogy ennyi idő telik el a részek között. Én azt mondom , hogy örüljünk, hogy egyáltalán azok is olvashatják, akik nem tudnak annyira angolul, hogy eredeti nyelven tudják olvasni.

    De, megtörtént, de hát ez van. Változtatni úgysem tudunk rajta :D
    A Forever is nagyon jó :)

    VálaszTörlés
  21. Végre megjelent magyarul, el se hiszem, rögtön meg is vettem. Sajnos túl hamar vége lett. A végén ideges lettem, nem tudok várni még két évet a következő rész, megőrjít a kíváncsiság. Nem tudod, hogy esetleg akár kalózfordításban, vagy akárhogy elolvasni magyarul, lefordítani akármennyire nem tudtam. Ha van valamilyen ötleted kérlek jelezd! :')

    VálaszTörlés
  22. @Dohaa
    Két évet nem is kell várni , jövőre nagy valószínűséggel kijön magyarul a Silence. :)
    A kalózfordítással kapcsolatban nem tudok segíteni, mert , mint a kis halálfejes ábrácska is mutatja a blogomon oldalt, ilyenekkel nem foglalkozom.

    VálaszTörlés
  23. Említettétek , hogy ebbe kevesebb a romantika , de azért remélem valamit rakott bele az írónő... :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kevesebb, mint az első részben. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs benne :)

      Törlés
  24. Nagyon tetszik a zseniális fogalmazásod, ahogy bemutatod eme páratlan könyvet. Egyszerűen szívbemarkoló a jellemzésed, és hadd emeljem ki "A kedvencem még mindig a Nora és Patch között lévő "szikra"" ezt a hasonlatod, szinte idáig éreztem a szikra szó perzselését.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, és remélem, hogy a könyv is legalább ennyire tetszeni fog ;)

      Törlés
  25. na , nekem mondjuk a csitt csitt jobban tetszett mint a crescendo. Most milyen befejezés ez ?! Jó könyv a crescendo is , csak szntem a citt csitt az jobb volt... ettől függetlenül nagyon várom a 3. részt , még mindig nem lehet pontos időpontot tudni róla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felettébb kegyetlen, kínzó befejezés :) Egyébként nem, még mindig nem lehet semmit tudni, a kiadó még nem nyilatkozott.

      Törlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tímea!
      Hozzászólásodat töröltem, mert ellenkezik az oldal elveivel. Megértésed köszönöm!
      Üdv: Nancy

      Törlés
  27. Sziasztok!

    Valaki át tudja nekem küldeni PDF fornátumban?

    p.anett20@indamail.hu

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)