figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. február 1., vasárnap

Múlt & Jövő - Összegzés (1)

Egy új rovattal jelentkezem most. Visszanéztem a korábbi véleményeket, visszajelzéseket a bloggal kapcsolatosan, és nagyon sokan hiányoltatok valamilyen összegző posztot arról, mit is olvastam az adott hónapban, illetve, hogy mit is tervezek a következő etapra. 
Eddig, bevallom hősiesen, eddig azért nem írtam ilyen összegzőt, mert a spontaneitás híveként abszolút nem terveztem előre, azt olvastam , ami épp eszembe jutott.
Idén viszont , Új év, új szokások felkiáltással kipróbáltam azt, hogy elkezdtem tervezni és az első hónap alapján meg kell mondjam, nagyon bejött. 
Az olvasott könyvek összegzése pedig azért jó, mert siralmasan el vagyok csúszva a könyvekről írt posztokkal, kb. két hónapos (ha nem nagyobb) lemaradásban vagyok magamhoz képest, és így legalább láthatjátok, hogy miről várhattok  a közeljövőben ( vagy a távoli jövőben) bejegyzést.
Hogy mennyire lesz tartós a rovat , majd meglátjuk, kőbe nem vések semmit, nálam nem is lehet! :)

Lássuk hát,  hogy mit sikerült olvasnom januárban.

Elsőként rávetettem magam az egyik karácsonyi ajándékomra, Susan Ee Angelfall-jára, amit a Drága Abstractelfemtől kaptam  és ezzel meg is kezdtem az idei várólista csökkentést, ráadásul ezzel 2 pontot az 50-es reading challenge-ből is ki tudtam pipálni. Az már csak a hab volt a tortán, hogy nagyon jó volt a könyv, és remegve várom a folytatást.

Aztán, volt itt egy könnyed YA Angela Morrisontól a Taken by Storm, amit a Sing Me to Sleep után nagyon nagy lelkesedéssel vettek kézbe. A fent említett regény hatását nem érte el, de azért nem volt annyira rossz sem. Tipikus középmezőny, de a szerkezete tetszett.

Következőre, hogy kipipáljak egy kritikus pontot az 50-es kihívásról, kézbe vettem a Twilight képregényét, és meg kell mondjam megrázó élmény volt. Az már egyértelműen kiderült, hogy ez a műfaj nem nekem való. Erről nem lesz bejegyzés, mert nem tudok oldalakon keresztül írni egy képregényről, főleg erről nem. És nem is akarok. Pont.
Ezután vettem kézbe az Abstractelffel közös januári - februári olvasmányunkat, a Heartbeatet Elizabeth Scott-tól. Meg kell mondjam, nagy csalódás volt, nem erre számítottam az írónőtől. Kíváncsi vagyok Szandinak mennyire fog tetszeni...

A Heartbeat okozta sokkot követően valami pörgősre és rövidre vágytam, ezért esett a választáson Collen Hoover Never Never című regényére, amibe úton - útfélen beleütköztem, így muszáj volt elolvasnom, mert baromi kíváncsivá tett. És milyen jól tettem, hogy ezt vettem kézbe! Hihetetlenül jó könyv, de persze akkora függővége van, mint a ház. YA , de nagyon izgalmas és fordulatos. Csak ajánlani tudom. (Egyébként meg mekkora jó már a borítója?)

Ezután következett az If I Stay folytatása, a Where She Went Gayle Forman tolmácsolásában. Láttam a filmet a két ünnep között és nagyon piszkálta a fantáziámat, miként folytatódott a két fiatal története. Nekem kicsit csalódás volt, azok közé tartozom, akiknek az első rész jobban tetszett.
Tegnap pedig hirtelen felindulásból, a tervezett könyveken kívül elolvastam a Yoga for Beginners c. könyvecskét. Nem titok, hogy közel áll hozzám a jóga, nagyon szeretem csinálni, de van még mit tanulnom bőségesen, így mindig jól jön  egy - egy ezzel foglalkozó olvasmány.

A hónap utolsó olvasmányaként pedig elkezdtem a várva várt Mr. Kiss and Tellt, amivel nem valószínű, hogy végzek januárban (tekintve, hogy még durván 60%-a hátravan a könyvnek és a mai nap fele már elment, holnap meg már februárt írunk...), de nem bánom, mert a sztori jó és van benne LOGAN!!! 

Ezen kívül volt még egy szupertitkos olvasmányom, amiről nem beszélhetek, meg van kötve a kezem, de ezt is beleszámítva januárban sikerült 8 és fél könyvet elolvasni, ami mondhatni személyes rekordom. Eleget tettem annak a fogadalmamnak is (ami szintén Abstracttal közös projekt), hogy egy könyvet olvasunk a régi megjelenésekből (Where she went) és egyet az új, havi megjelenésekből (Never Never).

Ennek tükrében bátran tervezek februárra, annak ellenére, hogy kicsit rövidebb hónap.Mindenképpen terítékre kerül az Angelfall folytatása, a World After, amit névnapomra rendeltem meg és múlt héten meg is érkezett. A hónap új megjelenése lesz a The Ruby Circle, amit már előjegyeztem és izgatottan várom, érthető okokból. Jön majd A beavatott, mint várólista csökkentős könyv és már a filmet is nagyon szeretném megnézni, de előtte mindenképpen a könyvvel akarok végezni, és ez lesz a régi megjelenésű könyv is, amit olvasnom kell. Ezen kívül beterveztem még Jennifer Niven debütáló regényét, az All the Bright Places-t és a Maddox tesók első kötetét, a Beautiful Obliviont.

Ez első körben bőven elégnek tűnik februárra tekintve, hogy még a Veronica Mars regény nagy része is előttem áll, de ha mégis elfogynának, valamit majd csak kitalálok...

4 megjegyzés:

 1. Az All the Bright Placesre majd nagyon kíváncsi leszek, az nálam is várólistás :D Twilight képregényre viszont nem mondok semmit, ha képregényt szeretnél olvasni, próbáld meg elsőnek a Through the Woodsot Emily Carrolltól. Nem annyira comic-book jellegű, de hátha összebarátkozol a műfajjal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az egyik kedvenc booktuberem, akivel nagyjából egyezik a véleményünk, oda- vissza volt érte, úgyhogy nagy reményeket fűzök hozzá.
   Igen, a képregénynél kiderült, hogy nem volt túl okos választás ezzel kezdeni, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy az én műfajom lenne, nem igazán vonz, úgyhogy most egy darabig pihentetem. De köszi a tippet! Ha esetleg mégis úgy alakulna, megnézem. :)

   Törlés
 2. Szandi hivatalosan is retteg. Egyre több rosszat hallok erről a regényről, de valahol reménykedem, hogy én leszek a kivétel. Egyébként úgy örülök ennek a rovatodnak is, őrizd meg jó szokásod ezen a téren. :) Amúgy pedig gratula, szép sokat olvastál te is!
  (És én is tudtam tartani a fogadalmat: All Fall Down és The Secret Hour személyében. :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hidd el, én remélem a legjobban, hogy legalább Neked tetszeni fog! Nem is mondok róla inkább semmit, nehogy véletlenül befolyásoljalak.
   Igyekszem megtartani a rovatot, egyelőre élvezem. :)
   (Helyes! Eddig jók vagyunk!!! :D)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)