Ugrás a fő tartalomra

Alex Flinn: Beastly

"Szörnyeteg. Nem egészen farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy borzalmas új teremtmény, aki két lábon jár. Egy teremtmény szemfogakkal, karmokkal, és a testét borító szőrrel. Szörny vagyok. Szerinted tündérmeséről van szó? Kizárt. A helyszín New York. Az idő: napjaink. Ez nem fogyatékosság, nem egyfajta kór. És örökre így  maradok - tönkretéve - ha csak nem tudom megtörni az átkot. Igen, az átkot, amit az a boszorkány szórt rám, akivel együtt jártam angol órára. Miért változtatott át egy olyan szörnnyé, aki napközben bujkál, éjszakánként pedig az utcákon kószál? Elmondom neked. Elmondom, hogyan éltem Kyle Kingsburyként, egy olyan fiúként, aki te csak szeretnél lenni, akinek megadatott a pénz, a tökéletes külső és a tökéletes élet.
Aztán elmesélem neked, hogyan lettem tökéletesen.....bestiális."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Ki ne ismerné a klasszikus Szépség és szörnyeteg történetét? Mi történik ha ezt a történetet átültetjük napjaink New York-jába? Akkor születik a Beastly.
Nem hittem volna, hogy egy igazándiból tiniknek szóló, mesei alapokkal rendelkező könyv ennyire el fog... hogy is mondjam... varázsolni.
Kyle Kingsbury az iskola legmenőbb sráca. Gazdag, ismert, a külseje tökéletes, mert ez a lényeg, legalábbis egész életében ezt hallotta apjától. Magán kívül semmivel sem törődik.
Amikor Kyle találkozik Kendrával és poénból meghívja a bálra úgy, hogy valójában egy másik lánnyal megy, életének egyik legnagyobb hibáját követni el. Nem is sejti, hogy eme gonosz húzása egészen másképp végződik majd, mint az eddigiek. Kendra megátkozza a fiút, egy szőrös szörnyeteget csinál belőle. Az átkot csakis egy viszonzott szerelemből származó csók törheti meg.
Kyle-t apja egy külön, eldugott házba költözteti, eldugja a világ elől. Mindössze Magda a szolgáló és Will, a vak házitanító van vele.
Az egyedüllét és a szörny lét sok, fontos, de eddig számára teljesen ismeretlen dologra tanítja meg. Persze ez még nem törti meg az átkot. Ahhoz egy lány is kell. Itt kerül egy véletlen folytán a képbe Linda. Ő a fiú utolsó esélye. Vajon sikerül - e időben megtörnie Kyle-nak az átkot Linda segítségével?
Már több általam olvasott és véleményezett könyvnél is említettem, hogy szeretem a kicsit rendhagyó formátumú regényeket. Egy kicsit ez is az volt. A fejezetek közé itt-ott chates beszélgetéseket szúrt be az írónő. Nagyon szerettem ezeket a részeket olvasni, annak ellenére, hogy néha a rövidítéseknél néha igencsak el kellett gondolkodnom, hogy mit is takarnak valójában.
Jó volt olvasni, ahogyan Kyle gondolkodása fokozatosan megváltozott. Ahogyan lassan megszokta az új külsejét, és alkalmazkodott az új, kényszerű körülményekhez.
Sokszor adott olyan gondolatok Kyle szájába Flinn, amiket biztosan jó páran közhelynek fognak tartani, de ettől nem lesz kevésbé igaz.
Linda karaktere szimpatikus volt. Abszolút tiszta, néha naiv, de emellett okos lány.
A fent leírtak még önmagában nem tennék a könyvet ennyire nagyszerűvé. Azonban valami okból kifolyólag mégis az. Talán azért, mert sikerült úgy megírnia az írónőnek, hogy hiába tudtam, mi lesz a történet vége, egyszerűen nem tudtam nem izgulni rajta. Az utolsó sorig nem voltam benne biztos, hogy Kyle odaér-e időben, hogy megtörténik-e az, aminek meg kell történnie.
Ami a leginkább imádnivalóvá tette a könyvet számomra az az volt, hogy milyen érzelmeket volt képes kiváltani belőlem. Ciki, nem ciki, teljesen romantikus hangulatba kerültem tőle. Ezek után kíváncsian várom a  filmet.
Mindenki aki szeretne egy nagyon szép történetet olvasni, vagy csak szeretne egy picit romantikus hangulatba kerülni, mindenképpen vegye kézbe. Megéri, higgyétek el!
És végül a film előzetese magyar felirattal :



Értékelés: 

Megjegyzések

  1. Óh, örülök, hogy tetszett. Én is így vagyok vele. Nekem ez a túl romantikus kategória, de mégis lekötött és elvarázsolt és ezek után egy hétig csak Disney meséket néztem. :D Ami nálam külön plusz pont volt, hogy kb. a feléig a csaj benne sincs, igen, tudom, az elején pár pillanatig ott van, de nem annyira szembetűnő ez, mint a filmnél pl. (Mármint amennyi látszik a trailerből.)

    VálaszTörlés
  2. Igen. Olyan túl romantikus volt, ahogyan Te is fogalmaztál, de mégis pont jó volt. Jó érzéssel töltött el olvasni. A filmben gondolom az együtt töltött idejüket fogják hangsúlyozni, nem az egyedül elmélkedős részt. De azért nézős. :D

    VálaszTörlés
  3. Szia! Szeretnék egy díjat adni, részletek itt:)
    http://konyvmania.freeblog.hu/archives/2010/07/22/Els_djam/

    VálaszTörlés
  4. Elhatároztam, hogy ettől a könyvtől most nem fog eltéríteni senki és semmi! Bár nem ezt kapom karácsonyra (meglestem mit választott a kis családom, onnan tudom ;)), akkor is el fogom érni, hogy elolvashassam. :)

    VálaszTörlés
  5. @Mónika Ne is hagyd magad eltéríteni tőle! Kár lenne :))
    És mit kapsz karácsonyra, ha szabad kérdezni?

    VálaszTörlés
  6. Volt egy szép kis listám, amiből válogathatott a család, és végül ezeket vették meg:
    Tonya Hurley: Szellemlány (láttam, hogy te már olvasod :))
    Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
    Mondjuk a Szellemlányt múltkor agyon dicsértem a borítója miatt a könyvesboltban, nem csoda, hogy azt választották. :D

    VálaszTörlés
  7. @Mónika Igen, már elkezdtem olvasni a Szellemlányt, az egyik barátnőm rábeszélt. És eddig nagyon tetszik. :)
    A Mielőtt elmegyek is már itt csücsül a polcomon és olvasásra vár. :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Nancy!
    Nekem is volt szerencsém(?) ehhez a könyvhöz. Ami azt illeti, addig minden könyvet csak úgy lekaptam a polcról, amin vörös pötty volt. Igen tudom, hogy nem a borítóról kéne megítélni egy könyvet de mindig ebbe a hibába esek vagyis estem mielőtt találkoztam volna a Beastlyvel. Ott volt a fordulópont.
    Mert számomra ez a könyv egy kicsit csalódás volt. Nekem túl gyerekesnek tűnt, és a nagy-nagy szerelem. Hány nap alatt is?
    Furcsa volt hogy minden olyan simán megy, csak úgy betör valaki a házba akinek éppen van egy lánya... Na szóval nekem kicsit mesterkéltnek tűnt. Jójó tudom, hogy mint minden könyvet ezt is úgy írták.És nem lehet elhúzni mindenféle bonyodalommal a történetet de nekem akkor is egy kicsit hiányzott belőle valami.
    Persze a maga nevében nagyon szép volt, olyan naivan aranyos.
    És ezt most nem azért írtam le, hogy leromboljam az elképzeléseiteket(?). Csak kíváncsi vagyok, hogy ez csak az én véleményem-e.
    Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petra!

      Ó, én is a borítók miatt olvasok sok könyvet. Van, hogy azt sem tudom, hogy miről szól, csak meglátom a borítót és tudom hogy kell. :)
      Jó pár könyvben van instant, 1-2 napon belül kialakuló nagy szerelem, pl. Csitt, csitt, Fallen, és még sorolhatnám.
      Itt ráadásul magyarázható azzal hogy ez egy mesefeldolgozás. Ezt semmiképpen sem szabad elfelejteni! Mesékben soha senkit nem zavar, hogyha első pillantásra szerelemesek lesznek a főhősök egymásba. Itt sem szabad. Ez egy mese modern köntösben. Ez a oka annak is, hogy ahogyan írtad, naivan aranyos a sztori.
      Ezzel biztos, hogy nem rombolod le az elképzeléseimet :) Szívesen meghallgatom azt , aki más véleményen van, mint én és örülök, hogy megírtad, hogy Te hogyan látod a könyvet!

      Üdv: Nancy

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)