figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. november 7., szerda

Nyrae Dawn: What a Boy Wants (What a Boy Wants 1)

Anyja kapcsolatainak megfigyeléséből Sebastian Hawkings tudja mit kell tennie egy lánynak, hogy felkeltse egy srác figyelmét. Ő csak úgy emlegeti, hogy doktorija van flörtölésből. Mikor egy kis pénzre van szüksége, mert autót akar venni magának, Sebastian elindítja online vállakozását Flört Doktor néven, hogy névtelenül segítsen a lányoknak felcsípni álmaik pasiját.
Természetesen a szolgáltatás nem garantálja, hogy boldogan élnek örökkön - örökké. Ő pontosan tudja,  hogy, ha összejönnek, az nem jelenti azt, hogy fetétlenül együtt is maradnak.

Egyszer aztán ő esik szerelembe...

A lánnyal akire a legkevésbé számított...

Totálisan nem a tervei szerint.

Sebastian hirtelen elveszve találja magát abban a játékban, amivel eddig büszkélkedett. Még csak nem is tud csajokat felszedni a bulikon! Miért akarna bárki is szerelmes lenni, mikor az dadogóvá, elcseszetté  teszi és leskelődő hajlamokkal ruházza fel? Leskelődés? Totálisan nem az ő műfaja.

Azonban a Flört Doktor nem adja magát olyan könnyen. Mindig is tudta, hogy adja meg a lányoknak azt, amire vágynak, és most itt az ideje kideríteni, hogy a pasiknak mire van szükségük... és Sebastian pedig eltökélt, hogy kitalálja.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Nem is tudom már hogy hogyan találkoztam a könyvvel, azt hiszem, talán a goodreads ajánlgatta nekem bőszen. Megnéztem mi is ez és megtetszett. 


Sebastian egy nagyszájú, magabiztos srác, aki imád csajozni. Sikere is van, hisz jó a dumája és emellé még jól is néz ki. Nem ígér zsákbamacskát, hanem közli a kiszemeltekkel, hogy bizony ő nem hosszútávra tervez, nem az a típus.
Barátai, Pris, Aspen, és Jaden mindennél fontosabbak neki, bármit megtenne értük.
Minden vágya, hogy végre kocsit vehessen magának, mint egy egyszerű srác, de ahhoz pénz kell, ezért hozza létre a tanácsadó vállalkozását  Flört Doktor néven. Szerelmi tanácsokat ad lányoknak, hogyan szedhetnek fel egy számukra szimpatikus pasit.
Ám, amikor fordul a kocka, és ő maga is szerelmes lesz, azt sem tudja mit tegyen. Vajon a doktor tud magán segíteni?

Nagyon rövidke kis könyv volt ez, egy délután alatt simán kiolvasható. Az is igaz, hogy nem hagy maradandó emlékeket az emberben, mert olyan kis egyszer olvasós regény, egy napsütéses délutánra, de azért élvezhető.
Kicsit sablonos. Na jó, nem kicsit, nagyon. Amikor én is, akinek mindig minden csak a végén esik le, amikor a szereplőknek is, már az első pár oldalán rájövök a nagy titokra,  akkor az már nem nevezhető túlzottan nagy meglepetésnek.
De emellett teljesen lekötött, gyorsan haladtam vele és szórakoztató volt. Jókat mosolyogtam Sebastian gondolatmenetén, amikor próbált kikeveredni a cikisebbnél cikisebb helyzetekből.
És bár az említett "úriember" igen nagy mellénnyel rendelkezett a regény elején, mégis szerethetővé vált, hiszen minden hibát elkövetett, amit egy tizenéves fiatal elkövethet, de tanult belőle, fel merte őket vállalni, és minden tettéért vállalta a kockázatot.
Hiába mutatkozik nagyon lazának és olyan fiúnak, aki mindent könnyedén vesz, igenis vannak komoly problémák amik élete több területén is akadályozzák. Például a családi háttere. Anyja egyedül neveli őt. A nő már háromszor ment férjhez, mindig azt hitte, hogy az aktuális pasi lesz az igazi, ám ez nagyon nem így lett, hisz sorra vágták át a fejét szegénynek. Ezt látván Sebastian megfogadta, hogy ő soha nem lesz ilyen, ezért is játszik nyílt lapokkal és közli előre a lányokkal, hogy nem akar tartós kapcsolatba belemenni. 
A másik dolog, ami miatt nagyon megkedveltem őt az a barátai iránt tanúsított viselkedése. Imádnivaló volt, ahogy törődött velük vigyázott rájuk. Tetszett, hogy tényleg olyanok voltak ők négyen, mint akik összetartoznak.
Aspen is tipikus tizenéves lány, az életkorának megfelelő szépségekkel és a negatívumokkal együtt. Ő is hibát hibára halmoz, de  hát miből tanuljanak, ha nem ebből. Szeret pasizni, és persze elég sok őrültségre képes azért, hogy a hőn áhított kiszemelt figyelmét magára vonja, még akkor is , ha ez pont ellenkezőleg sül el.
És persze ott van Pris és Jaden is. Mindenki látja, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, mégis ellenállnak teljes erejükkel, az viszont nem igazán derült ki, hogy tulajdonképpen miért is. Valószínűleg ezért is született meg a "folytatás", de erre majd még a végén visszatérek.
Összességében, mint már az elején is említettem egy nagyon aranyos kis könnyed történetet kapunk, se többet , se kevesebbet. meglepetéseket nem igazán okozott, viszonylag könnyen kitalálható mi is lesz a történet menete és végkifejlete.
A borítóról annyit, hogy én annyira nem így képzeltem el Bastiant, de végül is, az is igaz, hogy nem az én véleményem a mérvadó. Csak úgy kikívánkozott...
A könyvnek született egy második része is, amire pár sorral fentebb már utaltam. Ebben Jaden és Priscilla sztorija kerül megörökítésre. Hasonlóan rövid, mint ez a könyv, de biztos vagyok benne, hogy az is tartogat jó néhány kellemes percet majd az olvasóknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)