figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2010. április 14., szerda

J. R. Ward: Kapzsiság

"Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.  Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…  J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit."


Kicsit mindig szkeptikusan kezdek bele egy adott író/írónő másik sorozatába, vagy más műfajban írodott könyvébe. Ennél is féltem, hogy mi lesz, de végül félelmeim alaptalannak bizonyultak. Nem egy FTT, de abszolút szórakoztató olvasmány. 
Az elejét vontatottnak éreztem, de lehet, hogy csak ezért, mert ez a sorozat első része és egy kicsit hosszabb bevezetést igényelt. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a második rész.
Adott nekünk először is Jim, akit azzal a feladattal küldenek vissza a Földre, hogy 7 eltévelyedett embernek mutassa meg a helyes irányt. De persze azt, hogy ki ez a 7 személy illetve, hogy mi a rossz út, amire rátértek, azt neki kell kitalálnia. Azért kap maga mellé két segítőt, még, ha nem is veszi észre időben. Jim egyébként egy tipikus rossz fiú, katona múlttal, aki jelenleg építkezéseken dolgozik. Történetesen éppen az az ember a főnöke, akit elsőként meg kell mentenie, a dúsgazdag Vin DiPietro. Vin  gondtalanul éli a milliomosok életét, mindene megvan cég, lakás, kocsi, nő, akit készül eljegyezni. De egy nap látomásai, melyek általános iskolás kora óta nem gyötörték, újra előbukkannak, és tartalmuk nem túl vidám. Majd meglátja az egyik klubban Marie - Terese-t. Abban a pillanatban minden megváltozik. Egymást követik a gyilkosságok. Vint olyan dolgokkal vádolja a rendőrség, amelyeket nem követett el, továbbá Jimmel próbálják kézre keríteni a "lényt", aki meg akarja magának szerezni a milliomost, nem éppen babusgatás céljából. Mindeközben próbálja megemészteni, hogy a veszély sokkal közelebb van, mint gondolnák, újdonsült szerelmét is védelmezi bármi áron.
A végére egészen jó kis történet kerekedett belőle. Azért voltak benne "érdekes" részek, például démonűzés.Tiszta fekete mágia. Ez nekem azért egy picit furi volt.
Azt azonban sajnálom, hogy Vin nem fog szerepelni a következő részekben. Kimondottan hiányozni fog. 
Aki az írónő másik sorozatát többek között a humora miatt is olvasta, annak nem kell aggódnia. Beszólásokból ebben a könyvben is akadt bőven. Ami még pikantéria volt a dologban, hogy ez a könyv is a jó öreg Caldwellben játszódik, így ha nagyon figyelmesen olvassa valaki, itt -ott felbukkannak jól ismert vámpír barátaink is statisztaként. Pl. Marie - Terese előzőleg Rehvenge bárjában dolgozott, a Zero Sum-ban.
És ez csak egy, a néhány pillanat közül, amikor ismerős arcok is feltűnnek. Bár legtöbbször csak a leírásból lehet ráismerni kedvenc vámpírjainkra.
Összességében a másik sorozat közelebb áll a szívemhez, de ez is kitűnő szórakozást nyújt. 
Következő rész idén ősszel várható Crave címmel.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)