Ugrás a fő tartalomra

Janet Evanovich & Lee Goldberg: A nagy hajsza (Fox and O'Hare #2) - BTK(15)

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos, Nicolas Fox és a csinos, elszánt FBI-ügynök, Kate O’Hare újra a legveszélyesebb bűnözők nyomába ered. Egyetlen céljuk van: hogy elfogják a legjobban keresett, de eddig el nem kapott rosszfiúkat. Küldetésükben segítségükre van egy zseniális színész, egy görög számítógépzseni, egy profi sofőr és Kate apja. Legújabb célpontjuk Carter Grove, a Fehér Ház egykori kabinetfőnöke. Grove egy igazán ritka kínai műalkotás birtokosa, melyet a Smithsonian Intézetből tulajdonítottak el. Nicknek és Kate-nek észrevétlenül és gyorsan kell cselekedniük, ha vissza akarják szerezni a műtárgyat. Látszólag minden rendben megy, ám egy aprócska hiba mégis becsúszik. Grove rájön, kik vitték el a kínai bronzkakast, és megzsarolja Kate-et, ha nem játssza a kezére Foxot, megöli a családját. O’Hare-t azonban kemény fából faragták, így ahelyett, hogy meghátrálna, beavatja Nicket, és
eszelős tervet dolgoznak ki, hogy megleckéztessék a nagyravágyó Grove-ot. Újra indul a versenyfutás az idővel. Nick és Kate egyre jobb csapatot alkotnak, és úgy tűnik, nemcsak körülöttük forrósodik fel a levegő, hanem közöttük is vibrál valami.

A Maxim Kiadónál jelent meg a napokban Janet Evanovich és Lee Goldberg sorozatának második része A nagy hajsza címmel. A sármos svindler Nick Fox és az okosan profi Kate O'Hare ügynök újabb kalandjait már nagyon várták a rajongók. A tökéletes szórakozást és remek kikapcsolódást nyújtó regény blogturnéját érdemes követnetek, mert az izgalmas nyereményjátékunk során esélyetek lesz megnyerni a könyv egyik példányát a kiadó felajánlásában.



A sorozat első része, A nagy zsákmány simán vitte nálam az év legszórakoztatóbb regénye címet, ezért örömmel vetettem bele magam Nick és Kate újabb kalandjaiba. Biztos voltam benne, hogy nem fogok unatkozni olvasás közben.

Nick még mindig az egyik leghírhedtebb tolvaj, még mindig rajta van az FBI 10-es toplistáján, és még mindig titokban az FBI-nak dolgozik.
Most egy nemzetközi viszályt megelőzvén azt az "előkelő" feladatot kapják Kate-tel, hogy lopjanak el egy bronzkakast, vigyék vissza a Smithsonian múzeumba és cseréljék ki a hamisítvánnyal, ami ki van állítva. A küldetés mondhatni lehetetlennek tűnik, de Nick számára minél nehezebb, annál izgalmasabb, így természetesen belevágnak és hihetetlen fordulatokban lesz részük.

Ez a kötet is hasonló mennyiségű humorral rendelkezett, mint az első rész, többek között ezért is a jobb regények közé tartozik.
Naivan azt gondoltam, hogy az egész regény a kakas körül forog majd, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna! A bronzkakas megszerzése mondhatni csak a kezdet volt, és leginkább ez tetszett a regényben. Több, egymásba fonódó kaland adta ki az egész cselekményt, kicsit olyan volt, mintha egy könyvön belül több kis könyvet olvastam volna.

Az alapfelállás maradt a régi, Nick volt a spontán, kalandvágyó, a laza, míg Kate az aggódó, ezáltal tökéletesen kiegészítették egymást.
Nagyon bírom, hogy Nick annyira előre gondolkodik, de ez csak akkor derül ki, mikor már lendületben vannak a dolgok, nem teregeti ki előre a lépéseit és nem is görcsöl rá semmire. Úgy teszi a dolgát a legveszélyesebb, legfeszültebb helyzetekben is, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga és a legjobb szórakozás. Ráadásul  emellett egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy elejtsen egy - két megjegyzést Kate-nek, amivel esetleg behálózhatja a nőt. Nagy sármőr a pasi, az már tuti!
Kate meg bármennyire is próbálja tagadni, és igyekszik ellenállni neki, mindenki számára egyértelmű, hogy nem csak a kitüntetések meg az elhivatottság miatt dolgoznak ők együtt.

Nickre visszatérve még egy kicsit, új oldaláról is bemutatkozott, előkerült egy rövid időre a komolyabb, törődő énje, amit eddig kiválóan rejtett el sziporkázó humora segítségével. Azonban, mikor Kate-et és családját megfenyegették, látszott a reakcióján, hogy igazán törődik ezzel a kissé merev, de talpraesett ügynökkel, aki nagyon tetszik is neki. Ez egyben azt is jelentette , hogy előkerült még egy tulajdonság, ami miatt még inkább lehet őt szeretni. Kimondottan kíváncsi vagyok, hogy vajon Kate mikor adja fel az ellenállást, és mikor jönnek össze. Egy apró csókocska ugyan elcsattant már ebben a részben is, de az szinte semmi volt.

Ha már a változásokról esett szó, Kate is előrukkolt új, eddig rejtett képességekkel, ugyanis először láthattuk őt közelharcban is részt venni, és meg kell mondjam, igencsak odatette magát, ha nem is körömcsipesszel ölt, de nem állt messze tőle. Jó volt látni, hogy ilyen szinten is képes aktivizálni magát, ha arra kerül a sor, és nem csak meghúzódik a háttérben, várva, hogy valaki elvégezze helyette a piszkos munkát. Méltó helye van ebben a sajátos kis csapatban.  Mert természetesen most sem egyedül dolgoztak. Bekerültek új arcok is a csapatba, de a legnagyobb örömömre az első részben megismert szereplők is újra felbukkantak, mint Boyd, a lökött színész, akinek az érzelmes palacsinta alakítását nem értékelte senki, vagy Willie, aki még mindig bármit elvezet, ami az útjába kerül.

A regény első fele nem dúskált annyira a humorban, de amint Boyd felbukkant megsokasodtak az olvasás közbeni mosolygások, ahogy Kate apjának esetében is. Haláli az a figura! Ő is simán elmehetne színésznek, azok alapján, ahogy előadta a buta ejtőernyős nyugdíjast. Nagyon jól össze volt rakva a cselekmény, ügyesen fel voltak építve a rablások és a különböző bűncselekmények, ebből azért jól látszik, hogy a szerzőpáros mindkét tagja járatos a krimi műfajában, ami külön előnyt jelent.
Biztos észrevettétek, hogy igyekeztem végig kerülni a cselekményt, ami nem véletlen. Hiszem, hogy ez a regény úgy élvezhető igazán, ha a szereplőkkel együtt járjuk végig az egész utat, együtt izgulunk, nevetünk, menekülünk vagy épp örülünk velük.
Összességében megint csak egy izgalmas, de egyben könnyed szórakozást nyújtó regényt kaptam, amit élvezet volt olvasni.

Ha egy kis ízelítőre vágytok és bele szeretnétek kukkantani a könyvbe, az alábbi bronz kakasra kattintva megtehetitek.


                       Extra

A sorozatban megszokhattuk, hogy a két főhős kalandjai nagyon sok utazással járnak. Itt se volt ez másképpen, sokszor egyik földrészről a másikra vitte őket küldetésük. Sok - sok helyen megfordultak, volt ahol több, volt ahol kevesebb időt töltöttek. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhányat.

Az első jelentősebb helyszín Washington D.C. Gyakorlatilag innen, az amerikai fővárosból indul a sztori, ugyanis elméletileg az itt tálaláható Smithsonian múzeumban van kiállítva az a bronzkakas, amit a kínaiak vissza szeretnének kérni.

A Smithsonian épülete Washingtonban - forrás: washington.org
Illetve itt található az a legjobban védett nemzetközi repülőtér (Dulles International Airport) is, ahonnan Stanley Fu magánrepülőgépe felszállt fedélzetén a Kakassal és főhőseinkkel.

A másik fontos helyszín Kilmarny egy aprócska falu Skócia nyugati partvidékén, ami szinte megközelíthetetlen, ez Nick leírása is nagyon jól alátámasztja:

"Kilmarny egy hegyfokon helyezkedik el a Loch Nevis és a Loch Hourn között. Ez gael nyelven Menny- és Pokol-tavat jelent. Kilmarnyt csak hajóval lehet megközelíteni a Loch Nevisen keresztül, vagy esetleg gyalog, megmászva a durva hegyi terep huszonöt kilométerét."

A Loch Nevis és partvidéke
Itt található Duff MacTaggert pubja, ahol Nickék fontos információkat szereznek a kakas hollétét illetően, és ahol Kate Nick testőrének adja ki magát.
A falucska olyannyira pici a regény szerint, hogy mindössze negyven állandó lakosa van és egy üzleten, egy pubon, egy szállodán meg a lakóházakon kívül nincs is ott semmi.

A harmadik fontos helyszín Palm Beach, Floridában, ahol is Carter Grove impozáns villája fekszik, melybe a csipet - csapat látogatást tervez, és melynek erkélyéről tökéletes kilátás nyílik az Atlanti - óceánra. Azt nem tudom, hogy valójában létezik - e az építmény, de a könyv szerint a "főgonosz" Carter az alábbi képen látható Château de Vaux le Vicomte mintájára építette azt.


Kate és Nick Sanghajba is ellátogattak. Kína második legnépesebb városa a kelet-kínai tengerpart középső részén fekvő fekszik, a Huangpo folyó két partján.  Hőseink leginkább a reptéren, a rendőrkapitányságon illetve egy hotelben tartózkodtak, nem is akármilyenben. Egy ilyen szállodában néha egészen érdekes dolgok potyognak ki az ablakon, sok emelet magasból.

Park Hyett Hotel
Ezután átruccantak Kanadába, Montreálba, hogy ott is kavarjanak egy kis zűrt, egészen pontosan a Musée de Florentiny-t látogatták meg, azt mondanom sem kell, hogy nem ok nélkül.

Majd a végjáték Carter tanyáján, Kentucky-ban, Hawesvillben játszódott. Ott is voltak igazán izgalmas, és vicces pillanatok is, főleg mikor megjelent Kate apja pár veterán barátjával együtt. Akkor aztán elszabadult a pokol!

                       Játék

Kate O’Hare és Nick Fox a műkincsek keresése közben olyan ellopott különleges festményekre bukkannak, amiket nem is sejtenek. Az elképesztően értékes festmények a Blogturné blogjain is elbújtak, neked az lesz a feladatod, hogy felismerd és beazonosítsd őket. 

Ha minden blogon felismered a festmény alkotóját és a festmény címét, majd ezeket beírod a Rafflecopter dobozba, akkor a turné végén megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányát. Jó festmény vadászatot! 



Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Ha kedvet kaptatok a könyvhöz, megrendelhetitek a következő linken: A nagy hajsza

További állomások:
03.15. Dreamworld 
03.19. Book heaven

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)