figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2010. szeptember 2., csütörtök

Kelley Armstrong: The Awakening (Darkest Powers 2)

"Chloe Saunders egy élő tudományos kísérlet - nem csak látni képes a szellemeket annak következtében, hogy genetikailag módosította őt egy Edison csoport elnevezésű  gyanús szervezet. A lány egy tinédzser szellemidéző/halottkeltő , aki  nem képes uralni az erejét,  anélkül kelti életre a holtakat, hogy egyáltalán próbálkozna. Most pedig Chloe az életéért menekül 3 természetfeletti barátjával együtt - az elbűvölő varázslóval, a cinikus vérfarkassal, és az örök elégedetlen boszorkánnyal. Meg kell találniuk azt a személyt, aki segíteni tud, mielőtt az Edison csoport találja meg őket."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Az első rész idegtépő függővége után egyszerűen nem volt kérdés, hogy meg kell szereznem a második részt is, mégpedig minél hamarabb. Kíváncsi voltam mi lesz a kiút abból a közel sem rózsás helyzetből amibe fiatal főhőseink belekeveredtek.
A kis csapat kettévált, Rae és Chloe kettősét az orvosok újra a felügyeletük alá vették,  a fiúkkal , Simonnal és Derekkel, pedig nem lehet tudni mi történt.
Így Chloe és Rae célja, hogy kijussanak az intézetből és megkeressék a fiúkat. Bár Rae ebben nem igazán partner, ő jól érzi magát a luxuskalitkában, ami jól álcázza a kísérleti labort, ugyanis Chloenak annyit sikerült kiderítenie egy véletlen folytán, hogy ők bizony csúnyán szólva kísérleti patkányok. A lánynak  mindenképpen kapóra jön, hogy a csoport tagjai őt akarják csalinak használni, hogy megtalálják a két testvért. A kutatóakcióhoz Tori is csatlakozik, mert nehogy már ő maradjon ki a jóból. Már csak azt kell kitalálniuk, hogy hogyan szabadulhatnak meg kísérőiktől. De ennél mélyebben nem szeretnék belemenni. A fiúkkal való találkozás után elsődleges célja a csapatnak Derek és Simon apjának régi barátját megtalálni, mert ő az egyetlen, aki segíthet. Ám az út nem egyszerű, hisz üldözik őket, a csapat tagjai nem igazán vannak egy hullámhosszon (főleg Tori lóg ki a sorból), Derek a vérfarkassá változással küzd, Chloe pedig úton - útfélen hullákat támaszt fel, akár akarja, akár nem.
Az első rész nem sok mindent árult el a Lyle házról  illetve az Edison csoportról, ebben azonban elég sok információra fény derül, például, hogy kik is ők valójában, mit akarnak Chloe-tól és a többiektől, mi lett azokkal, akik kikerültek a kezük alól.
A sztori végig izgalmas. Amikor ezt hittem végre nyugalom lesz egy kicsit, biztos, hogy jött valami vagy valaki, aki felbolygatta az egészet.
A szereplők mindegyikének megvan a saját kis problémája is az üldözöttek szerepe mellett. Simon szeretne közelebb kerülni Chloe-hoz, de Derek valahogy mindig beelőzi, annak ellenére, hogy néha elég darabos a modora. De van egy dolog, ami némileg összeköti őt a lánnyal. A farkassá változás, amiről csak Chloe tud. Ő mindig ott van vele. Egyébként a szerelmi szál nem hangsúlyos, de néha mosolyra készteti az olvasót. Személy szerint nagyon szurkolok a Derek - Chloe párosnak.
Chloe-nak azonban az a legfőbb problémája, hogy meg kell tanulnia kontrollálni képességét, mert különben könnyen bajba sodorhatja magát és a többieket is.
Örültem, hogy nem függővéggel fejeződött be. De ettől függetlenül kíváncsi vagyok hogyan alakul a 3. rész. Sikerül - e leleplezni az Edison csoport tevékenységét és bosszút állni rajtuk, és megtalálni a fúk apját és Chloe nagynénjét?

Értékelés:

1 megjegyzés:

  1. szerintem még egyet kiérdemeltél :)
    http://http://creepie-blog.blogspot.com/2010/09/ujabb-dijak.html

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)