Ugrás a fő tartalomra

L.J.Smith: Vampire Diaries - The Return: Shadow souls

"Elena Gilbert ismételten hatalmas veszély és sok varázslat közepén találja magát. Ám ezúttal nincs kéznél vámpír barátja, Stefan, hogy kihúzza a bajból. Elena rákényszerül , hogy életét Stefan bátyjára Damonra bízza, a dögös, de halálos vámpírra aki a lány testére és lelkére egyaránt áhítozik. A feszültség addig nő kettejük között, míg végül Elenának döntenie kell, melyik testvért is akarja igazán magának." ( USA borító balra ,angliai jobbra)

(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Az előző könyv azzal fejeződött be, hogy Stefan elindul egy másik dimenzióba - Sötét Dimenzió -  visszaszerezni emberi mivoltát az egyik rókaember erőteljes győzködésére. Azonban ez nagy hülyeség részéről, hisz az egész nem más csak egy csapda, így bizony börtönbe kerül.
Ebben a részben Elena és Damon duója Mattel (aki rendőrségi körözés alatt áll a Caroline-nal történtek miatt) kiegészülve indul el Stefan megmentésére. Később, saját küldetésből kifolyólag, Meredith és Bonnie is csatlakozik hozzájuk.  Meg kell keresniük azt a két részből álló kulcsot, ami Elena hőn szeretett vámpírjának a celláját nyitja. Azonban ahhoz, hogy megtalálják a kulcsot, mindösszesen az egyik rókaembertől (Shinichi vagy Misao - már nem emlékszem pontosan) kapott, egy mondat terjedelmű feladvány áll a rendelkezésükre. Akadályozó tényezőnek meg ott az idő rövidsége, az ellenségek meg a rossz akarók. Persze azért néhány barát is vár rájuk.
  Ez volt az első könyv a sorozatban, amit úgy igazán összerakottnak érzetem. Volt eleje (összefoglalás, hogy mi történt az előző részekben), közepe, vége(egy kicsi előretekintés a következő részre). De tényleg. Olyan érzésem volt, mintha nem is a Vampire Diaries folytatását olvastam volna (persze pozitív értelemben).
Kimondottan jót tett a történetnek, hogy az írónő végre elszakadt Fell's Church városától, hiszen a könyv 99%-ban a másik dimenzióban játszódik. Ráfért már a sorozatra a  helyszín frissítése. 
Itt kell megemlítenem a mellékszereplőket is, akiknek az ábrázolásáért szintén plusz pont jár. Végre L.J. Smith mert háttértörténetek is írni nekik, mint például Lucen és Lady Ulma története vagy éppen a Sötét Dimenzió hierarchiájának, működésének ábrázolása. Szereplők szempontjából számomra az is pozitív fejlődést jelentett, hogy Bonnie és Meredith végre nem csak holmi csatlósként vannak jelen, hanem mint már említettem az elején, határozott, ÖNÁLLÓ céllal érkeztek, mégpedig azzal, hogy megtalálják azokat a csillag labdákat/golyókat (star balls), amiknek a segítségével leigázhatják a két rókaembert Shinichit és Misaot, és visszavehetik a hatalmat otthonuk, Fell's Church felett. Az más kérdés, hogy ez majdnem összecseng Elenáék céljával ( megmenteni Stefant és bosszút állni a rókákon). 
A szokatlan ellenségek itt is megjelennek csak most nem fák, hanem fű formájában. De azért az agresszív fűnek az ellenszere sem piskóta, ugyanis a fű utálja a post - it cédulákat. :) 
Aztán itt van még a könyv lényege, az Elena - Damon páros. Már a sorozat elején, konkrétan a második résztől fogva szimpatizáltam Damonnal, most viszont kizárólagos fan lettem. :)
Végig azon szurkoltam hogy egy picikét jöjjenek már össze Elenával, legalább egy rövidke idő erejéig. Tetszett, ahogy kommunikáltak egymással - tökéletesen sajátos módon, gyakorlatilag gondolati szinten saját frekvenciájuk volt.
Egyébként Elena karakterét nem igazán tudtam hová sorolni. Ember, de persze vannak természet feletti képességei, csak nem igazán tudja őket használni. Damon próbálja őt tanítgatni.
Damonnak megmaradt a szarkasztikus és néha vad énje, de a  maga módján bármit megtenne a lányért, akár az életét is feláldozná. Emellett azonban még mindig ő a "kemény" vámpír.:)
Az utolsó fejezete a könyvnek....... Nem is tudom mit mondjak. Amit ott művelt az írónő Damonnal, azon, hangosan kellett nevetnem. Ennek alapján azonban viszont már van tippem, hogy miről szól majd a tudomásom szerinti utolsó rész a sorozatból. Amit már csak azért is el fogok olvasni, hátha Elena végül Damont választja. :)

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo