Ugrás a fő tartalomra

L.J.Smith: Vampire Diaries - The Return: Nightfall

Hát, érdekes. Nem tudom hová tenni egyelőre.Voltak részek, amik tetszettek, voltak olyanok amelyek nem annyira.Egy azonban biztos. Érződik a cirka 10 év kihagyás a sorozat  negyedik és ötödik része között.

Elena újra él, de több, mint egy egyszerű emberi lény.Előző "életéből" különleges képességeket hozott magával. Sőt, mi több, vére hatalmas erőt ad a vámpíroknak, akikből kettő is van a közelben: Stefan és Damon.
Stefan biztonságban akarja tudni Elenát, hogy boldogan élhessenek együtt. Damon, akit valamiféle gonosz erő irányít, szintúgy Elenát akarja. Amikor Stefan kap egy csábító ajánlatot, melynek következtében elhagyja a várost, Damoné a lehetőség, hogy bizonyítsa Ő az a testvér, aki Elenához való...
A várost azonban megszállja a sötét erő, Damon, az örök vadász prédává válik, olyan lények prédájává, akik marionett bábuként irányítják őt, kényük - kedvük szerint, és akik Elena halálát kívánják.
( A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)


Picit zavaros volt az eleje, nehezen tudtam összerakni a történetet az első fejezetben.De aztán lassanként összeállt a kép. Mint már írtam a 10 év kihagyás érezteti hatását - videotelefonok,videóhívások, drága, mindentudó csillivilli kütyük jelentek meg... De azt abszolút érthető. Szerintem az írónő is érezte, hogy itt bizony villantani kell, ha fel akarja kelteni a mai fiatalság érdeklődését. És ez a gonoszok karakterénél is megjelenik. Nem csak "szimpla" rossz vámpír vagy egy "sima" kis démon az ellenfél, hanem új karakterek, teljesen újfajta ellenségek (farkasemberről már hallottam, de a rókaember az számomra teljesen új). A faemberekről (illetve valami olyasmikről) már nem is szólók. Kicsit a Gyűrűk Urában szereplő entek jutottak az eszembe, ahogyan olvastam a történetet. Csak ezek egy cseppet durvábbak voltak és csak ideiglenesen léteztek.
A másik fő különbség ebben a könyvben (sőt, ha jól tudom a trilógia hátralévő két részében is), hogy Damon és Elena van a főbb szerepekben. Stefan csak az elején szerepel. Úgyhogy Damon szimpatizánsok hajrá :)
Természetesen Bonnie, Meredith és Matt is újra felbukkannak, és persze, hogy a jó oldalon. Caroline ismét "megcsúszik" csak most ott is marad a "rossz" oldalon. Kíváncsi vagyok L.J.Smith megkegyelmez - e neki a következő részben és megmenekíti valahogy vagy örökre rossz lány marad. :)
Damonról annyit, hogy néha megint előtört belőle a jó fiú, de sajnos még mindig csak rövid időre. Sebaj, majd legközelebb. Egyébként szerintem az utolsó könyv végére az írónő összehozza majd őt Bonnie-val. :) Csak, hogy a rossz fiúval is történjen már valami jó.:)

A sorozat, ami a könyvből készült, egész jó úgy önmagában, de a könyvhöz nem sok köze van.... A szereplők neveit össze-vissza keverték, egy csomó más szereplő is bejött (Elenának eredetileg egy 4 éves húga van, ehhez képest a sorozatban kapott egy 16 éves öcsikét). Azért nézhető, ha elvonatkoztatunk a könyvtől. (itt jegyezném meg, hogy szerintem a könyv jobb)

Értékelés:- a  kissé zavaros első fejezetek és a túlságosan fura ellenségek miatt:

Megjegyzések

  1. Azért nézhető, ha elvonatkoztatunk a könyvtől. (itt jegyezném meg, hogy szerintem a könyv jobb) - Ezt azért megcáfolnám. :D

    Kimerítően elemeztem a blogomon, de láttad mennyit szenvedtem twitteren. Szerintem rémes, borzalmas és hajtépős könyv. Nem is értem ekkora bakikkal, ilyen fogalmazással, hogy lehetett kiadni.

    Damon karaktere is valami rémesen megváltozott. Na és Elena és a 3 pár szárnya is ritka nevetséges. Nekem egyedül a gonoszok tetszettek (mint mindig).

    VálaszTörlés
  2. :D Mentségemre legyen szólva, hogy amikor ezt írtam, a tv sorozat kb. a 3. részénél tartott. Még nem tudtam mi fog kisülni belőle. Azóta már egyértelműen függő lettem (a TV sorozaté!!!). :) Sajnos ez az átka annak, hogy előbb került a kezembe a könyv, mint a film...
    Most megyek és gyorsan elolvasom az elemzésedet a blogodon. :) Már nagyon kíváncsi vagyok rá. Bár az alapján, amit a twitteren olvastam szinte biztosan tudom, hogy mi a véleményed a könyvről. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)