Ugrás a fő tartalomra

TomeTopple, avagy 500 fölött is van élet

Forrás: www.tenor.com
Nagyon felvillanyozott a múltkori readathon, aminek a végén mondtam is, hogy szeretnék még egy kört csinálni a 20-i hosszú hétvége környékén.
Azonban tegnap belefutottam a TomeTopple Readathon-ba, ami augusztus 8-tól augusztus 21-ig tart, így megindult az újratervezés. Igaz, hogy ez két hetes esemény, de a szóba jöhető könyveknek kell is ennyi idő.

A readathon lényege ugyanis az, hogy 500+ oldalból álló könyveket kell fogyasztani a két hét alatt.
Valljuk be, az ilyen vastag, féltégla regények valahogy kissé mumusok, legalábbis nekem. Hatszor meggondolom, hogy mikor kezdek bele egy ilyen könyvbe vagy egyáltalán belekezdek -e, mert hiába haladok vele, a hosszúsága miatt úgy látszik, mintha csigalassúsággal olvasnám. Tudom, ez hülyeség, meg inkább csak az agyam meg az időérzékem téveszt meg, de mégis...


Ennek ellenére persze nem egy és nem két ilyen könyv vár olvasásra a tényleges és a virtuális polcomon, ezért is jött pont jókor ez az esemény.
Célnak körülbelül a heti 1000 oldalt tűztem ki (tanulva abból, hogy munka mellett nem úgy megy az olvasás, mint mikor valaki egész nap otthon van). Ha a két hét alatt összejön a 2000 oldal vagy legalább megközelítem ezt a mennyiséget, már nagyon boldog leszek.

A résztvevők pedig a következők (legalábbis a jelenlegi elképzelés szerint):

Lori Foster: Tough Love - 538 oldal - Ez az Ultimate sorozat harmadik része. Az eddigi két részt szerettem, szerintem ezzel sem lesz gond. Ráadásul kihúzom vele a régi olvasást, hiszen 2015-ös megjelenésű, emellett a sorozatos kihívásra és a várólista csökkentésre is jó. Ezt a regényt valószínűleg hangoskönyv formátumban fogom "olvasni", pont jó lesz azokra az időkre, amikor a szemem, meg a kezem fáradt lesz a rendes olvasáshoz.

Pierce Brown: Hajnalcsillag - 566 oldal - Ez is egy sorozat harmadik része (úgy látszik ez a hármas szám fogja meghatározni ezt a readathont), mégpedig a Red Rising trilógiájé. Ezt magyarul fogom olvasni, méghozzá ebook formátumban, ha minden jól megy. Szintén a várólista csökkentős regények közé tartozik és a sorozatos kihívásra is megfelel.

Murakami Haruki: A kurblimadár krónikája - 988 oldal - Ez lesz a legnagyobb falat. Nem is tudom, mióta áll a polcomon. Ez a regény 3 kötetes kiadásban jelent meg itthon (megint a hármas szám...), de ez talán a segítségemre lesz, mert az első kettő rövidebb, és a harmadik is csak olyan 450 oldal körül van, így legalább érzem majd, hogy haladok vele. Ezt rendes, nyomtatott verzióban olvasom majd, de valószínűleg ez lesz az utolsó, amit elkezdek, a másik két regény előnyt élvez.


A három könyv összesen 2092 oldalt tesz ki, tehát reális elvárás lenne, hogy mindhármat befejezzem, de biztosra nem merem mondani. Meglátjuk. Mindenesetre már nagyon várom a 8-át, hogy kezdhessek, ami azért is jó, mert szombat, tehát a readathon első két napja rögtön hétvégére esik, így igyekszem majd kihasználni, és nagy mennyiséget elolvasni a kijelölt könyvekből.
Természetesen beszámoló is lesz, a szokásos módon.

U.i: Ez a 800. bejegyzésem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo