figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. október 15., csütörtök

Sophie Kinsella: Twenties Girl

A Boltkóros (Shopaholic ) novellák szerzőjének legújabb önálló regénye. A téma picit más, mint az eddigi könyveiben, de szerintem így is nagyon jól sikerült a könyv.

Lara Lington mindig is nagy képzelőerővel volt megáldva, de most úgy látszik képzelete valóra vált. Normális huszonvalahány éves lányokat nem látogat meg csak úgy egy szellem... Vagy mégis? Amikor nagynénjének szelleme feltűnik  - aki mellesleg tanácsokkal látja el Larát tánc, öltözködés szerelem témakörében - egyetlen utolsó kérése van. Larának meg kell találnia Sadie elveszett nyakláncát, ami már több, mint 75 éve a tulajdona, és nem tud örök nyugalomra térni nélküle.Ám a lánynak enélkül is elég sok a zavaró tényező az életében. Legjobb barátnője és egyben üzlettársa lelépett Goa szigetére, az éppen beindulófélben lévő cégük igencsak bukdácsol , "A tökéletes pasi" pedig éppen most ejtette őt.
Lara és Sadie egy igencsak ütős párost alkotnak, bár elsőre úgy tűnik semmi közös nincs bennük. De ahogy a nyaklánc utáni nyomozás egyre hihetetlenebb dolgokat hoz felszínre, és Lara életében feltűnik egy új pasi, ez a két nagyon különböző huszonéves lány egyre több érdekességet tud meg egymásról is.
( A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Nagyon aranyos sztori. Sokat nevettem. És végre Kinsellának sikerült egy olyan főszereplőnőt találni, aki nem annyira butus, mint a boltkóros Becky. Persze azért így is születtek elég érdekes helyzetek, hiszen az elég fura, ha valaki a levegőnek beszél.:)
Mondjuk azt nem igazán értettem, hogy Sadie, a 105 éves korában elhunyt nagynéni miért huszonvalahány éves formájában jelent meg. Persze ez csak szőrszálhasogatás. Egyébként tényleg nagyon jó a történet. A legtöbb komikus helyzet a szellem nagynénivel történt beszélgetések miatt alakul ki. Sadie jó fej volt, meg sem látszott rajta, hogy az 1920-as évekből lépett elő. Hamar felvette a kb. 90 évvel későbbi világ tempóját és gondolkodását. Lara pedig amennyire az elején nem akar segíteni, kisebb nyomásra (Sadie folyamatos ordítására), mégis elindul a nyaklánc felkutatására, miközben apja milliárdos testvéréről elég mocskos dolgok derülnek ki, csakúgy, mint Sadie múltjáról. A kutatás közben Lara is megváltozik, rendbe rakja az életét, és családjáét is, persze mindezt nagynénje hatékony közbenjárásával.
Pont egy olyan könyv, amit az ember egy nagyon nehéz nap után szívesen olvas.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)