Ugrás a fő tartalomra

Briana Pacheco: Brighter Than the Sun (Cosmic Love #2)

Az idei év egyik nagyon várt megjelenése volt Briana Pacheco új regénye, ami a tavalyi év egyik kedvencének a folytatása. Azt hiszem, ezzel nagyjából mindent meg is magyaráztam.

McKenzie nagy nőcsábász hírében áll, ezért sem kerültek közelebb egymáshoz Phoenix nővérével, Blake-kel, aki mondhatni pont Mac ellentéte. Ha ő szerelmes, akkor fejben már a első randik után a közös életet tervezi: házasság, gyerek, kutya stb.
Ám egy esküvő mindent megváltoztat...
Mac-et már az előző kötetben is nagyon kedveltem, ő volt Luna támasza, legjobb barátja, amíg nem volt neki Phoenix. Itt is, újfent bebizonyította, hogy jó barát. Feltétel nélkül segített Blake-nek a menhelyen, örömmel foglalkozott a kutyákkal, macskákkal, nyulakkal is, és még egy kis mentőakciótól sem rettent vissza.
Jó, persze, tudom én, hogy ezekben a tettekben bizony bőségesen benne volt az, hogy imponálni akart a kiválasztottnak, de nem kizárólag ezért csinálta. Azért is, mert ő ilyen, és kész, ennyire önzetlen. Egyetlen picuri hibája van, és az nem más, mint  póker. Ez a probléma, a szerencsejáték függőség főleg a könyv második felében jelentkezett, illetve akkor csúcsosodott ki.
Egyébként az írónő azt mondta valamelyik közösségi oldalon, még a megjelenés előtt, hogy igyekezett dráma - mentesre megírni a regényt, igazi fluffra. Ez sikerült is neki, viszonylag bonyodalom mentes, egymásra találós sztori volt ez. Persze ez egyáltalán nem negatívum, néha kimondottan kellenek az ilyen történetek is. Mondjuk, azért elrejtette benne a függőséget, ami a Blake unokahúgával történtekben csúcsosodott ki, és így prezentált némi mélységet és mondanivalót, ami nagyon kis szelete, ámde tökéletes kiegészítője volt a történetnek.

Az érdekes az volt, hogy amennyire vártam a könyvet, az elején annyira nehezen rázódtam bele, úgy éreztem, képtelen vagyok normálisan ráhangolódni. Azonban, amint sikerült a ráhangolódás, onnantól egyre jobb lett az olvasásélmény, jobban bele tudtam magam élni az egész történetbe, kezdve a menhely menedzselésétől egészen kettejük szerelménk alakulásáig. És, ha már itt tartunk, meg kell mondjam, a romantika része nem volt egyszerű. Elég lehetetlen párost sikerült összehoznia az írónőnek. Mac-ről már esett szó, a nőcsábász előéletéről és a szenvedélybetegségéről. 
Blake pont az ellentéte, rettenetesen lelkes, rögtön a nagy Ő-t és az örök boldog életet látja szinte minden pasiban, ami az esetek nagy részében villám sebességgel elijeszti a jelölteket. Mac azonban más, ugyanis szinte észre sem veszi, de ő is egyre többet játszik el a gondolattal, hogy mi lenne, ha ...

Aranyosak voltak együtt, ennek éllenére nem éreztem annyira jónak kettejük kémiáját, mint Lunáét és Nixét. Azt viszont meg kell hagyni, hogy tényleg olyanok voltak, mint egy kis család a kutyákkal, a nyulakkal meg Daisy-vel.
A végén a Daisy-s jelent durva volt, és komoly az egész regény hangulatához képest, de elismerem, kellett ahhoz, hogy ennek nyoma legyen és látszódjon a karakterfejlődés. Egyébként ez egyéni ízlés kérdése, de én ezt a szenvedélybetegség témát egy picit jobban kihangsúlyoztam volna. Tudom, hogy az írónő drámamentes történetet akart írni,  de a nagyobb kontraszt, tuti, hogy  csak segített volna.

Aminek még nagyon örültem, hogy Nix és Luna is szerepeltek elég sokat. Nagyon szerettem őket, meg Nolandot is. Örömmel olvastam, hogy bizony nagy eséllyel ő is megkapja majd a saját könyvét.

Összességében tényleg egy ízig-vérig romantikus regény, majdnem minden gubanctól mentesen, amit jól esett olvasni, bár nem sodort magával annyira, mint az első rész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)