figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2018. október 31., szerda

Múlt & Jövő - Összegzés (46)

Az októbernek úgy lett vége, mintha nem is lett volna. Csak most, a végén eszméltem, de ez részben annak köszönhető, hogy nagyon sok minden történt a magánéletemben.
Könyvek terén ez már nem igazán mondható el, nem sokat olvastam. Illetve ez így nem igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy nem sok könyvet fejeztem be. Azonban ez, az előző hónappal ellentétben nem az időhiánynak köszönhető, hanem az olvasott könyvek hosszúságának.


A hónapot Angel Lawson trilógiájának befejező részével kezdtem, a The Road to Heavennel. Kicsit talán elmaradt az első két résztől, de a befejezés jó volt. Annak meg még jobban örültem, hogy befejeztem egy újabb sorozatot (az mellékes, hogy közben elkezdtem 3x ennyit...).

Mivel Halloween van, ezért adta magát valami ijesztő, rémisztő történet. Szinte a kezembe ugrott a polcról Stephen Kingtől az AZ. A hónapom  fele ráment a maga majd' 1200 oldalával, de kiolvastam, illetve még van hátra durván 150 oldalam, de azt ma kivégzem. Bevallom, nem vágott annyira földhöz, mint amennyire számítottam rá, de nem volt rossz. Viszont félni valahogy nem féltem tőle, ennek az okát még erőteljesen keresem, de az is közrejátszik valószínűleg, hogy túlságosan "fantasy-s".  Ezzel persze nem magát a műfajt meg az író nagyszerűségét akarom leszólni, csak nem tudom jobban megfogalmazni. Talán azzal jobban tudom szemléltetni, hogy mire gondolok, ha azt mondom, hogy olvastam Kingtől a Cujo-t, attól teljesen be voltam tojva, és azóta az idegen kutyákra is egy kicsit más szemmel nézek. A Cujo valóságosabb volt, bármikor megtörténhet hasonló eset (jó, nem ennyire kirívó), míg az viszonylag elképzelhetetlen, hogy egy alakváltó bohóc kezd randalírozni valahol.
Ettől függetlenül az író stílusa, és a leírások részletgazdagsága felülmúlhatatlan, ezt el kell ismernem, ráadásul a kép, amit fest az akkori társadalomról, nem elhanyagolható, egyszerűen olvastatta magát. Abstractelf hosszas kérlelésének eleget téve jövőre a Kedvencek temetőjét fogom olvasni.

És ezzel be is fejeződött az októberben olvasott könyvek sora.

Forrás: jamiegoodall.com
Novemberben mindenképpen szeretném az elmaradt The Brightest Stars-t olvasni. Emellett, hogy ne maradjak Angel Lawson sztori nélkül, jöhet a Summer's Fun is.Ha ezekkel végzek, még nem tudom mi lesz a választott. Kellene egy régebbi olvasmányt választanom, hogy meglegyen a hónap régije is, de még nem tudom, melyikhez lesz kedvem, majd hirtelen döntés következtében belekezdek valamibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)