Ugrás a fő tartalomra

Nyrae Dawn: What a Boy Wants (What a Boy Wants 1)

Anyja kapcsolatainak megfigyeléséből Sebastian Hawkings tudja mit kell tennie egy lánynak, hogy felkeltse egy srác figyelmét. Ő csak úgy emlegeti, hogy doktorija van flörtölésből. Mikor egy kis pénzre van szüksége, mert autót akar venni magának, Sebastian elindítja online vállakozását Flört Doktor néven, hogy névtelenül segítsen a lányoknak felcsípni álmaik pasiját.
Természetesen a szolgáltatás nem garantálja, hogy boldogan élnek örökkön - örökké. Ő pontosan tudja,  hogy, ha összejönnek, az nem jelenti azt, hogy fetétlenül együtt is maradnak.

Egyszer aztán ő esik szerelembe...

A lánnyal akire a legkevésbé számított...

Totálisan nem a tervei szerint.

Sebastian hirtelen elveszve találja magát abban a játékban, amivel eddig büszkélkedett. Még csak nem is tud csajokat felszedni a bulikon! Miért akarna bárki is szerelmes lenni, mikor az dadogóvá, elcseszetté  teszi és leskelődő hajlamokkal ruházza fel? Leskelődés? Totálisan nem az ő műfaja.

Azonban a Flört Doktor nem adja magát olyan könnyen. Mindig is tudta, hogy adja meg a lányoknak azt, amire vágynak, és most itt az ideje kideríteni, hogy a pasiknak mire van szükségük... és Sebastian pedig eltökélt, hogy kitalálja.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Nem is tudom már hogy hogyan találkoztam a könyvvel, azt hiszem, talán a goodreads ajánlgatta nekem bőszen. Megnéztem mi is ez és megtetszett. 


Sebastian egy nagyszájú, magabiztos srác, aki imád csajozni. Sikere is van, hisz jó a dumája és emellé még jól is néz ki. Nem ígér zsákbamacskát, hanem közli a kiszemeltekkel, hogy bizony ő nem hosszútávra tervez, nem az a típus.
Barátai, Pris, Aspen, és Jaden mindennél fontosabbak neki, bármit megtenne értük.
Minden vágya, hogy végre kocsit vehessen magának, mint egy egyszerű srác, de ahhoz pénz kell, ezért hozza létre a tanácsadó vállalkozását  Flört Doktor néven. Szerelmi tanácsokat ad lányoknak, hogyan szedhetnek fel egy számukra szimpatikus pasit.
Ám, amikor fordul a kocka, és ő maga is szerelmes lesz, azt sem tudja mit tegyen. Vajon a doktor tud magán segíteni?

Nagyon rövidke kis könyv volt ez, egy délután alatt simán kiolvasható. Az is igaz, hogy nem hagy maradandó emlékeket az emberben, mert olyan kis egyszer olvasós regény, egy napsütéses délutánra, de azért élvezhető.
Kicsit sablonos. Na jó, nem kicsit, nagyon. Amikor én is, akinek mindig minden csak a végén esik le, amikor a szereplőknek is, már az első pár oldalán rájövök a nagy titokra,  akkor az már nem nevezhető túlzottan nagy meglepetésnek.
De emellett teljesen lekötött, gyorsan haladtam vele és szórakoztató volt. Jókat mosolyogtam Sebastian gondolatmenetén, amikor próbált kikeveredni a cikisebbnél cikisebb helyzetekből.
És bár az említett "úriember" igen nagy mellénnyel rendelkezett a regény elején, mégis szerethetővé vált, hiszen minden hibát elkövetett, amit egy tizenéves fiatal elkövethet, de tanult belőle, fel merte őket vállalni, és minden tettéért vállalta a kockázatot.
Hiába mutatkozik nagyon lazának és olyan fiúnak, aki mindent könnyedén vesz, igenis vannak komoly problémák amik élete több területén is akadályozzák. Például a családi háttere. Anyja egyedül neveli őt. A nő már háromszor ment férjhez, mindig azt hitte, hogy az aktuális pasi lesz az igazi, ám ez nagyon nem így lett, hisz sorra vágták át a fejét szegénynek. Ezt látván Sebastian megfogadta, hogy ő soha nem lesz ilyen, ezért is játszik nyílt lapokkal és közli előre a lányokkal, hogy nem akar tartós kapcsolatba belemenni. 
A másik dolog, ami miatt nagyon megkedveltem őt az a barátai iránt tanúsított viselkedése. Imádnivaló volt, ahogy törődött velük vigyázott rájuk. Tetszett, hogy tényleg olyanok voltak ők négyen, mint akik összetartoznak.
Aspen is tipikus tizenéves lány, az életkorának megfelelő szépségekkel és a negatívumokkal együtt. Ő is hibát hibára halmoz, de  hát miből tanuljanak, ha nem ebből. Szeret pasizni, és persze elég sok őrültségre képes azért, hogy a hőn áhított kiszemelt figyelmét magára vonja, még akkor is , ha ez pont ellenkezőleg sül el.
És persze ott van Pris és Jaden is. Mindenki látja, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, mégis ellenállnak teljes erejükkel, az viszont nem igazán derült ki, hogy tulajdonképpen miért is. Valószínűleg ezért is született meg a "folytatás", de erre majd még a végén visszatérek.
Összességében, mint már az elején is említettem egy nagyon aranyos kis könnyed történetet kapunk, se többet , se kevesebbet. meglepetéseket nem igazán okozott, viszonylag könnyen kitalálható mi is lesz a történet menete és végkifejlete.
A borítóról annyit, hogy én annyira nem így képzeltem el Bastiant, de végül is, az is igaz, hogy nem az én véleményem a mérvadó. Csak úgy kikívánkozott...
A könyvnek született egy második része is, amire pár sorral fentebb már utaltam. Ebben Jaden és Priscilla sztorija kerül megörökítésre. Hasonlóan rövid, mint ez a könyv, de biztos vagyok benne, hogy az is tartogat jó néhány kellemes percet majd az olvasóknak.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)