Ugrás a fő tartalomra

Szerelem és balszerencse

Van ez a kis könyvecske, jobban mondva ez a kis verseskötet, amiről a múltkoriban lelkendeztem a mutogatós posztomban és a címben magyarul szereplő Love & Misadventure címet viseli. Ígértem, hogy fogtok még hallani róla, és ennek most jött el az ideje.
A költemények egy Lang Leav nevű hölgyeményhez kötődnek, aki nem csak a szavakkal bánik művészien, hanem a ceruzával és az ecsettel is, hiszen a kötetet saját illusztráció díszítik. 

Forrás: http://langleav.com


Véletlenül bukkantam rá az egyik versére a tumblr posztok sokasága között. Akkor még fogalmam sem volt, hogy ki ő, van- e könyve, de annyira tetszett a versike, hogy muszáj volt utánanéznem. Találtam még jó pár művet tőle, aztán ráleltem az egész kötetre és tudtam, hogy addig biza nem nyugszom, amíg nem fogom a kezeim között.

Forrás: http://langleav.com
Mikor meghozta a postás sokáig csak nézegettem, és nem siettem vele, annak ellenére, hogy fél óra alatt kiolvasható, sőt még talán annyi sem szükséges hozzá. Ízlelgettem a szavakat és nem bántam meg.
Hogy mégis miben rejlik a sikere? Valószínűleg az egyszerűségében, abban, hogy olyan szimplán fogalmaz meg mélységesen igaz dolgokat, érzéseket a szerelemmel, szeretettel, kapcsolatokkal összefüggésben.
Megtalálható a könyvben hagyományos versforma és az úgynevezett free - verse is, amire szerintem nincs magyar kifejezés, de úgy lehetne meghatározni, hogy átmenet a próza és a vers között.

Forrás: http://langleav.com
Egyébként imádnivaló, és többször újraolvasós. Vannak olyan napok, mikor csak egy - egy költeményt olvasok újra, de van, hogy több kedvencemmel is újra ismerkedem. Mert vannak, amik első olvasásánál nem igazán szólítottak meg, másodszorra vagy harmadszorra viszont már igen. Nem kezdeném most el elemezni egyesével a verseket, inkább olvasgassátok a kedvcsinálónak betett képeken lévőket.

Forrás: http://langleav.com
A szerző egyébként édes pofa, szeret kommunikálni a rajongóival, olvasóival. Az én tumblr posztomat is, amelyben lelkendeztem, hogy megérkezett a könyv, egy szívecskével díjazta. Remélem fog még tőle megjelenni könyv, mert ő is fellépett a kötelezően olvasandók közé.
Az a baj, hogy ez is egy olyan könyv, ahol a tizedét sem tudom átadni annak, amit éreztem olvasás közben, de nem baj, majd random módon bombázlak titeket itt is meg facebookon is a verseivel és akkor majd hátha ti is jól rákaptok. *gonosz kacaj*

Megjegyzések

 1. Szia:) érdeklődnék h hol tudtad megszerezni a könyvet. Nagyon jó lenne, ha tudnál segíteni, mert már rengeteg helyen megnéztem, de sehol sincs :(
  Köszi előre is:)
  Xoxo

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :) A bookdepository oldaláról rendeltem meg, de szerintem az amazonon is kapható.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)