Ugrás a fő tartalomra

Szemet gyönyörködtető Book Tag

Abstractelf lepett meg ezzel a taggel (na jó, nem lepett meg, mert előre bejelentette, hogy meg fogom kapni tőle) .
Első ránézésre van jó pár olyan pont, amihez nem lesz egyszerű könyvet találni, de azért próbálkozom. Lássuk, sikerül - e.



1. Legjobb színkombináció egy borítón
Imádom ezt a cián kék - fehér színkombinációt, van benne valami igazán csodálatos, és látványra sem utolsó. Élőben még szebb ám, csak a blogger nem tud viselkedni és valamiért mindig fordítva teszi be a képet, amit csináltam erről a szépségről, így marad a hivatalos verziója.


2. Legjobb tipográfia/betűtípus egy borítón
Ezen sokat hezitáltam, mert itthon azért nem annyira jellemző a borítókon a betűtípusokkal való játék, amit én hiányolok is rendesen, de azért egy - két kivétel akad. Mégis egy külföldi könyv borítójára esett a választásom, de csak azért, mert angolul olvastam a könyvet. Ez pedig nem más, mint az Everything, everything.

3. Legjobb szimpla borító
A legegyszerűbb borítók a legösszetettebb és legérdekesebb sztorikat is takarhatják, ennek élő példája a Stolen. Imádom a borítót és a történetet is.



4. Legszebb végoldalak
Habár maga a könyv története nem nyújtott túlságosan maradandó élményt, egyértelműen az övé a legszebb végoldal titulus. Ennél szebbet elképzelni sem nagyon tudok. Nagyon imádom az ilyen jellegű borítókat, és a víz alatti képeket is, úgyhogy ez telitalálat volt.


5. Legjobb térkép
Ebben azért nagyban közrejátszik maga a könyv iránti lelkesedésem is, nemcsak a térkép szépsége. Mondjuk az is igaz, hogy nem sok olyan könyvem van, amiben térkép is található, így nem volt nehéz kiválasztani a Trónok Harcát.



6. Legjobb "meztelen" keménytáblás könyv (azaz védőborító nélkül)
Nem csak a legjobb, hanem a legújabb is, tekintve, hogy körülbelül egy hete került a birtokomba a könyv. Még nem olvastam, de sárkányos, úgyhogy rossz nem lehet.


7. Legjobb hátsó borító
Ez az a könyv, aminek az eleje és a hátulja egyaránt szépséges. Egyébként sajnos jellemző, hogy  a könyvek hátuljára nem fordítanak akkora gondot, mint az elejére.


8. Legjobb fejezetdísz
Na, ezt sokáig keresgéltem. És, ami megdöbbentő, hogy pont a kedvenceimet nem vettem számba. De végül csak rábukkantam a The Ruby Circle-re. Mondjuk ez véletlenszerű választás, tekintve, hogy a sorozat mindegyik része ilyen fejezetkezdő díszekkel büszkélkedhet.




9. Legjobb illusztrációk
Ezt a kategóriát magasan nyerte az Illuminae trilógia. Olyan, könyvekben szokatlan, de felettébb ötletes, kreatív és néha meghökkentő illusztrációkat vonultat fel, amik miatt nem lehet nem szeretni.

Forrás:Miss Bookie's Blog
forrás:goodreads.com

10. Legjobb gerinc(ek)

Szintén sorozat. Persze önállóan is megállják a helyüket, de együtt a legszebbek.


11. Kedvenc borítód a polcodon
Annyi, de annyiiiiii van, hogy alig tudtam választani. Íme, a legek:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr