Ugrás a fő tartalomra

J. R. Ward: Kapzsiság

"Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.  Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…  J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit."


Kicsit mindig szkeptikusan kezdek bele egy adott író/írónő másik sorozatába, vagy más műfajban írodott könyvébe. Ennél is féltem, hogy mi lesz, de végül félelmeim alaptalannak bizonyultak. Nem egy FTT, de abszolút szórakoztató olvasmány. 
Az elejét vontatottnak éreztem, de lehet, hogy csak ezért, mert ez a sorozat első része és egy kicsit hosszabb bevezetést igényelt. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a második rész.
Adott nekünk először is Jim, akit azzal a feladattal küldenek vissza a Földre, hogy 7 eltévelyedett embernek mutassa meg a helyes irányt. De persze azt, hogy ki ez a 7 személy illetve, hogy mi a rossz út, amire rátértek, azt neki kell kitalálnia. Azért kap maga mellé két segítőt, még, ha nem is veszi észre időben. Jim egyébként egy tipikus rossz fiú, katona múlttal, aki jelenleg építkezéseken dolgozik. Történetesen éppen az az ember a főnöke, akit elsőként meg kell mentenie, a dúsgazdag Vin DiPietro. Vin  gondtalanul éli a milliomosok életét, mindene megvan cég, lakás, kocsi, nő, akit készül eljegyezni. De egy nap látomásai, melyek általános iskolás kora óta nem gyötörték, újra előbukkannak, és tartalmuk nem túl vidám. Majd meglátja az egyik klubban Marie - Terese-t. Abban a pillanatban minden megváltozik. Egymást követik a gyilkosságok. Vint olyan dolgokkal vádolja a rendőrség, amelyeket nem követett el, továbbá Jimmel próbálják kézre keríteni a "lényt", aki meg akarja magának szerezni a milliomost, nem éppen babusgatás céljából. Mindeközben próbálja megemészteni, hogy a veszély sokkal közelebb van, mint gondolnák, újdonsült szerelmét is védelmezi bármi áron.
A végére egészen jó kis történet kerekedett belőle. Azért voltak benne "érdekes" részek, például démonűzés.Tiszta fekete mágia. Ez nekem azért egy picit furi volt.
Azt azonban sajnálom, hogy Vin nem fog szerepelni a következő részekben. Kimondottan hiányozni fog. 
Aki az írónő másik sorozatát többek között a humora miatt is olvasta, annak nem kell aggódnia. Beszólásokból ebben a könyvben is akadt bőven. Ami még pikantéria volt a dologban, hogy ez a könyv is a jó öreg Caldwellben játszódik, így ha nagyon figyelmesen olvassa valaki, itt -ott felbukkannak jól ismert vámpír barátaink is statisztaként. Pl. Marie - Terese előzőleg Rehvenge bárjában dolgozott, a Zero Sum-ban.
És ez csak egy, a néhány pillanat közül, amikor ismerős arcok is feltűnnek. Bár legtöbbször csak a leírásból lehet ráismerni kedvenc vámpírjainkra.
Összességében a másik sorozat közelebb áll a szívemhez, de ez is kitűnő szórakozást nyújt. 
Következő rész idén ősszel várható Crave címmel.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo