figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. október 23., péntek

Richelle Mead: Succubus Blues

Az írónő felnőtteknek szóló sorozatának első része (másik sorozata a Vampire Academy - Vámpírakadémia).

A Succubus olyan csábító, többnyire nőalakban megjelenő alakváltó démon, aki halandókat csábít el és az ő örömükből "táplálkozik". Ha pokoli munkáról beszélünk, succubusnak lenni egyenesen csodálatos. Azzá változhat át, amivé csak akar. A ruhatára ütős, és a férfiak bármit megtennének csak, hogy egyszer is megérinthessék, habár ezért gyakran a lelkükkel fizetnek.
Azonban a Seattle-i succubus, Georgina Kincaid élete messze nem ennyire egyszerű. Főnöke egy középvezető démon, aki rá van kattanva John Cusack filmjeire. Szintén halhatatlan legjobb barátja folyamatosan azzal az esettel húzza őt, amikor Démon Istennővé változott át , szárnyakkal meg ostorral kiegészítve öltözékét.
Az meg már csak a hab a tortán, hogy nem tud anélkül randizni, hogy a kiszemelt srác életerejének ne venné el legalább egy kis részét. De legalább van egy normális állása egy könyvesboltban, ahol megkapja a napi fehér csokoládés mokkáját, ingyen könyveket és hozzáférést a világhírű, szexi íróhoz, Seth Mortensenhez, az egyetlenhez, akinek bármit megadna, hogy megérintse őt, ha lehetne.
Álmodozásra azonban nincs idő, mert a gonosz felébredt Seattle alatt. Georgina hirtelen szembesülni kényszerül azzal, hogy kisugárzása, ami eddig segítette őt, itt nem lesz elég, ugyanis léteznek olyan lények, amiket a mennyből és a pokolból egyaránt kitiltanának.... 

( A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Kicsit félve kezdtem neki ennek a könyvnek, mert attól tartottam hogy nem fogja azt a hatást elérni amit a Vámpírakadémia sorozat. Részben igazam is lett. Jó sztori, meg jó fejek a szereplők is a szarkasztikus beszólásaikkal,de valahogy mégsem éreztem, hogy bármelyikük is úgy igazán megfogott volna. Még Georgie karaktere sem volt annyira szimpatikus minta Vámpírakadémia szereplői.
Georgie éli életét, dolgozik a könyvesboltban és gyanútlan pasik életenergiáját éli fel. Amikor is gyilkosság történik. Holtan találnak egy vámpírt, akivel Georgie a gyilkosságot megelőző éjjel éppen vitába keveredett. Megy a nyomozás, de valahogy mindig zsákutcába futnak, arról nem is beszélve, hogy közben újabb és újabb gyilkosságok történnek. Végül Georgie-t is megtalálja a gyilkos levelek formájában.Ki az elkövető? És miért pont ők az áldozatok? M köze van Georginának az egészhez?
Közben megjelenik Seth az író, és még egy srác. Succubusunk próbál kettejük között lavírozni. Ám a helyzet egyre zavarosabb. Roman egyre rámenősebb, míg végül Georgie beadja a derekát, de mi lesz Seth-tel? 

Georgina nincs kibékülve saját énjével, azzal ami  ő valójában, Próbál minél jobban ellenállni ösztöneinek kisebb - nagyobb sikerrel. Végtére is önfeláldozóan azért lett succubus, hogy előző szerelme boldogan élhessen.
Seth az író félénk, csendes és mégis felkelti lassan Georgina figyelmét. Ám hiába minden, az én szimpátiámat nem nyerte meg. Én a másik srácnak drukkoltam, Romannak.
Valami hiányzott a történetből, de igazándiból nem tudom megmondani, hogy mi. A végkifejlet pedig jó volt, csak akkor jöttem rá ki a gyilkos, amikor elolvastam, előtte sejtelmem sem volt.
Azt hiszem, azért nekiállok majd a 2. résznek, mert kíváncsi vagyok a folytatásra, és a könyv meg az írónő stílusát csípem, de ennek ellenére számomra csak egyszer olvasható könyv.

Értékelés:

2 megjegyzés:

  1. Ohhh végre egy nem a tinikről szóló fantasy könyv ami még érdekel is XD
    magyarúl mikor lesz, nem lehet tudni ? :S

    VálaszTörlés
  2. @dreamergirl Legjobb tudomásom szerint még nem vette megy egy kiadó sem a jogokat, úgyhogy nem hiszem, hogy a közeljövőben megjelenne magyarul.

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)