Ugrás a fő tartalomra

Kami Garcia - Margaret Stohl: Beautiful Creatures

Ez most egy egészen rendhagyó és kivételes poszt lesz, tekintve, hogy nem sikerült végigolvasni a könyvet, azt kell mondanom, hogy sajnos másodszorra sem.
Hogy mi az oka? Fogalmam sincs. Foghatnám arra, hogy mostanában kevésbé tolerálom a kaptafára készült YA fantasykat. Foghatnám arra is, hogy csak épp most nem volt hozzá hangulatom. De egyik sem lenne teljesen igaz. Az első azért nem, mert az első alkalommal, mikor a kezembe került a könyv, nagyban rajongtam a műfajért és akkor sem sikerült kiolvasni. A második sem teljesen igaz, hiszen viszonylag nagy lelkesedéssel kezdtem neki másodszorra és teljesen eltökélt voltam, hogy mostani alkalommal a végére is érek. 
Lehet, hogy magával a könyvvel volt gond. Bár ezt sem igazán hiszem, hisz olvastam már végig rossz könyvet, de azzal sem kínlódtam ennyire.
De azt hiszem az már világossá vált, hogy ez nem nekem való olvasmány. Inkább hagyom, és nem próbálkozom vele többet és elválunk békében.
Nem lehet mindent szeretni.
Azért sajnálom, mert várólista csökkentős könyv lett volna, de így kénytelen leszek helyette valamit mazsolázni a pótlistámról.


Megjegyzések

 1. Hát ezzel a könyvvel én is így voltam. Az egész olyan nyögvenyelősen ment, és hát nem ragadott meg. Igaz végigolvastam,de a folytatása kiolvasását inkább elkerülöm. :)

  VálaszTörlés
 2. egyetértek Grétivel.én is végigolvastam,de nagy csalódás volt.elég nehezen ment a történet,szerintem (bár ritkán mondok ilyet) ennél a könyvnél nem veszít semmi az, aki nem olvassa el :)

  VálaszTörlés
 3. @Grétiii @MuffinGirl Érdekes, hogy egyre több olyan hozzászólást, megerősítést kapok, hogy nem maradtam le semmiről, azzal, hogy nem olvastam végig.
  Annyiból jó, hogy enyhül a lelkiismeret furdalásom, amiért félbehagytam. :)

  VálaszTörlés
 4. Meg lehej venni valahol ezeket múl is mert már kettő meg van de a többit sehol se találom hiába keresem!!:-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért nem találod, mert még nem jelentek meg magyarul. De igény esetén külföldről már meg lehet őket rendelni angolul.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr