figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. július 28., csütörtök

Féléves Könyves Kiakadás Tag 2.0

Ezt a taget tavaly is megcsináltam, és az a jó benne, hogy minimális változtatással az idei évre is simán lehet adaptálni, amit Abstractelf kérésére meg is tettem. Lássuk hát a féléves eredményeket.


1. A legjobb 2016-os olvasmányod
A kedvencek kérdése mindig nehéz, esetemben sincs ez másképp. Első félévben ezt a címet nálam a Titans viszi. Aranyos családi sztori, ami valamiért nagyon megérintett. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire elvarázsol majd, de megtette és nagyon örülök neki.

2. Legjobb folytatás, amit 2016-ban olvastál
Hiszitek vagy sem, erre sokkal nehezebben találtam meg a választ, mint az előző kérdésere. Így jár az, aki sok sorozatot olvas. A legjobb folytatás talán A nagy hajsza volt, bár a The Beast szorosan ott kullog a nyomában.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél
Kevés friss megjelenésem volt idén, kicsit rámentem a régebbi könyveimre, de ami idei és nagyon olvasnám, az a Beautiful Burn, a Maddox - tesók negyedik része, illetve Morgan Matsontól a The Unexpected Everything.

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére
ÓÓÓ, ez könnyű. Gemina (Jay Kristoff & Amy Kaufman). Egyértelműen a legjobban várt friss megjelenés. De lesz még új Rebecca Donovan könyv is, illetve jön két új McGuire regény is, szóval lesz mit várni és olvasni bőven.

5. Legnagyobb csalódás
Against of All Odds. Azt hittem, kapok egy jó kis new adult regényt a borítója és a fülszövege alapján, ehhez képest egy középszerű young adultot olvashattam. Rettentően nagy volt a csalódás, elhihetitek.

6. Legnagyobb meglepetés
Ready Player One. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen jellegű regényt ennyire fogok szeretni, de ez is csak az író érdeme, mert ilyen sztorit hozott össze.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
Layla Hagen, aki a Withering Hope c. regényével nagyon belopta magát a szívembe, és biztos vagyok benne, hogy fogok még tőle olvasni a jövőben.

8. Legújabb könyves szerelem
Ezt a pontot tavaly egy picit félreértelmeztem, de idén ezt a csorbát sikerült kiküszöbölni. Declan az Undone-ból volt az első félév befutó könyves pasija. Na, ő ott van a szeren. Tőle én is vennék önvédelmi órákat. *kacsint*

9. Legújabb kedvenc karakter
Nem tudok kiemelni senkit, minden könyvben valaki másé ez a titulus, nincs egy, aki az összes közül kiemelkedne. Nem vagyok az a nagy fangirl ilyen szempontból.

10. Egy könyv, amin sírtál
A Titans vége volt, ami könnyeket csalt a szemebe. Annyira szép és megható befejezést kapott, amin nem lehetett nem pityeregni egy kicsit.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett
A neveletlen hercegnő első része váltotta ki belőlem azt a tipikus boldogságbuborék érzést, amit annyira szeretek, és mindig vigyorognom kell tőle. A legjobb olvasmány azokra az időkre, amikor az ember valami könnyedet és aranyosat szeretne olvasni.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál
Mi lenne más, mint a Trónok harca. Maratont tartottam a filmből és hát igen, egy kicsit függő lettem, azt hiszem, ezek után méltán nevezhetjük kedvencnek, még ha nem is film, hanem sorozat.


13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Lily Paradis: Volition. Igaz, magát a könyvet még 2015-ben olvastam, de a bejegyzésre csak idén került sor, viszont elég emlékezetes, legalábbis számomra.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál)
Külsőre? Egyértelműen a Salt & Stone Victoria Scott-tól. Annyira szépséges az a borító...


15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Van egy pár... De a legfontosabbak között van a Trónok harca 2. része, az új Rebecca Donovan regény, a Gemina-t, az új Ghost Bird kötet ( 11. rész, ha minden igaz). Hirtelen ennyi jut eszembe.

16. Kiket jelölsz?
Akik úgy érzik, hogy szeretnék megcsinálni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)