Ugrás a fő tartalomra

Pár szóban (8) - Jamie McGuire: Something Beautiful (Beautiful #3)

America Mason, az  Eastern State University pimasz hallgatója szerelmes egy Maddoxba - Shapley Maddoxba. Unokatestvéreivel ellentétben Shepley inkább szerelmes, mint küzdő típus, de a út szülei otthonába, Wichitába a következő lépést jelentheti kapcsolatukban vagy mindennek a végét. 
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Sokan utálják a Gyönyörű sorscsapást és folytatásait, de én nem tartozom közéjük, így nagyon örültem, mikor kiderült, hogy Travis unokatesója, Shepley és barátnője, America is megkapják saját könyvüket. Egyedül attól tartottam hogy megint ugyanazt a történetet kapjuk csak más szemszögből.


Shepley és America nem egy hétköznapi páros. A srác egy Maddox, de temperamentumban a lány sem sokkal marad el tőle. nyilvánvalóan szeretik egymást, de a kérdés, hogy átvészelik - e  az útjukba gördülő akadályokat.


Hála a jó égnek, ez a kötet nem Abbyék történetével párhuzamosan játszódott, hanem jórészt azután, úgyhogy ezzel a résszel nem volt problémám, sőt, kimondottan örültem neki.
Az viszont meglepett, hogy ez nem egy normál regény volt, hanem jóval inkább egy rövidke kiegészítő sztori ( mielőtt nekiálltam, nem néztem utána a terjedelmének, hittem a besorolásnak, hogy a sorozat 3. része). Nem követtük végig a párocska történetét, inkább csak pillanatokat kaptunk belőle. Olyan érzésem volt, hogy az írónő akart nekik is egy könyvet, de nem volt hozzá története, így fogta és összegyűjtötte a meglévő jeleneteket majd időrendi sorrendben leírta azokat. Ezt az is jól mutatta, hogy rengeteg időben ugrálás volt, esetenként akár 3 év is, ráadásul nem mindig volt egyértelmű, hogy mekkora időintervallum maradt ki, ami kimondottan zavarónak bizonyult.

Részben az időben ugrálás miatt igazán plot sincs, ilyet maximum csak nyomokban tartalmaz, mint bármiféle élelmiszer mogyorót, ott viszont ahol volt, egészen jól vette ki magát, lásd a tornádós cselekményszálat, bár igazából ez is csak ilyen drámai hatást keltő elemnek tűnt. Mindenesetre teljesítette célját izgalmas volt és drámai, és egy kicsit kiszámítható. A kötet többi része nagy részben csak párkapcsolati szenvedés volt. Mármint a szereplőké.

Sokan mondták Shepley-re, hogy mekkora papucs lett belőle, de ha belegondolunk, melyik Maddoxból nem lett az valamilyen szinten, miután összejött álmai nőjével? Ráadásul Shepley köztudottan nagyon nyugodt (a nevéhez képes legalábbis), megfontolt és ritkán szakad el nála a cérna, úgyhogy nem volt ez olyan nagy gond. Ilyen és kész.
Mare már sokkal idegesítőbb volt. ami az eddigi részekben annyira nem jött ki, mint itt. Sokszor nem volt őszinte, ami elég sok gubancot okozott.
Összességében elszórakoztatott, de meglettem volna akkor is, ha nem kerül kiadásra.

Megjegyzések

  1. Imádom a sorozat borítóit. Ezt annyira nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem rossz, illik a sztorihoz, de tény, hogy kilóg a sorból, ahogyan a könyv is más, mint az eddig részek.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)