Ugrás a fő tartalomra

IV. Nagy Nyári Readathon

Egyik reggel azzal a gondolattal keltem, hogy nagyon hiányzik egy jó kis readathon. Aztán eszembe jutott a hagyományos, saját kis readathonom, és úgy határoztam, hogy bizony idén ismét megrendezem.


Rettenetesen motiváltnak érzem magam, és alig várom, hogy elkezdődjön. Tudom, még másfél hét van a kezdésig, de úgy gondoltam, hogy már most kiteszem a részleteket,  így mindenkinek lesz ideje átrágni, hogy milyen könyveket is szeretne majd olvasni azalatt a bizonyos egy hét alatt. Főleg, ha úgy van, mint én, hogy bőség zavara áll fent...
Szóval, a részletek:

Idén is a cél, hogy kicsit behozzuk a lemaradásunkat, és csökkentsük egy kicsit az olvasatlan könyvek kupacát. Semmi nem kötelező, kinek mi esik jól. Együtt meg valahogy mindig könnyebb.

Időpont:

 2021. július 5. 0:00 - július 11. 11:59

Challenge-ek:

Természetesen iránymutató challengek most is lesznek, igaz, sok újdonságot nem fogak nyújtani, mert legtöbbjük már szerepelt a korábbi readathonokon is. Egy könyvet lehet több ponthoz is használni. Nem kötelező minden ponthoz olvasni, ez inkább a könyvek kiválasztásához mankó. Semmi következménye nem lesz, ha nem olvastok minden ponthoz.

👉 Olvass el egy nyáron vagy egy üdülővárosban játszódó regényt.

👉 Ha már folytatjuk a readathon hagyományát, folytassuk sorozatainkat is. Olvasd el egy megkezdett sorozatod következő részét.

👉 Olvass egy olyan könyvet, melynek a borítóján van kék szín.

👉 Fagylalt - a nyár elengedhetetlen kelléke. Olvass el egy olyan regényt, melynek a borítója pasztell színekben tündököl.

👉 Viharfelhők közelegnek - olvass egy könyvet melynek a borítójában van fekete szín.

👉 +1  Olvass el egy dark romance vagy egy reverse harem műfajába eső regényt (csak mert most ez a két műfaj a nagy szerelmem)

Kapcsolattartás:

A readathonos facebook csoport ismét nyitva lesz, lehet ott is követni az eseményeket, esti sprinteket. Emellett idén újdonságként discordon is lehet majd csatlakozni, csevegni és együtt olvasni. 

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/1455777834506946

Discord: https://discord.gg/86aeUfNpDR

Külön jelentkezési lap most nem lesz, viszont annak nagyon örülnék, ha valamelyik platformon jeleznétek felém, hogy részt vesztek, és ha esetleg készül poszt vagy videó az eseményről, arról, hogy mit fogtok olvasni vagy éppen beszámoló, hogy miként sikerült a hét, azt is linkelnétek. Imádom ezeket olvasgatni meg nézni!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)