Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (6)

Itt az ideje az újabb nasizásnak. Na, nem kell annyira megijedni (idáig hallottam a felhördüléseket), nem sütikről beszélek, hanem kizárólag fincsi könyves hírekről.


Először is Vámpírakadémia és Vérvonalak rajongók figyeljenek!. Richelle Mead közzétette a The Indigo Spell 1 fejezetét a blogján, amiért nagyon imádjuk.
Ezen a linken el lehet olvasni : http://richellemead.com/excerpt/excerpt20.htm
Én még nem vettem rá magam, mert, ha most elolvasom, akkor akarom azonnal  az egész könyvet és az még messze van, nagyon messze (2013. február 12.)
De addig is itt van a fülszövege, lehet találgatni mi is fog történni pontosan.
 In the aftermath of a forbidden moment that rocked Sydney to her core, she finds herself struggling to draw the line between her Alchemist teachings and what her heart is urging her to do. Then she meets alluring, rebellious Marcus Finch--a former Alchemist who escaped against all odds, and is now on the run. Marcus wants to teach Sydney the secrets he claims the Alchemists are hiding from her. But as he pushes her to rebel against the people who raised her, Sydney finds that breaking free is harder than she thought. There is an old and mysterious magic rooted deeply within her. And as she searches for an evil magic user targeting powerful young witches, she realizes that her only hope is to embrace her magical blood--or else she might be next.

A másik nasi (érzem ám, ahogyan sokan forgatják a szemüket erre a szóra, de nem baj :) ma kínozzuk az olvasókat nap van :P) mára a drága Morganville-i vámpírokkal kapcsolatos. A 13. rész címe Bitter Blood lesz. Bár lehet, hogy ezt már írtam, de most lusta vagyok visszakeresni :) De akkor mondok olyat, amit még biztos nem írtam, mégpedig azt, hogy a 14. rész címe (ami 2013. májusában jelenik majd meg) a Fall of Night címet kapta és ez bizony már az utolsó előtti rész a sorozatban, hacsak nem hosszabbítanak még egyszer szerződést.
Ebben a sorozatban is be kéne hozni a lemaradásomat, de túl sok könyv, túl kevés idő.... De ne is figyeljetek rám, csak hangosan gondolkozom. :)

A harmadik hírnek a Glee rajongók örülhetnek különösen, hisz a sorozat egyik sztárjával nevezetesen Kurttel ( Chris Colfer) függ össze. És hogy hogyan jön össze Kurt és a könyvek?
Úgy ,hogy a színész Young adult regénye nemsokára megjelenik még idén novemberben (2012. november 20.), Struck by Lightning címel. Megmondom őszintén, hogy meglepődtem ezen, nem is gondoltam rá hogy ír. Állítólag a fiatalabb korosztálynak már írt egy könyvet és az igencsak nagy sikernek örvendett, ezért gondolta, hogy egy YA regénnyel is megpróbálkozik. A történet nem tűnik rossznak, úgyhogy várós. 
Fülszövege:
Struck By Lightning: The Carson Phillips Journal follows the story of outcast high school senior Carson Phillips, who blackmails the most popular students in his school into contributing to his literary journal to bolster his college application; his goal in life is to get into Northwestern and eventually become the editor of The New Yorker. At once laugh-out-loud funny, deliciously dark, and remarkably smart, Struck By Lightning unearths the dirt that lies just below the surface of high school. At a time when bullying torments so many young people today, this unique and important novel sheds light with humor and wit on an issue that deeply resonates with countless teens and readers




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr