Ugrás a fő tartalomra

Őszi Book Tag 2.0

Az utóbbi néhány hetem finoman szólva rémálom volt, egy kis káosszal fűszerezve, de most már lassan magam mögött hagyom az őrületet. Kivételesen nem munkahelyi gondok hátráltattak, hanem családiak, ami után azt mondom, hogy inkább ezerszer a munkahelyi hülyeségeket kérem.
Ez okozta azt, hogy nem nagyon volt kedvem és időm írni, sőt, bevallom, olvasni sem nagyon.  Ezért jött jól pont, hogy Abstractelf, az én kis személyes tag- dílerem megdobott egy taggel, ami poszt, de mégse, szóval visszaszoktatásra éppen alkalmas. Témáját tekintve őszi tag, ami tökéletes az időzítését tekintve is. 
Egyébként, miközben a bevezetőt írtam, rájöttem, hogy én ezt a tag-et megcsináltam már egyszer, három évvel ezelőtt. Érdekes lesz látni az azóta beállt változásokat. Direkt nem olvastam el újra azt a posztot, nehogy befolyásoljon.


LEHULLOTT LEVELEK
A világ tele van színekkel. Mondj egy könyvet amin jelen van a piros a citrom és-narancs sárga.

Ere rögtön az egyik kedvencem ugrott be, ami nem más, mint az Illuminae. Egyszerűen imádom a trilógiát, aminek a befejező kötetének megjelenését legnagyobb bánatomra áttették 2018-ra. Szavak nincsenek rá, hogy mennyire kíváncsi vagyok a sorozat végére.


 De ami szintén igazán őszies borító, az a Beautiful Funeral külseje. Félig kopasz fa, hulló színes levelek... Kell ennél több?KÉNYELMES PULÓVER
Végre elég hideg van a kényelmes meleg ruhák viseléséhez. Melyik könyv tölt el melegséggel?

Valahogy erről az érzésről automatikusan a romantikus könyvek jutnak eszembe, azok okoznak ilyen warm and fuzzy érzéseket. Ezúttal a A Sky Full of Secrets ugrott be elsőre.ŐSZI VIHAR
A szél süvít, az eső kopog. Melyik könyv, vagy műfaj lenne amit ilyen napon olvasnál?

Ez az, amire nincs egyértelmű válaszom. Nem nagyon van kimondott műfajom, amit ilyen időjáráshoz kapcsolnék  meg egyáltalán. Ez nem szezonfüggő.
De talán valami sejtelmes atmoszférával rendelkező sztorit választanék, például valami thrillert. Konkrét jelöltem nincs.

HŰVÖS, CSÍPŐS LEVEGŐ
Melyik rideg karakter helyébe lépnél?

Egyikébe sem. Nem igazán tudok szimpatizálni a rideg karakterekkel, így nincs olyan, akinek a helyébe lépnék.

FORRÓ ALMABOR
Melyik az a könyv ami alulértékelt?

Hol is kezdjem a felsorolást?  Kezdetnek Janet Evanovich és Lee Goldberg közös sorozatát mondanám. Szerintem sokkal kevesebben olvasták, mint azt a  sorozat megérdemelné. Vicces, pörgős, nagyon halvány romantika is van benne. Szerintem a tökéletes szórakozást nyújtó elegy. Külön apropója, hogy hamarosan megjelenik a harmadik része magyarul.
KABÁTOK, SÁLAK, KESZTYŰK
Az időjárás hidegebbé vált és ideje, hogy melegebben öltözzünk Melyik az a könyv ami annyira csodás borítóval rendelkezik, hogy legszívesebben csak magadnak tartanád meg?

Egyszerűen imádom az ilyen nagy ruhákat! Ez a zöld ugyan nem a kedvenc színem, lilában inkább el tudnám képzelni, de ettől még csodásnak tartom.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo