figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2010. július 22., csütörtök

Cecily von Ziegesar : Hot girl

"Az immár nálunk is jelentős rajongótáborral rendelkező Bad Girl könyvek egyik kulcsszereplője, a cserfes és dögös kis Jenny Humphrey otthagyja a Constance Billard-ot, és egy New York környéki elit középsuliban, a Waverlyben folytatja tanulmányait, ahol a gazdag diákok sorában jó pasikkal, kellőképpen öntelt csajokkal, és mindenekelőtt zaftos és kegyetlen pletykákkal találja szemben magát. Nem elég, hogy új szobatársai Callie és Brett halálosan féltékenyek rá, a Waverlyben ha az embert rajtakapják, fegyelmi bizottság elé kerülhet, de Jenny így is bármit bevállalna, hogy ő legyen a suli istennője, az igazi, az egyetlen, a „Hot Girl”. Akik ismerik Cecily von Ziegesar Bad Girl sorozatát, imádni fogják a most induló Hot Girl-t, amelyben a The New York Times bestsellerlistájának kedvelt írónője még több pletykával, még több kavarással, még több partizással és csillogással kápráztatja el olvasóit."


A szintén von Ziegesar által írt Bad Girl könyvekből készült Gossip Girl filmsorozatban csíptem Jennyt. Vagány, bevállalós. Tudom, tudom. Csak egy felszínes hatalommániás, gátlástalanul törtető kiscsaj. De, akkor is. Megtestesíti mindazt, ami én soha nem voltam és nem is leszek.
Szóval , mikor megtudtam, hogy az írónő az ő főszereplésével írta meg a Bad Girl - spin-off sorozatát, kíváncsi lettem.
Jenny Humphrey egy elit bentlakásos magániskolában folytatja tanulmányait. Minden vágya, hogy az előző iskolájában megismert nyafka, pityergő, kis hülye benyomását keltő régi Jennyt maga mögött hagyja, és tiszta lappal indulva végre megmutathassa az új Jennyt, aki a legmenőbb csaj címére pályázik. Ez már az első nap problémákba ütközik, hiszen szobatársnak kikapja a jelenlegi 2 legmenőbb csajt, Brettet és Callie-t. A félig régi, félig új Jenny hirtelen az elit pletykák és balhék sűrűjében találja magát.
Mivel már volt szerencsém a Bad Girl néhány részéhez, körülbelül tudtam, hogy mire számíthatok, ha kézbe veszem ezt a könyvet. Nagynevű ruhatervezők ruhadarabjai, márkás parfümök nevei stb. röpködtek a könyvben ide-oda, sokról, bevallom őszintén még nem is hallottam. (Gigit itt szeretném figyelmeztetni, hogy kézbe ne vegye , mert 2 oldal után a fala fogja kaparni) De ez persze elnézhető, hiszen New Yorkról van szó, a gazdagok világáról van szó, elkényeztetett tinikről van szó. Mellékesen jegyezném meg, hogy ha az elit valójában is ilyen, örülök, hogy nem kerültem eddig a közelükbe. :) Kizárólag csak a pletykákkal (ki, kivel, hol, hogyan, mikor, miért és hányszor) , és egymás túlöltözésével voltak elfoglalva.
A filmbeli Jenny jóval durvább volt, mint a könyvbeli, de sebaj. Ha jól olvastam külföldön a 10 résznél jár a könyvsorozat, úgyhogy van még ideje zülleni.:)
Nálunk a 2 . résznél elakadt a kiadás, hogy miért azt nem tudom. Nekem egyértelműen jobban tetszett, mint a Bad Girl. Maga környezet, meg a helyszín szimpatikusabb volt. Talán azért, mert mindig is szerettem volna kipróbálni a koleszos létet, de nem volt rá alkalmam. Ami még eszembe ötlött olvasás közben és kijegyzeteltem magamnak,az az, hogy egy magyar - magyar szótárat, vagy egy szómagyarázatot mellékelhettek volna. Volt olyan szó, amiről még most sem tudom, hogy mit akart jelenteni.Gondolom ez abból fakad, hogy nem én vagyok a célközönség, és nem vagyok teljesen tisztába a mai szlenggel.Odanyomnám egy kb. 10-12 évvel fiatalabb kezébe és azonnal, csípőből mondaná, hogy mi mit jelent.De annyira nem zavart a dolog. A történetet enélkül is sikerült feldolgoznom magamban. Magunk között szólva nem esett nehezemre, mert nem kimondottan volt magvas.
De hát 40 fokban, a medence mellett nem is igen képes mást befogadni az agyam.Erre viszont tökéletes volt a könyv.

Értékelés:

4 megjegyzés:

 1. Én bírtam Jenny sztoriját, bár a magyar kiadás nyomtatási hibás lett, és ez bosszantott kicsit :S De strandra tényleg kiváló kötet :) A második rész után viszont én vártam volna még folytatást, de magyarul nem jött semmi :(

  VálaszTörlés
 2. Hát igen. Tényleg tele volt nyomtatási hibákkal. A második rész meg tele van értelmetlen mondatokkal... :( Ennek ellenére jobban tetszik, mint a Bad Girl sorozat.:)
  Én is sajnálom, hogy nincs hír a folytatásokról, mert kíváncsi lennék mit tud még kihozni ebből a helyzetből a 4 lány. :)

  VálaszTörlés
 3. Láttam a tescoban 500 forintra leárazva. De nem hozztam el. Amúgy eddig nem is jöttem rá, hogy a GG- Jenny a hot girl-ben van bene. Amúgya GG megjelent magyarúl könyvben?
  Légy szíves ha van időd majd szavaz itt: http://molly.hu/polcok/szavazas

  VálaszTörlés
 4. @Mary Alexa Drown : Igen, már megjelent. Azt hiszem a 8. rész körül tart a gossip girl könyvsorozat itthon, Bad Girl címmel.

  VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)