Ugrás a fő tartalomra

Eden Maguire: Jonas (The Beautiful Dead 1)

Se nem élők, se nem holtak. Valahol  a kettő között vannak a Szépséges halottak.
Valami furcsaság történik az Ellerton Gimnáziumban.
Jonas, Arizona, Summer , Phoenix. Mindannyian meghaltak egy éven belül.
 Jonas Jonson az első, aki meghalt, mégpedig egy motorbalesetben. De túl sok a megválaszolatlan kérdés,  és még három hasonlóan titokzatos haláleset követi.
A gyászoló Darina nem menekülhet sem a szívfájdalom elől, sem  a halott barátja és a többi halott fel - felbukkanó képétől. Ráadásul szárnyak csapkodásának hangját hallja a fejében..
Valódiak a látomások?  Vagy a Szépséges Halottak csak Darina gyászoló emlékezetében léteznek?
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Négy baleset 1 éven belül. Négy fiatal, aki életét vesztette. Mindannyian Darina iskolatársai, ráadásul közülük Phoenix a lány szerelme volt.
Darina nehezen tudja túltenni magát barátai  és szerelme váratlan halálán, magába fordulva járja az erdőt és próbálja feldolgozni a történteket. Ám, amikor az erdő közepén rábukkan a faházra, olyat  talál, amire még álmában sem számított, sőt még saját épelméjűségét is megkérdőjelezi.  Nem tudja valójában látta - e volt iskolatársait vagy csak a gyász tévesztette meg  érzékeit.
Mikor bebizonyosodik, hogy a fiatalok rendhagyó alakban visszatértek , a lány mérhetetlenül boldog, de van ami ezt is beárnyékolja.  Rá vár, hogy kiderítse a furcsa balesetek valódi körülményeit.
Klisékkel tűzdelt történet , de mégis hozott valami újat.  Kicsit sok volt az ömlengés, de  mégis élveztem.
Volt már vámpírláz a könyvek terén, jelenleg tombol a tündérláz, és belekóstolhattunk
 az angyalok világba is. Ez azonban egy új vonal, bár már itt - ott felbukkantak a fajta képviselői, hogy csak az általam nemrég olvasott Az elcserélt című könyvet említsem. Igen, a főszereplők élőhalottak, bár rendszeresen zombinak hívják magukat. De őszíntén szólva én maradnék az élőhalottaknál, mert valahogy a zombi szóról, ilyen foszló -, oszlófélben lévő, agy nélküli , gusztustalan lények jutnak eszembe. Phoenix, Arizona Summer és Jonas, viszont szépek, okosak, erősek, és természetfeletti képességeik vannak. Mindösszesen a haláljegyből, egy pici angyalszárnyat ábrázoló tetoválásból lehet tudni, hogy honnan is tértek vissza (egyébként ez megmagyarázza, hogy a borítón miért szárnyas alakként ábrázolják őket). Szóval ők  ilyen szép zombik. Erről az jutott eszembe, hogy mostanában a régi témákat szedik elő az írók, (vámpírok, angyalok,zombik, vérfarkasok), csak megszépítve. Meyer jött a szép és rendes vámpírokkal, Maggie Stiefvater a vérfarkas lét egészen új, érzelmesebb oldalát hozta be az irodalomba, most pedig  itt vannak a szép , okos, és rendes zombik. Csak én látom úgy, hogy ez egy trend? Ami egyébként  nem gond, csak úgy feltűnt, hogy lassan eltűnnek,  a csúnya, gonosz fantasy figurák. Bár azért tudnék mondani olyan embert, aki igenis jó fantasyt ír vérbeli gonoszokkal.
De vissza a könyvhöz. Hol is tartottam? Megvan.
Megkapták az esélyt, hogy tisztázzák haláluk körülményeit, ami azért nem olyan könnyű, hiszen mindösszesen 1 évük van rá (amiből jelen esetben már csak pár hét van hátra), és senki nem szerezhet tudomást arról, hogy visszatértek.
Ekkor azonban egy véletlen folytán Darina rájuk talál és ő lesz a segítőjük. 
A lány karaktere egy picikét idegesített, na jó, nem picikét. Nagyon. Azonnal Alyson Noel Ever-je jutott róla az eszembe és azt hiszem ezzel mindent el is mondtam. Darina nem egy buta csaj, szíve is van, jóindulatú is, de majdnemhogy oldalanként, sorokon keresztül áradozott arról, hogy Phoenix ilyen gyönyörű, olyan gyönyörű, és, hogy ő mennyire szerelmes a fiúba.  Rendben van, hogy szépek, rendben van, hogy szereti, de ez bizony túlzás volt.
Ezt leszámítva, azonban nem volt vele különösebb gondom.  A Jonas halálát övező titok nem volt olyan nagy dolog, de a végkifejlet nem az lett, mint, amire én számítottam, viszont ez így volt jó.
Így visszagondolva nem is igazán a nyomozáson volt a hangsúly, hanem Phoenix és Darina kapcsolatának alakulásán, meg  Darina életén.
Olvasmányos  könyv, úgyhogy a többi rész is sorra fog kerülni, már itt figyelnek a könyvespolcomon. 
Kíváncsi vagyok , hogyan fogja megoldani a Phoenix - Darina kapcsolatot Maguire az utolsó, 4. rész végén.

Értékelés: Megjegyzések

 1. Ez nagyoooooon jónak tűnik!

  VálaszTörlés
 2. @Niki, @Könyvmoly: Látom felkeltette az érdeklődéseteket :D Ennek örülök, mert tényleg jó kis könyv. :D Remélem hamarosan magyarul is olvashatjuk. :)

  VálaszTörlés
 3. OFF:
  Kaptál egy könyves kérdéses játékot nálam:)

  VálaszTörlés
 4. Én is játékra hívlak! http://nancykonyvei.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 5. @Amadea, @Könyvmoly
  Köszi Lányok! Drágák vagytok :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo