figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. január 22., péntek

Bárcsak.... könyves tag

Egy újabb tag jelölést kaptam, ezúttal a beteljesületlen (legalábbis eddig) kívánságokkal kapcsolatosan. Abstractelf barátosnémtől érkezett az ötlet, és mivel most épp betegállományban vagyok egy pár napig, még van is időm megcsinálni. Íme hát az én "bárcsak" könyveim.
1. Bárcsak kapott volna folytatást!
Erre meglepően hamar jött a válasz, azt gondoltam, többet fogok agyalni rajta. Ez nem más, mint Stephenie Meyer A burok c. regénye. Tudom, állítólag tervben van a folytatás, de én már nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy valaha is elkészül. Az is igaz, hogy sokszor gondolkozom azon, hogy talán jobb is így, hogy nem lett folytatása, csak lerombolta volna azt az érzést, amit A burok felépített. Persze aztán ezen mindig felülkerekedik a kíváncsiság, meg az a tudat, hogy lenne még egy nagyon jó könyv, amit imádhatnék (igen, feltételezem, hogy nem romlana a színvonal).

2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!
Ezen viszont, az előzővel ellentétben nagyon sokat agyaltam. Nézegettem a könyveimet a polcon, hogy melyikből is szeretnék spin - off sorozatot, de az első választottaimból már meg is valósult (Bloodlines - VA) vagy meg fog (Mara Dyer - The Shaw Confessions). Talán a Morganville vampires-nak tudnék spin-offot elképzelni Myrnin és Bob, a pók főszereplésével vagy a Fekete Tőr Testvériségnek egy olyan spin offját, amiben végig a Butch-V-Lassiter trió szerepel. Na, ők aztán szolgáltatnák a showt bőségesen.

3. Bárcsak több könyvet írna!
Hát, itt aztán lehetne sorolni az írókat,  írónőket, attól függően, hogy kinek mit jelent a több. Persze, ki ne lenne boldog, ha a kedvenc szerzőjének havonta jönne ki új könyve. De azért legyünk reálisak, nem lehet olyan gyorsan összedobni egy regényt!
Egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy szerzőnek több sorozatát olvasom, így nem kell annyit várni az új részekre, könyvekre. Talán Rebecca Donovan az akitől gyakrabban olvasnék.

Forrás: fanpop.com
4. Bárcsak ne vele jött volna össze!
Éhezők viadala. A szívem szakadt meg, hogy nem Gale lett Katniss párja a végén, de tényleg. Sajnos a reménytelen szerelmek híve vagyok, ez itt is érvényes volt.

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!
Ebből is volt egy pár, legyen szó önálló regényről vagy épp egy sorozat befejező kötetéről. A legutolsó ilyen éleményeim közé tartozott a Damaged Cathy Glasstől, ahol annyival jobb befejezést vártam volna, már csak a főszereplő kislány miatt is, de sajnos mivel valós történet, így az élet diktálta a cselekményt. A fiktív sztorik közül A hűséges (Veronica Roth) volt az, ami hatalmas csalódást okozott a befejező résszel ( és nem az elhalálozások miatt).

6. Bárcsak film készülne belőle!
Sherry Gammon Szerethetetlen (és folytatásai) jó kis film alapanyagok. Szívesen látnám viszont a szereplőket a filmvásznon.

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!
A Fekete Tőr Testvériségből (J.R.Ward), hogy jóóóó sokáig nézhessem őket, bár gyanítom olyan jóra úgysem lennének képesek megcsinálni, mint amilyenek a könyvek. De jobb lehet! (éljen a pozitív hozzáállás)

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!
Ide azonnal a Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes Sorscsapás ugrott be. Egyszeri olvasásnak ugyan elment a második rész, sőt még tudtunk meg olyan dolgokat is belőle, amik az elsőben nem derültek ki, de akkor sem ért meg ennyit szerintem a dolog.


9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!
Ez a nekem való kérdés. Sokszor választok csak a borító miatt egy - egy könyvet és imádom nézegetni a külsejüket. Az utóbbi időben szerencsém volt, mert igencsak szép külsővel megáldott könyvek kerültek a kezembe, de van egy - két olyan, aminek szívesen újraterveztetném a borítóját. Az egyik ilyen a Mr. Kiss and Tell. Annyira jellegtelen ez a barnás borító, pedig a sztori annyira jó. Egyszerűen nem illenek össze.

10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!
A legnagyobb ilyen szívfájdalmam Daugherty: A cimmeria titka. A magyar borító olyan semmilyen, nem is csodálom, hogy nem sokra vitte a regény. Simán elsiklik az ember felette a többi könyv között. Bezzeg az eredeti!

 

Ennyit az én kívánságaimról. A tag szabadon rabolható, ha kedvetek van, vigyétek nyugodtan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)