figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. augusztus 31., péntek

Megjelenő szépségek (5) - szeptember

Kicsit átneveztem a nyálcsorgatós posztot, úgyhogy mától a friss megjelenéseket a fenti címen keressétek majd.
Elérkezett az iskolakezdés, ami sokaknak nem ad okot az örömre, azonban az új hónap újabb szépséges könyvmegjelenéseket is jelent amellett, hogy ebben a hónapban lesz a borfesztivál is, szóval kesergésre nincs ok!
Nézzük, mit is tartogat számunkra az első őszi hónapocska.


Maggie Stiefvater: The Raven Boys ( The Raven Cycle 1) Azt hiszem, tudható rólam, hogy oda meg vissza vagyok Maggie munkásságáért, így nem csoda, hogy nagyon várom már az új könyvét, ami sorozat is lesz. Abszolút előnyt élvez bármely más  könyvvel szemben.
Megjelenés: szeptember 18.

Kat Zhang: What's Left of Me  Nagyon emlékeztet a Burokra, amit imádok, úgyhogy egyértelműen kell. Arról nem is beszélve, hogy a borító is tetszetős.
Megjelenés: szeptember 18.

Gretchen McNeil: Ten Rá vagyok kattanva mostanában az ilyen sorban öldökli valami/valaki a szereplőket jellegű horrorfilmeknek. Ez pedig a könyvbeli verziója az ilyen filmeknek. Még soha nem olvastam hasonlót, de kap egy esélyt, mert jó a megérzésem.
Megjelenés: szeptember 18.

Jenny Han: Burn for Burn Az írónő másik sorozata már rég óta várólistás. Egyértelmű, hogy ez is bekerült az olvasandók közé. Kérdés melyik kerül hamarabb a kezembe.
Megjelenés: szeptember 18.

Ellen Hopkins: Tilt A Burned című könyve óta nagy a szerelem az írónő könyvei iránt, nem kérdés, hogy ő is kell, ráadásul úgyszintén előnyt élvez más könyvekkel szemben, mint Maggie újdonsült regénye.
Megjelenés: szeptember 11.

Karen Hesse: Safekeeping Ennél a könyvnél bajban vagyok, ugyanis nem tudom mi alapján választottam ki. Fogalmam sincs miért, de nagyon vonz, első látásra tudtam , hogy kell. Mindig hallgatok a megérzéseimre, remélem most sem csap majd be.
Megjelenés: szeptember 18.


A "talán" kupacba ebben a hónapban három könyv került:

Tonya Hurley: The Blessed Megjelenés: szeptember 25.
Malinda Lo: Adaptation Megjelenés: szeptember 18.
Carmen Rodrigues: 34 Pieces of You Megjelenés: szeptember 4.

Emellett azt sem szabad elfelejtenünk, hogy itthon is csupa nyalánkság jelenik meg.
Jön az Angyalfény, az Árnyalatnyi remény, a Vajon létezik -e szerelem első látásra és a kezünkben a jövőnk, az Álmok bandája, a Gyönyörű sorscsapás a Maximtól. Jön a The Reckoning a Könyvmolyképzőtől és az új Ward könyv az Ulpiustól.
El leszünk látva olvasnivalóval, az már biztos.

4 megjegyzés:

 1. áhh, nagyjából elolvastam a What's Left of Me tartalmát- azért csak nagyjából, mert nem vagyok valami jó angolos, és huhh engem is nagyon meg fogott... kíváncsi lennék erre a könyvre :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hátha felkarolja valamelyik magyar kiadó a közeljövőben. :)

   Törlés
 2. A magyar megjelenések között, ott van, az Árnyalatnyi remény, mellyel már régóta szemezek. A tartalma tetszik, mivel imádom a világháborús történeteket. :)
  Neked hogy tetszett Sepetys műve? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívem csücske lett a könyv.:) Bővebben: http://nancykonyvei.blogspot.hu/2011/12/ruta-sepetys-between-shades-of-gray.html

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)