figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. augusztus 19., kedd

Vegyes felvágott (42)

Ki kell használni a hátralévő pár napot, mert aztán megkezdődik az iskola, és a fiatalok eltűnnek az oktatási intézmények falai között.
De nem kell csüggedni, lesznek könyvek és filmek bőven, amikkel kibírjuk majd a következő nyárig ( felnőttek és iskolások egyaránt). Ezekről hoztam most néhány hírt.


Elsőként egy régebbi hírrel kezdenék, biztosan sokan tudnak már róla, de biztos van olyan is, aki még nem látta/hallotta. Ez pedig a Morganville vámpírok filmsorozat trailere. Már egy korábbi vegyes felvágottban is meséltem róla, ott is mondtam, hogy nem klasszikus, Supernatural, Arrow stb. szintű sorozatra kell számítani, hanem úgynevezett websorozatra. Arról lehetne vitatkozni, hogy megérdemelne - e egy olyan szintű feldolgozást.
Mindenesetre kikerült az első teaser, amit az alább meg is tekinthettek.


A sorozat kapott egy weboldalt is, azt is lehet bőszen nézegetni. http://www.morganvilletheseries.com/
Bevallom, engem elsőre nem fogott meg a film verzió, az egész teaser olyan nagyon fura, de majd meglátjuk, a cast viszont szimpatikusnak tűnik, még akkor is, ha a "képernyőn" olyan furán festenek.
A nyuszis papucs azért ütött! :D

A szereplők: Shane, Michael, Eve, és Claire
Myrninnel és a nyuszis papuccsal kiegészülve :) Imádom!

A második hír sem annyira új, de mivel sokan írtok nekem ez ügyben, kiírom, hátha valaki facebookon nem látta.
Sikerült rákérdeznem a kiadónál a Night School (Cimmeria titka) folytatására. Ezt a választ kaptam:

"Idén egyelőre nem tervezzük a folytatást megjelentetni, a jövő évi terveink kidolgozására pedig csak később, az ősz folyamán kerül sor.

Köszönjük érdeklődésüket és kérjük szíves türelmüket terveink megszületéséig.

Üdvözlettel:

Szilágyi Ágnes
Cartaphilus Könyvkiadó"

Nem épp szívderítő válasz, de talán nem is teljesen elutasító. Meglátjuk.... (a vak is ezt mondta....)


Két utolsó hírünk egészen friss, konkrétan ma reggeli, legalábbis magyar idő szerint.
Az első, hogy az alábbi linken megtekinthető együtt a 3 eddig megjelent tv spot a The Maze Runner című filmhez kapcsolódóan.


A másik friss hír a The 5th Wave film verziójával kapcsolatos. Itthon még ugyan csak előkészületben van, de megéri majd elolvasni , nagyon jó kis könyv!!! 

A hír lényege annyi, hogy a Ha maradnék című filmből megismert Chloe Moretz, aki itt az egyik főszereplőt, Cassie-t alakítja majd, megkezdte a szerepre való fizikai felkészülést.

Rohangálós, küzdős regény, úgyhogy nem árt a gyakorlás, meg az erőnléti edzés, mert elég hülyén nézne ki, ha menekülés közben összeesne a karakter kimerültségében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)