Ugrás a fő tartalomra

Mit tervezek 2021-re?

Forrás: https://www.bbc.com/
Az idei év eseményei után lehet, hogy egy kicsit merész a cím, amit a bejegyzésnek adtam, hiszen félve tervez az ember bármit is, de ha nem is félve, az biztos, hogy kétszer is meggondolja, mibe is vág bele.

Én azon kevesek egyike voltam, aki maximálisan kihasználta a tavaszi karantén előnyeit, meg azt, hogy kényszerszabadságra küldtek a főnökeim. Pihentem, olvasgattam, online továbbképeztem magam, egyszóval hasznossá tettem magam a rám szakadó temérdek szabadidőben. Az introvertált személyiségem meg rettenetesen élvezte azt a tény, hogy mindezt otthon tehetem, a külvilág részleges kizárásával.

Ennek is köszönhető talán, hogy a 2020-ra kitűzött összes tervemet sikerült teljesítenem jóval az év vége előtt. (erről a facebookon írtam bejegyzést) Ezt szem előtt tartottam akkor is, amikor végiggondoltam, hogy mit is szeretnék a jövő évre tervezni, mert ki tudja, mit hoz a következő 12 hónap.

Tudni kell, hogy az egyik munkahelyemen új feladatkört kaptam, amit nagyon élvezek, de időigényesebb, és nagyobb felelősséggel is jár. Emellett ott van a másik munkám is, ami kötött. Így jövőre kicsit máshogy kell majd beosztanom az időmet, de úgy gondolom, ezzel nem lesz gond. Legalábbis nagyon igyekszem majd, hogy ne legyen.

Ennek tekintetében úgy határoztam, hogy sokkal kevesebb kikötést fogok magam elé állítani a következő évben.

  • A várólista csökkentést mindenképpen szeretném jövőre is megcsinálni, már el is készítettem a listámat. Remélhetőleg sikerült olyan könyveket összeszednem, amiket imádni fogok.
  • Szeretnék legalább 50 könyvet elolvasni 2021-ben. 2020-ban is bőven túlszárnyaltam a kitűzött célt, ezért is mertem egy kicsit megemelni a limitet.
  • 2021-ben is szeretném az egy új + egy régi kihívásomat folytatni, ez bevált arra, hogy a régebbi könyveim is fogyjanak. Most a régit a 2016 és az előtti megjelenések jelentik majd.
  • Ami újdonság lesz, az a kindle-s kihívás saját magamnak. Ha megszerzek valami újdonságot e-könyv formátumban, azt felteszem az olvasókámra, de mégsem mindig olvasom el azonnal, mert jönnek újabbak és újabbak, amik prioritást élveznek. És persze az olvasnivalók egyre csak halmozódnak. Ezt szeretném azzal megállítani vagy legalábbis lassítani, hogy a jelenleg a kindle-n lévő 67 könyvből 20-at elolvasok. Persze ebbe a húszba azok nem számítanak bele, amiket mától pakolok fel rá, mert különben mi értelme lenne...
  • Utolsóként még gondolkozom a sorozatos kihíváson. Idén sikerült 15 sorozatfolytatást elolvasnom, sok év kihagyás után újra, de elég nagy erőfeszítésembe került, nem tudom, hogy ez jövőre mennyire fér majd bele. Arról nem is beszélve, hogy mostanában rászoktam arra, hogy az újonnan kezdett 3-4 részes sorozatokat egyben ledarálom, ha már megjelent az összes részük, így a megkezdett és folytatásra váró sorozataim száma igencsak lecsökkent. Ezt még átgondolom az évből hátralévő pár nap alatt. Ha meg is csinálom, lehet, hogy csak magamnak, a magam szabályaival, és csak 12 folytatást tervezek be. De még ez sem biztos, meglátjuk... (szerk: a bejegyzés megírása és a blogra való kikerülés között eltelt időben végignéztem a sorozataimat, és úgy döntöttem, hogy megkockáztatom a 15 folytatást jövőre is. A 29 megkezdett - és folytatásra esélyes - sorozatomból bőven lehet válogatni...)
Szerencsére ezek fedik egymást elég sok helyen, úgyhogy abszolút teljesíthetőnek tűnnek jelenleg. Fél év múlva persze lehet, hogy már tök más lesz a véleményem, de az még messze van. Jelenleg optimistán tekintek a jövőbe, ami tőlem, a megrögzött realistától szokatlan, de elviselhető érzés.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo