figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. december 29., vasárnap

2014 legjobban várt könyvei

Mindenki készül az év végi számadásra, a bloggerek veszettül készítik a különböző olvasásaikkal kapcsolatos statisztikákat (nem kell félni, idén kivételesen nekem is lesz), én azonban úgy döntöttem megfordítom a sorrendet. Előbb arról írok, hogy mit várok jövőre és majd utána jön a kőkemény statisztika.

Ez a lista egyébként csak azokat a könyveket tartalmazza, amelyeket kiemeltem várok, azaz bármilyen más könyvvel szemben előnyt élveznek. Ha minden újdonságot felsorolnék, ami jövőre jön ki és érdekel, az év minden napjára jutna egy poszt...

Na, de lássuk 2014. legígéretesebb külföldi megjelenéseit:


Ez a The Coincidence sorozat 3. része, és annak ellenére, hogy nem Callie és Kayden történetét folytatja, nagyon kíváncsian várom, mert Luke-ot is nagyon szerettem a The Redemption of Callie and Kaydenben. Szóval ha minden igaz, ez lesz az év első nagy megjelenése.

Holtversenyben az előzővel az év másik első fontos regénye Az írónő történeteit azért szeretem, mert mindig nagyon érdekes és egyben tanulságos témákat dolgoznak fel. Itt sincs ez másképp, a poszttraumatikus stressz szindróma kérdését tárgyalja, illetve, hogy ez hogyan hat az illető környezetére. A Speak is és a Wintergirls is letaglózott annak idején, ennél sem számítok kevesebbre.

Redmerski itthon a Soha határa című  regényével vált ismertté. Van aki utálta, van aki imádta, de mindenképpen beszéltek róla. Én speciel a rajongók táborába tartozom, még akkor is, ha a második rész kicsit csalódást okozott. Ennek ellenére várom ezt a kötetet, mert a 2. részben megismert egyik párról szól, akik jó kis kalamajkát okoztam Camrynéknek a The Edge of Alwaysban.

Azt hiszem ez az a könyv, ami nem szorul különösebb magyarázatra. Aki ismeri és szereti Wardot tudja, hogy miért várom annyira. Valószínűleg csak a magyar megjelenéskor fogom olvasni, ami remélem szintén 2014-re esik, bár sajnos az Ulpiusnál sosem lehet tudni, de ettől nem várom kevésbé.

A másik két könyv, amit Smithtől olvastam, nagyon tetszett, olyan aranyos, boldogságbuborékos könyvek, így nem kérdés, hogy ez is kiemelten várós könyv. Remélem magyarul is olvashatjuk majd.

Egyszerű, mint az Easy. Na jó, ez borzalmas szóvicc volt, belátom. De akkor is. Az Easy a nagy kedvenceim között van. Nem mondom, hogy nincs annál jobb könyv, de az én virtuális ranglistámon előkelő helyen szerepel, és nem kérdés, hogy Lucas sztorijára is nagyon vágyom.

Óh, az egyik legnagyobb kedvenc a kiemelt könyvek között, egyértelműen az aranyérmes. Sokan azt mondják bugyuta, én viszont minden hibájával együtt odavagyok érte, bűnös élvezetként. Akárki akármit mond, nagyon is jó kis sorozat ez, kár, hogy itthon ilyen mostoha sorsa van. Ez a sorozat 4. része, de az 5. rész is várható 2014-ben, azonban még nincs pontos megjelenési dátum, sem cím. Én decemberre tippelném. Jó kis év lesz ez, látom én már :)

Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer (megjelenés: 2014. június 10.)
Az ezüstérmes a leginkább várt könyvek között. Végre, illetve sajnos, szóval értitek, befejeződik Mara és Noah története, amit így két rész után még mindig nem igazán tudok hová tenni, ennek ellenére imádom azt, hogy egy csomó kérdés felmerült eddig és nem tudhatod, hogy a válaszokból tulajdonképpen mi is fog kialakulni a végén.

Maggie Stiefvater: Sinner (megjelenés: 2014. július 1.)
Nagy rajongója voltam a Mercy Falls farkasai trilógiának, főleg Cole-nak, szóval mondhatni nem meglepő, hogy majd kibújtam a bőrömből, mikor megtudtam, hogy ő is kap egy külön könyvet. Nem véletlen pont ezért az sem, hogy felkerült a legjobban várt könyvek közé.

Richelle Mead: Silver Shadows (megjelenés: 2014. július 29.)
Hölgyeim és Uraim, a bronzérmesünk. Az előző rész vége után, nem lehet nem tűkön ülve várni Sydrian újabb kalandjait. És bár még mindig áhítozom arra a bizonyos nagy csavarra, még mindig hiányolom, ez nem tántorít el attól, hogy várjam a megjelenést. Sőt, csak még inkább azt éri el,  hogy akarjam, hátha a következőben történik meg az , amire nagyon vágyom.

Pittacus Lore: Untitled (cím nélkül) (megjelenés: 2014. augusztus)
A sorozat első részét szerettem, de a második valósággal függővé tett. Tudom, hogy ez már az ötödik része a sorozatnak, de elég nagy az esélye, hogy augusztusra naprakészre tudom hozni és izgatottan várhatom az ötödik epizódot a Lorieni Krónikákból, még akkor is, ha a címét sem hozták eddig nyilvánosságra.

Ennyi lenne hát a kiemeltek listája. A nem kiemelt megjelenéseket, pedig minden hónap elején a szokott Megjelenő szépségek rovatban fogom megemlíteni.

Ti várjátok valamelyiket ezek közül? Ha nem, akkor melyik az, amiért majd' elepedtek?


6 megjegyzés:

 1. A Sinnert én is nagyon várom :)) Bármilyen is a borítója :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem bejön maga a háttér a naplementével meg a pálmafákkal, csak a sziluetteket ne tették volna rá. Azok valahogy nagyon kilógnak.
   De ez nálam sem befolyásolja a könyv iránti lelkesedést. :)

   Törlés
 2. A Sinner és a Silver Shadows miatt már én is tűkön ülök!:) Plusz nekem még nagyon várós a City of heavenly fire is, ill. pár felnőtt urban fantasy sorozatom következő része...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alapesetben nálam is várós lenne a CoHF, de a CoLS nem igazán tetszett, ezért érdeklődésemet vesztettem. El fogom olvasni, csak nem töröm össze magam érte. :)
   Melyik urban fantasyk folytatását várod?

   Törlés
  2. A Can and Bones (J. Frost) utolsó kötetét, a legújabb Kate Danielst Ilona Andrews-tól (kedvenc!), az új Age of X kötetet Richelle Mead-től.:)

   Törlés
  3. Ahogy látom te sem maradsz kedvencek nélkül az újévben. :) Mead nálam azért nem került fel az Age of X-szel, mert még nem olvastam az első részét a sorozatnak... De idén pótvárólistás, úgyhogy lehet, élből két részt olvasok majd, csak, hogy halmozzam az élvezeteket. :)))

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)