Ugrás a fő tartalomra

TBR tag

Ismételten kaptam egy tag jelölést, ki mástól, mint Abstractelftől, az én saját bejáratú tag-díleremtől. Ezek a kérdések a rettegett várólistáról faggatnak, miként is döntöm el hogy mi kerül fel és le róla, meg ilyesmik. 


1. Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?
A goodreads listám alapján. Ott minden fent van, ami érdekel. Legalábbis azt hiszem.

2. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?
Vannak kihívásaim, amik határt szabnak, így kicsit könnyebb válogatni a több száz könyvből, de általában végül úgyis az aktuális hangulatom dönt, kihívás ide vagy oda.

3. Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?
Sherrilyn Kenyon Invincible (Chronicles of Nick, #2), ez 2011 óta van a listán, kb. akkor tettem listára, mikor csatlakoztam a gr-hez. Hogy mikor fogom elolvasni, az viszont nagyon jó kérdés.

4. Egy könyv, amit nemrég adtál hozzá a várólistádhoz?
Két napja került fel a listára a  Capture (Seaside Pictures #1), ami  Rachel Van Dyken  könyve. A sztori az, hogy a sorozatot a 3. résszel kezdtem, és amikor azt befejeztem, úgy döntöttem, hogy elolvasom az első meg a második részét is.


5. Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.
Esetemben meglepő és mulatságos, de mostanában nem volt ilyen. Ami volt, azt már el is olvastam (és nagyon jó kis regénynek bizonyult).

6. Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.
Ha nem tervezném olvasni, már nem lenne rajta. Időnként alaposan kigyomlálom a listámat és szigorúan leszedem azokat, amik már nem érdekelnek. Felesleges rajta hagyni azokat, amikről tudom, hogy már nem érdekelnek, és ebből kiindulva szinte biztos, hogy nem fogom őket elolvasni. Egyébként lassan megint időszerűvé válik egy alapos szelektálás, és magamat ismerve jó pár regény nem fogja túlélni.

7. Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.
Csak egyet lehet mondani? Ne már, ez kínzás! Na jó, ha csak egy lehet, akkor az Illuminae trilógia utolsó része, az Obsidio, ami majd csak 2018 elején érkezik.


8. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.
Brittainy C. Cherry: The Air He Breathes (Elements #1). Ez az amit mindenkinél látok/láttam, és mindenki ódákat zeng róla. Én még kicsit várok vele, amíg lecseng körülötte a hype, mert valószínűleg a könyv sínylené meg, ha most olvasnám. Azok a fránya elvárások....


9. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.
Paullina Simons Bronzlovasát ajánlották sokan. 

10. Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.
Mindegyiket? :D Na jó, maradjunk a realitások talaján. Nagyon olvasnám már az Obsidiot meg James Arthur önéletrajzi regényét, de sajnos még egyik sem jelent meg.

11. Könyvek száma a várólistádon.
Jelenleg 323, de ez a szám valószínűleg csökkenni fog az esedékes gyomlálás következében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo