figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2017. június 1., csütörtök

Múlt & Jövő - Összegzés (29)

Azt hiszem, Abstractelf havi összegző posztjában olvastam, hogy milyen lassan telt számára a május. Én erről pont ellentétesen tudok nyilatkozni, valahogy úgy suhant el, hogy észre sem vettem. De ha visszagondolok, minden évben így van ez, mert nagyon zsúfolt hónap ez, így gyorsabban futnak a napok is.

Ennek megfelelően nem is nagyon tudtam olvasni sem. Ráadásul amiből olvastam is, nem látszott a haladás a könyv vastagsága miatt.
De nézzük, mi volt az a kis haladás, amit sikerült elérnem.


Nagyon merész voltam, mikor az előző összegzésemben azt mondtam, hogy befejezem a Királyok csatáját, ugyanis még mindig nem végeztem vele, de már csak kb. 300 oldalnyi van hátra belőle. Az a jó, hogy ha egy darabig nem is olvasok belőle, akkor is pillanatok alatt fel tudom venni a fonalat a kismillió szereplő és történetszál ellenére is.

Emellé a vaskos kötet mellé elkezdtem egy frissen kiszemelt new adult, romantikus regényt, hogy azt érezzem, valamennyit haladok is az olvasmányaimmal.
A Sky Full of Secrets című regényt, bár elsősorban a borítója alapján választottam, kellemes olvasmánynak bizonyult. Maga a történet nem volt különleges, inkább a szereplők domináltak, de nem bántam, sokszor megmosolyogtatott, és azért némi mondanivaló is megbúj a sorok között, aminek kimondottam örültem. 

Ekkor kaptam kölcsön Gillian Flynn Holtodiglan című könyvét. Hogy ez mekkora beteg sztori volt! A mai napig sem tudom megmondani, hogy szerettem - e, tetszett - e vagy sem.

Miközben haladgattam apró részletekben Martin bácsi fél téglájával ( nem sietek vele, hátha kijön a legújabb rész, mire a végére érek az eddig megjelenteknek), elkezdtem a Hoax-ot is, de nem sokáig jutottam vele. A hónap második felében alig volt időm olvasni, amikor lett volna, akkor meg inkább aludtam. Talán a június kedvezőbb lesz ilyen szempontból.

Ez elég gyenge hónap volt olvasási szempontból ez a május, így nem igazán tudtam lépést tartani a kihívásokkal, sem várólista csökkentősöm, se sorozatos könyvem nem volt. Megvolt viszont az Abstracttal közös kihívásunkra az egy régi (Holtodiglan) és az egy új (A Sky Full of Secrets), úgyhogy nem kellett felhasználnom a passzolási lehetőségemet.Ha, már június...
Nyilván megkísérlem befejezni a Trónok Harca második részét, most legalább már esélyem is van rá, azután jöhet a Hoax, meg jó lenne a májusban elmaradt két könyvet is kézbe venni, a Stone in the Sea-t és a Just Married-et. És elhatároztam, hogy ennél többet nem tervezek, hanem spontán hónapot tartok, azt fogom elkezdeni, amihez csak kedvem van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)