figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. augusztus 31., vasárnap

Elmúlt a nyár, itt az ősz

Most láttam csak, hogy Abstractelf kitette a posztját a közös kis nyári projektünkről, úgyhogy illene nekem is írnom róla. Megmondom őszintén, simán elbújhatok mellette, ami az elolvasott könyvek mennyiségét illeti, de hála a jó égnek nem a mennyiség volt a lényeg újraolvasás során.


Az ötlet honnan jött, bevallom hősiesen, már nem emlékszem, de nagyon jó, hogy jött. Amint Abstract is írta a bejegyzésében, a várólista ott lebegett a fejünk felett végig, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt bűntudatom, amiért a még olvasatlan könyvek helyett a már olvasottakat választottam, de egyrészt bűntudatom enyhült, amiért nem egyedül "rosszalkodtam", másrészt meg annyira jól esett a már szeretett könyvekbe újra elmerülni (ennek okairól már ebben a posztban is írtam).

Két hónap volt, amikor az egyéb olvasmányok mellett újraolvasásokat is beiktattunk, mégpedig a június és az augusztus. 
A júniusi újraolvasásomat a The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window-val kezdtem. Másodszorra is imádtam a könyvet, rettenetesen lekötött és elszórakoztatott, még akkor is, ha messze nem hibátlan.  

A következő áldozatom a Night School sorozat első három része volt. Kíváncsi voltam, másodszorra is fogom - e szeretni annyira, és szerencsémre még jobban a szívemhez nőtt, így , hogy egybe olvastam. Más élmény volt, hogy nem kellett egy - egy évet várnom az új részekre, ráadásul, amint befejeztem a 3. kötetet, addigra megérkezett a frissen megjelent negyedik rész is, úgyhogy teljes volt a boldogság. És ezzel véget is ért a június.

Augusztusra már alapból óvatosabban terveztem, tekintve, hogy a hónap közepétől a munkahelyemen is beindult újra az élet, így tudtam,  hogy nem leszek képes annyit olvasni, mint júniusban. Így is lett, mert az eltervezett könyvekből csak egynek sikerült a végére érnem, mégpedig a The Unbecoming of Mara Dyernek. Azért is ezt terveztem be, mert az egyik kedvenc fantasy-m, másrészt meg novemberben jön a trilógia záró kötete és addig mindenképpen szerettem volna kicsit felfrissíteni a részleteket.
A terveim között szerepelt még a Mara Dyer folytatása, de az augusztusi olvasmányok közé nem fért be, és azért olyan olvasási sebességgel nem rendelkezem, hogy ma éjfélig ledaráljak egy majd 600 oldalas könyvet. De novemberig mindenképpen sort szeretnék rá keríteni, ahogy a másik esélyesre is, A kiválasztottra, amire szintén nem jutott most időm. 

Összességében örülök, hogy belevágtam ebbe (köszi, drága Abstract, hogy belerángattál! Jövőre is beiktatjuk?), mert jó érzés volt újra elmerülni szeretett könyveim még inkább szeretett világában! 

2 megjegyzés:

  1. 1 könyvvel olvastál csak kevesebbet mint én. :D Amúgy pedig persze, hogy beiktatjuk, megérdemlik szeretett könyveink a törődést. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóóó :))) Mikor is lesz már nyár? :D

      Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)